Daniel Oprița vrea gol și victorie pentru Steaua în meciul cu Concordia, la debutul în play-off. Adversarul despre care crede că ”ar trebui să sperie” în acest turneu de promovare

Marius ANGHEL 17 Mar. 2022, 15:11 Liga 2
Daniel Oprița vrea gol și victorie pentru Steaua în meciul cu Concordia, la debutul în play-off. Adversarul despre care crede că ”ar trebui să sperie” în acest turneu de promovare

Steaua începe play-off-ul Ligii 2 de pe locul 4, unde s-a clasat și la finalul sezonului regular, cu un total de 37 de puncte. Poziția ar duce la un baraj de promovare cu ocupanta locului 7 la finalul play-out-ului din Liga 1, însă echipa ”militară” nu are drept de promovare, astfel că locul ei va fi luat de următoarea clasată sub ea cu drept de promovare.

În primul meci din play-off, trupa antrenată de Daniel Oprița o întâlnește în deplasare pe Concordia Chiajna, adversar în față căruia a remizat în sezonul regular, pe stadion din Ghencea.

Daniel Oprița speră ca Steaua să înscrie și să câștige meciul cu Concordia

Antrenorul nu e prea încântat că jucătorii săi vor evolua pentru al doilea meci consecutiv pe un teren cu suprafață de joc sintetică. Runda trecută, ultima din sezonul regular, Steaua a trecut cu 3-1 de Metaloglobus, pe stadionul din Pantelimon.

”E un program în regulă, e bun, oricum trebuia să ne întâlnim cu toate echipele, mai devreme sau mai târziu.

Primul meci e în deplasare, pe o suprafață nu foarte bună, jucăm pe sintetic, la Chiajna, cu o echipă incomodă, căreia nu am reușit să-i înscriem niciun gol în meciurile pe care le-am avut, cel oficial și cel amical, deși în cel amical am avut multe situații. Sperăm ca în meciul de acum să și înscriem și să câștigăm”, a spus Oprița în conferința de presă organizată înainte jocului cu Concordia, cu nu mai puțin de patru zile înainte de meci.

0-0 a fost scorul în întâlnirea dintre Steaua și Concordia Chiajna în sezonul regular, în etapa a 12-a, în timp ce în iarnă cele două echipe au disputat și un meci amical, pe terenul 5 al Complexului Sportiv Steaua, câștigat de ilfoveni cu 1-0.

Antrenorul Stelei nu crede că Ianis Zicu a schimbat prea mult la Concordia

Partida dintre Concordia Chiajna și Steaua București, din prima etapă a play-off-ului Ligii 2, va avea loc luni, 21 martie, de la ora 18:00, în încheierea primei etape a acestei faze a campionatului.

Daniel Oprița nu crede că Ianis Zicu a schimbat prea mult în jocul Concordiei, după ce a preluat echipa de doar două meciuri, după demiterea lui Claudiu Niculescu.

”E clar că fiecare antrenor vine cu idei noi, dar nu a avut timp să schimbe foarte mult în cele două meciuri pe care le-au jucat. Probabil că va fi altă echipă. Pe timpul lui Claudiu Niculescu era o echipă care se baza mai mult pe faza defensivă, se închideau foarte bine, de aceea poate nici nu le-am înscris vreun gol. Ianis Zicu e, poate, un antrenor mai ofensiv, dar meciul va fi la fel de greu cu oricare antrenor ar fi fost, așa că trebuie să dăm totul, să fim la fel de concentrați în fața porții, cum am fost în cele trei jocuri din acest an, pentru că am reușit să înscriem destul de mult la fiecare meci, cu și mai mulți jucători din toate compartimentele. Avem speranțe că vom face un joc bun și să fim la fel, concentrați”, a spus Oprița, care e mulțumit de concurența pe care o are acum la echipă: ”Toți jucătorii sunt bine, vor să joace, se luptă pentru postul de titular. E bine că cei care intră din postura de rezervă o fac foarte bine și aduc un plus pentru echipă.”

”U” Cluj ”ar trebui să sperie” dintre echipele din play-off, e de părere Oprița

Steaua va întâlni în turul play-off-ului următorii adversari: Concordia Chiajna (deplasare, locul 5, 36 puncte), Petrolul (acasă, locul 1, 49 puncte), Universitatea Cluj (deplasare, locul 2, 42 puncte), Unirea Slobozia (deplasare, locul 6, 33 puncte) și FC Hermannstadt (acasă, locul 3, 41 puncte).

Întrebat dacă există vreun adversar care să îl sperie, Oprița a atras atenția asupra Universității Cluj, însă nu neapărat că îl sperie, ci că ar trebui, la cel achiziții a făcut în această iarnă.

”Toți adversarii sunt buni. Așa, la prima vedere, poate ”U” Cluj să fie o echipă care ar trebui să sperie, pentru că chiar au făcut niște achiziții importante, de jucători care evoluau la Liga 1, așa că e o echipă puternică. Dar nu că ne este frică de ea. Arată mai bine decât celelalte la momentul ăsta. Și cu Slobozia este un meci greu, am avut și în timpul sezonului regular, la ei, când am făcut un egal. Când ajungi în play-off, unde sunt cele mai bune șase echipe, orice meci este greu și se poate întâmpla orice”, a spus Daniel Oprița.

Amical cu ”FC U” Craiova în prima pauză din play-off

După această primă etapă din play-off, campionatul se va întrerupe pentru o săptămână, pe perioada meciurilor naționalelor. Sâmbăta următoare, Steaua va juca un amical cu prim-divizionara ”FC U” Craiova, în fața căreia Oprița își dorește răzbunarea, după ce în noiembrie anul trecut oltenii se impuneau cu 4-1 în Bănie, tot într-un amical.

Acum, amicalul dintre ”FC U” Craiova și Steaua are loc tot la Craiova, în data de 26 martie, la ora 14:30.

”O să avem și un joc amical, cu Craiova domnului Mititelu. O să mergem din nou la Craiova, ne-au invitat. Vor să joace cu noi și sper să ne luăm revanșa pentru acea înfrângere nemeritată pe care am avut-o cu ei. Au condiții foarte bune și ei și mergem să jucăm un amical bun, cu o echipă din Liga 1”, a declarat Oprița despre acest joc.

Declarațiile lui Daniel Oprița și Vasile Buhăescu înainte de Concordia Chiajna – Steaua:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Steaua București

Marius ANGHEL 17 Mar. 2022, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă