Andrei Șanta, academia de portari a Brașovului! Legendarul antrenor schimbă prefixul: ”Îmi doresc doar să fiu sănătos și să mă mai țină «bețele»”

Adi MARICA 06 Mar. 2023, 13:44 Liga 2
Andrei Șanta, academia de portari a Brașovului! Legendarul antrenor schimbă prefixul: ”Îmi doresc doar să fiu sănătos și să mă mai țină «bețele»”

Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă cu pregătirea portarilor la FC Brașov, împlinește astăzi, 6 martie, 60 de ani!

Prin mâna lui au trecut portari de mare valoare, unii formați chiar de el (Florin Iacob, Căucă, Turdean, Kajcsa, Marc, Dănălache, Todericiu), unii consacrați (Stelea, Prunea, Dani Coman, Răzvan Lucescu, Arcanu, David, Bordeianu) și alții care la Brașov au ieșit la rampă (Bojic, Dossey, Mario Felgueiras sau Mincă).

Doar în ultima vreme, doi dintre portarii cu care a lucrat Șanta la FC Brașov, Laurențiu Popescu și Sebsastian Micu, au făcut pasul în SuperLigă, primul la U Craiova, de unde era și împrumutat, și al doilea la Campionii FC Argeș.

Andrei Șanta, la 60 de ani: ”Îmi doresc doar să fiu sănătos și să mă mai țină «bețele»”

Toți portarii care au lucrat cu Andrei Șanta îi laudă metodele de lucru ale mucalitului antrenor brașovean.

”De ziua mea îmi doresc doar să fiu sănătos și să mă mai țină «bețele» măcar doi – trei ani. Nu prea vin copii din urmă. Deși unii au talent, din ce văd eu au alte priorități în viață, astfel că e greu să ajungi să faci performanță”, spune legendarul antrenor brașovean.

”Nu mai avem șanse la play-off”

Cu doar o etapă înaintea finalului sezonului regular al Ligii 2, FC Brașov păstrează doar șanse teoretice de a prinde play-off-ul. Echipa este în acest moment pe locul 8, cu 27 de puncte, la trei puncte sub Unirea Slobozia (cu un joc în minus) și Dinamo, aflate pe ultimele două poziții de calificare în play-off.

”Eu spun că nu mai avem șanse. Am pornit greu la drum, cu jucători veniți târziu, dar și cu greșeli mari de arbitraj împtrotriva noastră. Îmi amintesc doar trei penalty-uri clare neacordate care ne-au costat scump. Totuși nu trebuia să ajungem în această situație cu o etapă înainte de final”, e de părere Andrei Șanta.

În sezonul trecut, Șanta a fost și antrenor principal al echipei, interimar în patru jocuri, după demiterea lui Ilie Stan și până la aducerea lui Călin Moldovan.

Dan Alexa: ”Sunt onorat că am ocazia să lucrez cu Șanta la FC Brașov”

Dan Alexa, actualul antrenor principal al echipei, spune că este onorat că are ocazia să lucreze la FC Brașov cu Andrei Șanta.

”De Andrei Șanta am auzit prima oară la radio, la emisiunea «Fotbal minut cu minut». Este o legendă a Brașovului și unul dintre cei mai buni antrenori cu portarii din România. Eu chiar sunt onorat că am ocazia să lucrez cu el și că face parte din stafful meu”, a spus Dan Alexa.

În ultima etapă a sezonului, FC Brașov va juca duminică, în deplasare, cu Unirea Slobozia. Chiar și cu o victorie la Slobozia, brașovenii vor sta și la mâna altor rezultate.

Altfel, în această săptămână, FC Brașov va juca un meci amical cu ACSM Codlea, liderul Ligii a 4-a Brașov. Acesta este programat joi, de la ora 17:00, la Codlea.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-victorie-de-serviciu-cu-unirea-constanta-legendarul-romeo-pascu-a-dat-lovitura-de-start-a-meciului-stefan-grigorie-imi-pare-rau-ca-am-luat-doua-goluri-19262027

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

Adi MARICA 06 Mar. 2023, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă