Descătușare de bucurie! FC Hermannstadt a trecut și de Concordia Chiajna, a obținut a doua victorie în play-off și își păstrează locul secund

Ovidiu BOICA 31 Mar. 2022, 22:54 Liga 2
Descătușare de bucurie! FC Hermannstadt a trecut și de Concordia Chiajna, a obținut a doua victorie în play-off și își păstrează locul secund

FC Hermannstadt a sărbătorit, joi seară, al doilea succes din tot atâtea meciuri disputate în grupa de promovare, după 2-1 cu Concordia Chiajna.

Echipa sibiană își păstrează locul secund în play-off-ul Ligii 2, direct promovabil, și după această etapă, indiferent de rezultatul din meciul dintre Slobozia și ”U” Cluj, de duminică. Daniel Paraschiv a înscris al patrulea său gol în tricoul alb cu roșu, iar victoria a fost adusă de nou-intratul Baba Alhassan, după ce Vlad Muțiu deviase în propria poartă, în prelungirile primei reprize.

Paraschiv, noul om de gol al FC Hermannstadt

Echipa lui Marius Măldărășanu mai face un pas în direcția revenirii pe prima scenă după ce a câștigat și al doilea meci disputat în play-off. Tot la Mediaș, la fel ca acum două săptămâni, în victoria cu Slobozia (2-0), ”alb-roșii” s-au impus cu 2-1 în fața Concordiei, o echipă care și-a jucat acum una din ultimele șanse de a prinde un loc direct promovabil.

Pe un loc de pe care se promovează direct, la finalul sezonului, continuă să se afle FC Hermannstadt, iar sibienii așteaptă meciul de duminică, de la Slobozia, pentru a vedea dacă vor încheia etapa la patru lungimi în fața echipei ”șepcilor roșii”.

Ilfovenii au început tare, dar Paul Batin a greșit mult ținta, în chiar primul minut. Matiș a fost mai norocos, trimițând pe poartă dintr-o lovitură liberă de la aproape 30 de metri, dar Muțiu a reținut (12).

Golul a picat însă la cealaltă poartă. Daniel Paraschiv, cel care-l ține pe bancă pe golgheterul echipei, Vali Buhăcianu, l-a învins pe Aldescu cu o lovitură de cap de pe 6 metri, în urma unui corner, mingea fiind ușor deviată de Cherecheș (17). Atacantul împrumutat de la campioana CFR a ajuns astfel la a patra reușită pentru FC Hermannstadt în cinci meciuri.

Muțiu a deviat nefericit în propria poartă, chiar înainte de pauză

Oaspeții au forțat egalarea, dar Voicu a ratat în mai multe rânduri. Mai întâi a trimis peste transversală, cu capul, din centrarea lui Batin (29), apoi a greșit de puțin ținta, la un șut din lovitură liberă (33), pentru ca, înainte cu două minute de pauză, să-l mai domine o dată pe Tomșa, dar să trimită și de data asta peste.

Mai periculos a fost Călin Popescu, dar Aldescu a respins în corner șutul acestuia din marginea careului mare (30).

Ilfovenii au reușit totuși să egaleze în ultimele secunde ale reprizei întâi. Voicu a trimis pe bara a a doua, dintr-o lovitură liberă, de unde Llullaku a reluat dintr-o poziție imposibilă, dar nefericitul Muțiu a deviat în propria poartă (45+2).

Baba Alhassan le-a adus victoria sibienilor

Impulsionați de reușita din finalul primului mitan, jucătorii lui Ianis Zicu au revenit cu mai mult tupeu de la vestiare și Muțiu a respins cu dificultate, în corner, de sub transversală, mingea trimisă șmecherește dintr-o lovitură liberă de Casap, dintr-o poziție care s-ar fi pretat mult mai bine unei centrări (48). Apoi, Llullaku a ratat reluarea, la centrarea lui Voicu, tot dintr-o fază fixă (51).

Sibienii au reacționat după aproape un sfert de oră de la reluare, când Paraschiv a trecut pe lângă mingea trimisă în fața porții de Călin Popescu, ușor deviată de un adversar, iar Florin Bejan nu a reușit să reia în plasă, din apropiere (58).

După alte două ratări, sibienii au preluat din nou conducerea cu golul lui Baba Alhassan, ghanezul plasând mingea la colț, în plasa laterală, cu stângul, din marginea careului de 16 metri, fix la jumătatea reprizei.

Balaure putea face 3-1, patru minute mai târziu, dar a ratat incredibil din doar trei metri. Mijlocașul era însă în ofsaid, așa că, și dacă marca, nu s-ar fi pus…

Adi Voicu a mai trimis o dată în careul sibienilor din lovitură liberă, dar Muțiu a respins în corner mingea reluată cu capul de Marc (77).

Vedeta Hora nu se lipește de gol

După ce marcase în amicalul cu FC Brașov, de acum o săptămână (4-1), Ioan Hora a ținut cu tot dinadinsul să marcheze pentru prima dată și într-un meci oficial pentru Hermannstadt. Aldescu i-a răpit însă bucuria de a înscrie, parând în două rânduri șuturile experimentatului atacant, în prelungiri (’90+1, ’90+4).

Cu această victorie, FC Hermannstadt ajunge la cota 47 și e acum la trei lungimi în spatele Petrolului, care joacă duminică la Steaua acasă, în vreme ce Concordia rămâne cu 37 de puncte, iar ilfovenilor nu le mai rămâne decât să se concentreze mai mult pe unul din locurile de baraj, pentru că sunt acum la 10 puncte în spatele locului 2.

FC HERMANNSTADT – CONCORDIA CHIAJNA 2-1

Daniel Paraschiv 17′, Baba Alhassan 67′ / Vlad Muțiu 45+2′ – autogol

FC Hermannstadt: Muțiu – Tomșa (Pantea 46′), Bejan, I. Stoica, Opruț – Mino Sota, Biceanu (I. Năstăsie 74′) – Balaure (Antoche 89′), P. Petrescu (cpt.)(Alhassan 60′), C. Popescu – D. Paraschiv (Hora 60′)
Rezerve neutilizate: I. Pop – Blejdea, Buhăcianu, Al. Oroian
Antrenor: Marius Măldărășanu

Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Cherecheș – D. Codrea, N. Roșu (Casap 46′) – Matiș (Mirică 82′), Ad. Voicu, Llullaku (Nic. Pîrvulescu 73′) – Batin (Plazonja 46′)
Rezerve neutilizate: Silveanu – Ct. Alexe, L. Ion, Bg. Barbu, N. Popescu
Antrenor: Ianis Zicu

Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu); Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş); Asistenți: Vlad Bârleanu (Bucureşti) și Adrian Popescu (Craiova); Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Observatori: Dan Monea (Aiud) și Cristian Petrean (Hunedoara).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-si-concordia-chiajna-deschid-etapa-a-2-a-a-play-off-ului-ligii-2-ilfovenii-isi-joaca-una-dintre-ultimele-sanse-la-un-loc-direct-promovabil-19225133

Ovidiu BOICA 31 Mar. 2022, 22:54 Liga 2
Pe aceeași temă