Daniel Paraschiv, ”cartea” câștigătoare pentru promovare a FC Hermannstadt? Atacantul a marcat și cu Concordia și a ajuns la patru goluri în cinci jocuri disputate pentru sibieni

Marius ANGHEL 01 Apr. 2022, 14:51 Liga 2
Daniel Paraschiv, ”cartea” câștigătoare pentru promovare a FC Hermannstadt? Atacantul a marcat și cu Concordia și a ajuns la patru goluri în cinci jocuri disputate pentru sibieni

Revenirea în Liga 2 îi priește de minune lui Daniel Paraschiv (22 de ani), care în primele cinci meciuri disputate pentru FC Hermannstadt a înscris de patru ori, de fiecare dacă echipa câștigând atunci când el a marcat.

Ultima sa reușită a venit în jocul cu Concordia Chiajna, disputat joi seară, la Mediaș, în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2, când a deschis scorul în victoria cu 2-1.

Daniel Paraschiv și-a regăsit gustul golului la FC Hermannstadt. A marcat de patru ori în cinci meciuri

Atacantul brașovean împrumutat în această iarnă de FC Hermannstadt de la CFR Cluj, după o primă parte a sezonului neconvingătoare în tricoul celor de la FC Voluntari (Liga 1), a înscris cu capul din 6 metri, după un corner bătut din dreapta de Balaure. Paraschiv a punctat în minutul 17, ulterior înscriind și Vlad Muțiu (autogol), în minutul 45+2, pentru Concordia, și Baba Alhassan, în minutul 67, pentru Hermannstadt.

”A fost un meci foarte greu, în care au cam lipsit ocaziile de poartă. Puteau să facă diferența câteva faze fixe, însă ne bucurăm că, până la urmă, noi am ieșit învingători din acest duel. A fost un meci cu miză mare, pentru că știm foarte bine că cei de la Chiajna își doreau și ei locul 2, acum i-am îndepărtat puțin și ne gândim de acum la meciul următor.

Golul îl dedic în primul rând familiei mele, pentru că m-a susținut tot timpul, și prietenei mele, care mă susține de când fac sportul ăsta”, a spus Daniel Paraschiv la finalul jocului cu Concordia.

Acesta a mai înscris câte o dată în jocurile cu Dunărea Călărași (6-0), Poli Timișoara (2-1), în sezonul regular, și Unirea Slobozia (2-0), în play-off. În singurul meci în care a evoluat pentru FC Hermannstadt și nu a înscris a fost cel cu ”U” Cluj, în sezonul regular, când echipa sa a și pierdut, 0-2 la Mediaș.

Paraschiv a fost înlocuit de Măldărășanu în minutul 59, în locul său introducându-l pe experimentatul Ioan Hora, cel care e considerat cel mai important jucător achiziționat vreodată de FC Hermannstadt, însă care momentan nu confirmă așteptările, în patru meciuri neînscriind. Pe bancă a rămas Valentin Buhăcianu, golgheterul echipei în acest sezon, cu 11 reușite în 17 jocuri.

  • În prima parte a sezonului, Paraschiv a prins 10 meciuri în Liga 1 pentru FC Voluntari, doar 230 de minute pe teren, fără să înscrie. A evoluat și pentru echipa secundă a ilfovenilor, în Liga 3, unde a reușit să marcheze. În cariera sa a mai evoluat în Liga 2 la Luceafărul Oradea (2018-2019 – 33 meciuri și 14 goluri) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (2019-2020 – 2 meciuri și 1 gol / 2020-2021 – 24 meciuri și 9 goluri).

Pantea vrea la ”Mondial” cu naționala de juniori a României și să promoveze cu FC Hermannstadt în Liga 1

Tot în jocul cu Concordia, pentru prima dată în acest sezon, Alexandru Pantea (18 ani) nu a început ca titular pentru FC Hermannstadt. Fundașul dreapta împrumutat de sibieni de la FCSB a fost introdus pe teren începând cu repriza a doua de către Marius Măldărășanu, luându-i locul lui Gheorghe Tomșa.

Motivul acestei decizii a fost că Pantea tocmai revenise de la naționala U19 a României, iar Măldărășanu nu a dorit să-l forțeze din primul minut.

”Sunt foarte bine, mai ales după ce am câștigat astăzi și m-am și calificat (n.r. –cu naționala U19 a României la EURO). N-am cuvinte! Vreau să mă calific la mondial și să termin în primele 5. Ar fi cea mai mare bucurie. Și, pe lângă, să promovez cu Hermannstadt”, și-a spus gândurile Alexandru Pantea.

Pantea a fost utilizat de Marius Măldărășanu în 20 din cele 21 de meciuri ale echipei FC Hermannstadt în acest sezon de Liga 2, în 19 ca titular, în șase dintre ele fiind înlocuit. În cariera sa are deja șapte partide disputate în două sezoane în Liga 1, la FCSB.

  • FC Hermannstadt are 47 de puncte și se menține pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, în următoarea etapă, a 3-a, urmând să joace în data de 6 aprilie, de la ora 19:00, la Ploiești, cu liderul Petrolul, care până atunci are încă un meci de disputat, cu Steaua (sâmbătă, de la ora 14:30).

Declarațiile date de Daniel Paraschiv, Alexandru Pantea și Marius Măldărășanu după FC Hermannstadt – Concordia Chiajna 2-1:

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-dupa-succesul-hermannstadtului-cu-concordia-arata-caracter-arata-ca-mental-stam-bine-in-ultima-perioada-19225213

https://liga2.prosport.ro/seria-1/descatusare-de-bucurie-fc-hermannstadt-a-trecut-si-de-concordia-chiajna-a-obtinut-a-doua-victorie-in-play-off-si-isi-pastreaza-locul-secund-19225209

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-si-concordia-chiajna-deschid-etapa-a-2-a-a-play-off-ului-ligii-2-ilfovenii-isi-joaca-una-dintre-ultimele-sanse-la-un-loc-direct-promovabil-19225133

Marius ANGHEL 01 Apr. 2022, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă