”Vulturi” cu aripi frânte! FC Hermannstadt câștigă la Chiajna și continuă cursa pentru promovarea directă. Concordia trage speranța la baraj

Ovidiu BOICA 28 Apr. 2022, 22:54 Liga 2

FC Hermannstadt a obținut o nouă victorie clară în deplasare, după cea de acum două săptămâni, cu Steaua (4-1). În această seară, ”alb-roșii” s-au impus cu 3-1 pe sinteticul de la Chiajna.

Echipa sibiană revine pentru moment pe locul secund în play-off-ul Ligii 2, pe are l-ar putea părăsi din nou sâmbătă, pentru că ”U” Cluj primește vizita ultimei clasate în grupa de promovare, Unirea Slobozia. FC Hermannstadt are acum 56 de puncte, fiind la un singur punct de liderul Petrolul, care va juca duminică, la Ploiești, cu Steaua.

Concordia rămâne cu 40 de puncte și se va menține, indiferent de rezultatele din etapa aceasta, tot pe locul 5.

Batin, omul-ocazie în startul meciului de la Chiajna

Sibienii s-au ales cu șapte puncte din nouă posibile din ultimele trei meciuri, toate trei desfășurate în deplasare. După victoria concludentă de la Steaua (4-1), ”alb-roșii” au terminat la egalitate, la Slobozia (0-0; acum o săptămână), iar în această seară au fost cu o clasă cel puțin peste Concordia.

Meciul ar fi putut începe de la 1-0, dar Batin – servit ideal printre fundașii centrali ai Sibiului de Matiș – a fost indecis, iar portarul Iliev a avut precizie de chirurg, respingând curat de la picioarele atacantului ilfovean (3). Același Batin era destinatarul centrării lui Borța, dar Bejan a fost mai rapid (4).

În replică, Balaure a tras de la distanță, dar tânărul Aldescu n-a avut n-a avut probleme (9).

Și, tot Batin a mai irosit o ocazie de a face 1-0 a ilfovenilor, ștergând cu fruntea mingea centrată în cros de același Borța, fără a reuși s-o cadreze pe poartă (15).

Batin a fost imprecis și la prima lovitură de la colțul terenului a Concordiei (21), iar un minut mai târziu jucătorii lui Zicu au cerut penalty pentru un presupus henț al lui Opruț, însă ”centralul” Avram a lăsat jocul să continue.

Paraschiv a deschis scorul, Batin a egalat

Balaure i-a mai încercat încă o dată vigilența lui Aldescu (22), anunțând parcă reușita lui Daniel Paraschiv, de 3 minute mai târziu. A fost o lovitură de la colțul terenului, cu siguranță o schemă exersată la antrenamente, Bejan a trimis pe colțul lung, unde a apărut surprinzător Mino Sota, care a recentrat din prima și atacantul lui Hermannstadt și-a trecut în cont a cincea reușită de când a venit la Sibiu (25).

Aldescu a fost solicitat în alte două rânduri, de același Paraschiv (32) și Balaure (36), însă golul a picat, de data aceasta, în cealaltă poartă. Marc a desenat maiestuos o pasă de 50 de metri, exact între Bejan și Stoica, de unde a țâșnit, de la limita ofsaidului, Paul Batin, atacantul trimițând cu sânge rece, printre picioarele lui Iliev (39).

Năstăsie a înscris rapid după intrarea sa pe teren, Blejdea a marcat și el pentru liniștea Sibiului

Măldărășanu a mutat ispirat la pauză, introducându-l pe Năstăsie în locul lui Baba Alhassan, cel care a fost avertizat de arbitrul Avram în drum spre vestiare. La doar 5 minute de la reluare, Pantea a centrat perfect pentru Paraschiv, care a luat transversala la țintă, cu capul, mingea a revenit în teren exact unde era Năstăsie și decarul a readus Sibiul în avantaj.

Reacția ilfovenilor a fost moale, Batin a reluat alături, în urma unui corner (53), iar Matiș a cerut penalty la o fază în care a încercat să centreze, dar a trimis în Mino Sota. Niponul era însă cu mâinile la spate, așa că nici vorbă de lovitură de la 11 metri (66).

Ajuns la Concordia după ce FC Hermannstadt a renunțat la serviciile lui, sârbul Plazonja a căutat să se răzbune, dar a reluat ciudat cu capul și Iliev a reținut (79). Până la urmă, ilfovenii au înscris și golul doi, o ”bijuterie” a lui Matiș, dar reușita i-a fost anulată pentru că înainte de șut l-a îmbrâncit ușor pe Mino Sota (80).

Sibienii și-au asigurat un final de meci liniștit pentru că, pe contraatac, Buhăcianu a primit de la Biceanu și a trimis în fața porții pentru Blejdea, care a îndeplinit o simplă formalitate, reluând în poarta goală (89).

Ultimul cuvânt l-au avut jucătorii lui Zicu, însă Matiș a trimis de puțin pe lângă vinclu, de la distanță, în prelungiri (90+4).

FC Hermannstadt continuă parcursul bun în play-off, Concordia stagnează pe locul 5

Echipa lui Măldărășanu rămâne neînvinsă în play-off, având patru victorii din șapte jocuri, 56 de puncte, în vreme ce Concordia e la al patrulea eșec consecutiv, rămâne cu 40 de puncte și ilfovenii speră acum ca Steaua să nu poată obține dreptul de a promova, pentru a prinde al doilea baraj de promovare.

În runda următoarea, Concordia joacă în deplasare la Unirea Slobozia (4 mai, ora 16:30), în timp ce FC Hermannstadt va evolua acasă cu Petrolul (5 mai, ora 20:00).

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

CONCORDIA CHIAJNA – FC HERMANNSTADT 1-3

Paul Batin 39′ / Daniel Paraschiv 25′, Ionuț Năstăsie 50′, Andrei Blejdea 89′

Concordia Chiajna: Aldescu – Borța, Marc (cpt.), Palmeș, Taub (Cherecheș 46′) – D. Codrea, N. Roșu (Bg. Barbu 84′) – Matiș, N. Popescu (Nic. Pîrvulescu 68′), Ad. Voicu (Sokovic 68′) – Batin (Plazonja 60′)
Rezerve neutilizate: D. Moldovan – Ct. Alexe, Pintilie, M. Dumitru
Antrenor: Ianis Zicu

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica (cpt.), Opruț – Alhassan (I. Năstăsie 46′), Mino Sota, Biceanu – Balaure (Blejdea 77′), D. Paraschiv (Buhăcianu 59′), Al. Oroian (Bucuroiu 67′)
Rezerve neutilizate: I. Pop – Antoche, Tomșa, Issah, Hora
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Concordia (Chiajna – Ilfov). Arbitru: Robert Avram (Piteşti). Asistenți: Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Nicușor Marin (Suseni – Argeş). Rezervă: Mihail Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea). Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) și Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-2000-ilfovenii-au-pierdut-ultimele-trei-meciuri-sibienii-pot-revenit-pe-locul-2-19229002

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pierdere-grea-pentru-fc-hermannstadt-calin-popescu-s-a-accidentat-si-e-incert-pentru-restul-sezonului-ce-spune-marius-maldarasanu-despre-modul-in-care-jucatorii-sai-se-motiveaza-pentru-a-reusi-prom-19228954

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tensiuni-maxime-la-concordia-chiajna-fotbalistii-au-prime-de-liga-1-dar-evolutiile-din-play-off-sunt-modeste-cristian-tanase-a-armat-tunurile-daca-luau-campionatul-nu-i-19228904

Ovidiu BOICA 28 Apr. 2022, 22:54 Liga 2
Pe aceeași temă