Primele decizii ale lui Andrei Șanta la FC Brașov. Echipa are un nou căpitan și se va juca mai ofensiv: ”La meciul cu Petrolul nu trebui să le spun nimic băieților”

Adi MARICA 15 Oct. 2021, 12:17 Liga 2
Primele decizii ale lui Andrei Șanta la FC Brașov. Echipa are un nou căpitan și se va juca mai ofensiv: ”La meciul cu Petrolul nu trebui să le spun nimic băieților”

Andrei Șanta, antrenorul promovat ca ”principal” la FC Brașov după demiterea lui Ilie Stan, a luat decizia de a schimba căpitanul echipei. În primele nouă etape, banderola a fost purtată, pe rând, de Cezar Lungu, Marius Burlacu, Horia Popa și Iulian Roșu.

Începând cu meciul cu Petrolul, Radu Leonte este acum noul lider din teren al echipei brașovene. ”Căpitan o să fie Leo”, a anunțat Șanta despre mijlocașul de 30 de ani care în acest sezon are șapte meciuri jucate în Liga 2 din totalul de nouă..

Antrenorul Brașovului a vorbit și despre atmosfera din vestiar. ”Sunt antrenorul echipei cu acte în regulă, restul e treaba conducerii. Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine pe acest post. Încerc să fac o atmosferă bună la echipă, băieții sunt montați și chiar sunt mulțumit de ei”, a spus Șanta.

Andrei Șanta, înainte întâlnirii cu liderul Petrolul: ”Tratăm la victorie fiecare meci”

Antrenorul brașovean mizează pe o reacție de orgoliu a jucătorilor săi contra liderului Petrolul. ”La meciul ăsta eu nu ar trebui să le spun nimic băieților”, e de părere Șanta, care a detaliat: ”Joci cu locul 1, joci cu Petrolul, e meci televizat.”

Întrebat dacă echipa va juca ofensiv contra ”găzarilor”, Șanta nu a stat pe gânduri: ”Normal! Ne gândim doar să câștigăm meciul. Respectăm Petrolul, tradiția acestei echipe, au un antrenor foarte bun, Nae Constantin, pe care îl cunosc. Au o echipă organizată. O să fie un meci bun, băieții s-au pregătit foarte bine, sunt mulțumit de ei și împreună vreau ca la finalul meciului să fim bucuroși. I-am simțit pe băieţi mai relaxați, am încercat în antrenamente să le redau plăcerea de a juca fotbal. Până la urmă, fotbalul este un sport. Nu-mi fac niciun fel de probleme că urmează un program greu în campionat. Orice echipă poate să bată pe oricine. Tratăm la victorie fiecare meci, dar acum jocul cu Petrolul este cel mai important”, a spus ”Toto” Șanta.

Radu Leonte admite că au fost probleme de atitudine

Noul căpitan al echipei FC Brașov, Radu Leonte (foto principal, în dreapta), a avut la conferința de presă de dinaintea meciului cu Petrolul un discurs de adevărat lider al vestiarului.

”Urmează o serie de meciuri mai grele, dar eu am mare încredere că putem trece cu bine și vom obține puncte. Pentru asta trebuie să lăsăm capul jos și să muncim mai mult, să lăsăm mai mult în teren decât am lăsat până acum. Trebuie să facem ceva pentru echipa asta, este echipa unui oraș mare. Tot timpul când ieși de pe teren și simți că puteai să faci mai mult este o problemă de atitudine. Noi cei care jucăm pe teren acolo avem armele noastre. Pe teren trebuie să arătăm mai bine, nu în declarații”, a spus mijlocașul, unul dintre puținii jucători rămași în lot după cesionarea cu Corona Brașov, echipă la care era căpitan.

Alexandru Negrean nu se teme de Petrolul

Considerat un jucător de perspectivă, Alexandru Negrean (20 de ani – foto principal, în stânga) încă nu a confirmat așteptările.

”Urmează meciuri grele, dar şi frumoase în același timp. Sunt patru meciuri televizate în care noi, jucătorii tineri, putem arăta care este valoarea noastră. Duminică vom juca cu liderul, nu ne sperie Petrolul, dimpotrivă, eu cred că vom face o impresie bună. Grupul m-a primit foarte bine la Brașov. Chiar dacă sunt tânăr, nu cred că are răbdare nimeni cu mine. Dar mai am nevoie de puțin timp ca să arăt care este adevărata mea valoare. Cu siguranță voi demonstra ce pot în aceste meciuri. Nu aceasta este valoarea noastră, merităm să fim în primele zece echipe ale Ligii a 2-a”, a spus Negrean, ajuns la FC Brașov de la ”U” Cluj și care în acest sezon a evoluat în toate cele nouă meciuri, în cinci ca titular, fără să reușească să înscrie.

Meciul FC Brașov – Petrolul este programat duminică, de la ora 12:30, pe stadionul Tineretului. FC Brașov se află pe locul 15 în Liga 2 după 9 etape, cu 9 puncte. Petrolul este liderul clasamentului, cu 24 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-nu-subestimeaza-brasovul-lui-toto-santa-vom-avea-un-meci-al-naibii-de-greu-in-vara-antrenorul-petrolului-putea-ajunge-la-echipa-de-sub-tampa-19205168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-santa-noul-antrenor-principal-de-la-fc-brasov-pregatit-sa-redea-placerea-jucatorilor-sa-joace-fotbal-unii-trebuie-biciuiti-altii-mangaiati-buga-si-forik-19205121

Adi MARICA 15 Oct. 2021, 12:17 Liga 2
Pe aceeași temă