Daniel Mutu, printre ultimii jucători foști la FC Brașov care au semnat cu altă echipă. Va juca în Liga 3 și va fi din nou coleg cu Marian Cristescu

Adi MARICA 18 Oct. 2023, 15:26 Liga 3

Portarul Daniel Mutu (36 de ani), liber de contract după dezastrul din vară de la FC Brașov, își va continua cariera în Liga 3, la nou-promovata Ciucaș Tărlungeni.

Daniel Mutu va juca pentru Ciucaș Tărlungeni după despărțirea de FC Brașov

Daniel Mutu a evoluat în 5 jocuri pentru FC Brașov în sezonul 2021-2022. A fost în lotul echipei și în sezonul trecut, 2022-2023, însă nu a fost utilizat, fiind preferați jucătorii mai tineri din lot.

”Nicio clipă nu mi-a trecut prin cap să mă retrag. Am 36 de ani, fizic mă simt bine și vreau să mai joc câțiva ani. Oferte din țară am avut și acum, cât și întrecut, dar am preferat să rămân la Brașov pentru că aici am familia. Chiar și la Liga 3 este destul de greu să-ți găsești echipă, pentru că antrenorii preferă să joace în poartă cu juniori. La Tărlungeni voi fi coleg cu Marian Cristescu, un fotbalist pe care îl cunosc foarte bine și cu care am fost și coleg. La Tărlungeni avem un lot mixt, cu mulți jucători tineri, dar și cu jucători experimentați”, a declarat Daniel Mutu, care la Ciucaș Tărlungeni se va ocupă și cu pregătirea portarilor.

”Cu Daniel Mutu am fost în discuții încă din vară când a devenit liber de contract de FC Brașov. Este un portar cu mare experiență și își va continua cariera de fotbalist, dar va face parte și din stafful nostru și se va ocupa de pregătirea portarilor”, a spus Ionuț Mitroi, antrenorul principal al echipei din Tărlungeni.

Din stafful lui Mitroi mai fac parte Marian Cristescu, jucător și antrenor secund, la fel ca și Daniel Mutu.

  • Arădean de loc și fost internațional de juniori, Mutu a jucat la ACU Arad, CFR Timişoara, Săgeata Stejaru, Internaţional Piteşti, Pandurii Târgu Jiu, FC Brașov, Sepsi OSK, SR Brașov, Olimpic Cetate Râșnov, AFC Hărman, Corona Brașov și FC Brașov Steagul Renaște.

Ciucaș Tărlungeni, locul 7 în Seria 5 din Liga 3

Ciucaș Tărlungeni a promovat în vară în Liga 3 după ce a câștigat barajul cu CS Iernut, campioana județului Mureș.

Brașovenii au început greoi sezonul din Liga 3, dar în primele opt etape au obținut 8 puncte, din victoriile cu SR Brașov și liderul AFC Câmpulung Muscel și remizele cu Sepsi OSK 2 și Kids Tâmpa Brașov, și ocupă locul 7 din 10 în Seria 5. În runda a 9-a, ultima a turului, Ciucaș Tărlungeni va juca pe teren propriu cu Viitorul Curița (locul 8, 7 puncte), sâmbătă, de la ora 15:00.

Mutu, despre cazul FC Brașov: ”Eu cred că totul a pornit din interior!”

Mutu este și acum revoltat de situația prin care a trecut la noul FC Brașov, echipă care nu a primit în vară certificarea pentru a continua în Liga 2.

”Este revoltător ce s-a întâmplat la FC Brașov în această vară. Eu cred că totul a pornit din interior! E trist ce s-a întâmplat, dar așa este când politicul se implică în fotbal, iar situația este generală nu doar la Brașov. Este un dezastru total”, a spus Mutu.

Unde au ajuns jucătorii aflați în lotul FC Brașov în momentul deciziei retrogradării echipei

În momentul în care FC Brașov a primit verdictul negativ de la TAS și retrogradarea din Liga 2 a devenit o certitudine, jucătorii lui Dan Alexa au început să-și găsească rapid echipe, ei devenind liberi de contract în urma deciziei tranșante a FRF împotriva clubului, primul care nu a reușit să ia certificarea de când a fost introdusă.

Majoritatea continuă la echipe în Liga 2, în timp ce Dan Spătaru a făcut pasul în SuperLigă, la vicecampioana FCSB, însă nu a apucat să debuteze.

Astfel, fundașul Ivan Fustar și mijlocașul Vasile Constantin au ajuns la CS Tunari (L2), mijlocașul Rareș Lazăr și fundașul Daniel Dumbravă au ajuns la Concordia Chiajna (L2), mijlocașul Diogo Izata a semnat cu Gloria Buzău (L2), acolo unde a mers și atacantul Adi Chică-Roșă, care plecase de la FC Brașov înainte de verdict. Fundașul Tudor Oltean a semnat cu Ceahlăul Piatra Neamț (L2), fundașul Ciprian Perju a ajuns la CSM Alexandria (L2), iar mijlocașul Andrei Lascu este jucătorul celor de la CSM Reșița (L2). Atacantul Ștefan Blănaru și fundașul Alexandru Dandea au ajuns la CS Mioveni (L2). Fundașul Tomislav Sorsa s-a întors în Croația și a semnat cu echipa de liga secundă NK BSK Bijelo Brdo, în timp ce fundașul Marius Burlacu a ajuns la Olimpic Cetate Râșnov (L3).

În eșalonul trei au ajuns și fundașul Andrei Vasu (Olimpic Zărnești) și mijlocașul Alexandru Saim Tudor (Metalul Buzău). Portarul Sebastian Micu se află în probe la UTA Arad și ar putea semna cu formația pregătită de Mircea Rednic.

 

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/noul-fc-brasov-este-in-pragul-colapsului-19288795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-micu-este-la-uta-dupa-despartirea-de-fc-brasov-19288777

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/circ-intre-politicienii-locali-pe-tema-fc-brasov-19288455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-despre-dezastrul-de-la-fc-brasov-e-de-noaptea-mintii-antrenorul-care-a-promovat-corona-in-liga-2-si-apoi-a-salvat-new-fc-brasov-de-la-retrogradare-19287616

Adi MARICA 18 Oct. 2023, 15:26 Liga 3
Pe aceeași temă