Călin Moldovan, prezentat oficial la FC Brașov: ”Nu mi-a pus nimeni pistolul la tâmplă să revin.” Andrei Șanta va continua în staff: ”Nu am avut bulan ca antrenor!”

Adi MARICA 18 Nov. 2021, 15:41 Liga 2
Călin Moldovan, prezentat oficial la FC Brașov: ”Nu mi-a pus nimeni pistolul la tâmplă să revin.” Andrei Șanta va continua în staff: ”Nu am avut bulan ca antrenor!”

Călin Moldovan a preluat FC Brașov alături de ”secundul” Liviu Negoiță, iar ”principalul” din ultimele patru meciuri, Andrei Șanta, va rămâne antrenor cu portarii, în timp ce Cătălin Voicu va continua ca preparator fizic.

Andrei Șanta crede că nici norocul n-a fost de partea sa în mandatul de antrenor principal la FC Brașov

Andrei Șanta nu este deloc supărat pe faptul că a fost înlocuit cu Călin Moldovan. Din contră. ”Eu am făcut tot ce am putut. Eu am încercat doar să schimb atmosfera în cadrul echipei, am făcut antrenamentele plăcute, jucătorii au reacționat, și-au dorit, însă rezultatele nu au fost de partea mea. Ca antrenor trebuie să ai și bulan, cum se spune, iar eu nu am avut! Am pierdut cum am pierdut meciul cu FC Hermannstadt, apoi la Cluj… Nu-mi reproșez nimic. Nicio decizie luată, nicio schimbare. Acum a venit Călin și sper ca el să aibă noroc”, a spus Șanta, care a fost pentru prima dată în cariera sa antrenor principal.

FC Brașov a început sezonul cu Ilie Stan antrenor, iar după jocul din etapa a 9-a a fost dat afară cu scandal, după două victorii, trei egaluri și patru înfrângeri. În ultimele patru etape, echipa a fost condusă de Andrei Șanta, antrenor cu portarii atât în mandatul lui Moldovan la Corona, cât și al lui Stan la FC Brașov. Cu acesta la conducere, echipa a încasat patru înfrângeri.

Călin Moldovan, prezentat jucătorilor de către Ioan Mărginean

De ieri, Călin Moldovan este noul antrenor al echipei FC Brașov. A semnat contractul, după care a fost prezentat jucătorilor în vestiar de către președintele Ioan Mărginean.

”Eu vreau să-i mulțumesc lui Călin Moldovan, pentru că el putea să fie rănit în orgoliu după tot ce s-a întâmplat în vară. Îi mulțumesc că a manifestat înțelegere față de FC Brașov. Dacă dorea, putea să stea bine merci acasă și să spună asta e viața! Mai bine mai târziu decât niciodată. Am avut 100 de antrenori, dar eu am dorit să aștept decizia FRF. Acum suntem în punctul de a repara ce mai e de reparat. Suntem într-o situație foarte grea”, a spus Mărginean despre situația lui Moldovan, dar la o parte în vară, după ce a promovat Corona în Liga 2, iar autoritățile au votat cesionarea locului către nou-înființata FC Brașov.

Călin Moldovan: ”Nu mi-a pus nimeni pistolul la tâmplă”

Călin Moldovan se alătură cu mare încredere ecihpei FC Brașov și spune că are sprijinul total al conducerii.

”N-am să spun că mă bucur că sunt aici, pentru că asta ar fi însemnat că m-aș bucura de răul altora. Lucrurile nu au mers și s-a ajuns în acest moment. Am ajuns la un numitor comun cu președintele și am revenit la echipă. Vin cu toată deschiderea și cu toată încrederea. Am încredere în jucători, în conducere și sunt convins că lucrurile se vor îndrepta. Nu este o situație disperată în momentul de față. Este clar că rezultatele nu sunt cele dorite, dar eu cred că putem scoate echipa din această situație dificilă. Dacă nu mă simțeam dorit nu veneam. Nu mi-a pus nimeni pistolul la tâmplă să revin. Refuz să cred că cineva mi-a făcut o favoare”, a fost mesajul lui Călin Moldovan la prima conferință ca antrenor principal la FC Brașov.

”A fost frustrant. Îmi doresc o întâlnire cu primarul Allen Coliban”

În această vară, după ce nu a fost inclus în proiectul ”new FC Brașov”, Călin Moldovan spunea că decizia a fost exclusiv a primarului Allen Coliban.

”Mi s-a transmis că primarul nu ne mai vrea, sub nicio formă, la echipă și asta a fost tot. De ce? Doar Coliban știe. Am fost revoltat, dar ce puteam face? Eu consider că am fost executați politic!”, este declarația dură a lui Călin Moldovan pentru Monitorul Expres, la începutul lunii august.

Acum, Călin Moldovan spune că nu este loc de resentimente. ”Nu au fost plăcute aceste luni după promovare. Asta este viața antrenorilor, dar a fost frustrant. Chiar îmi doresc o întâlnire cu primarul Allen Coliban și sunt convins că va fi o discuție civilizată. Așa a considerat dânsul atunci, dar în viață se pot lua și decizii greșite. Important este să reușim să trecem peste ele. Din punctul meu de vedere, chiar nu văd nicio problemă. Eu nu nimic de împărțit cu nimeni. Nu e loc de resentimente”, a spus Călin Moldovan.

 

”Limoniu” sare în apărarea primarului

Președintele Ioan Mărginean susține sus și tare că primarul Allen Coliban nu l-a dat afară pe Călin Moldovan. ”Limoniu” uită însă că edilul Brașovului a început proiectul ”new FC Brașov” cu antrenorul Ilie Stan, după care a venit și numirea sa ca președinte al clubului.

Moldovan nu a fost în cărți în această vară pentru proiectul FC Brașov Steagul Renaște și este cât se poate de clar că decizia aducerii lui Ilie Stan, și apoi a lui Mărginean, a fost exclusiv hotărârea lui Coliban. Culmea, ”Limoniu” a găsit și vinovatul pentru această situație: conducerea clubului Corona!

”Avem o decizie a FRF să repunem în drepturi jucători și antrenori. S-a spus că primarul Allen Coliban l-ar fi dat afară pe Călin Moldovan. Nici vorbă! Acele decizii au venit din partea clubului Corona, care a desființat secția de fotbal și a reziliat toate contractele! Acești oameni s-au trezit cu rezilierile acasă. Decizia nu are nicio legătură cu primarul Brașovului. Să lăsăm la o parte politicul, politicul și-a făcut treaba și a înființat clubul”, a precizat președintele FC Brașov.

Urmează negocieri cu Adrian Szabo

Ioan Mărginean spune că Adrian Szabo, care a câștigat și el procesul la FRF cu FC Brașov, este un ”caz special”.

”Cazul lui Adrian Szabo l-am lăsat ultimul, are un contract pe o perioadă mai lungă, plus că este considerat din familie. Szabo a fost și antrenor în Liga 1 la FC Brașov, are și licența PRO. Se pare că, între timp, și-a găsit și o colaborare la un club de fotbal din Brașov. Ne vom întâlni să găsim cea mai bună soluție. Părerea mea este că el trebuie să revină în familie. Este loc și pentru dânsul. Îmi cer scuze față de Adi Szabo pentru faptul că l-am lăsat la urmă, dar întâi vreau să văd ce buget avem, cum pot duce tratativele. Să vedem ce dorește, șef de Academie sau poate vrea vrea să acceseze postul de președinte”, a mai spus Mărginean.

  • Pentru FC Brașov, echipă care are șase eșecuri consecutive în campionat și se află pe locul 16, cu 9 puncte, urmează un joc important, cu o contracandidată la evitarea retrogradării, Poli Timișoara (locul 15, 11 puncte). Partida e programată sâmbătă, de la ora 12:30.

Prezentarea lui Călin Moldovan ca antrenor principal la FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=EpQ09bIr_cI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-continua-sa-se-faca-de-ras-a-incasat-patru-goluri-si-a-pierdut-amicalul-cu-csu-alba-iulia-o-echipa-din-liga-4-19210186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-primarul-coliban-si-a-dat-ok-ul-calin-moldovan-este-noul-antrenor-principal-al-fc-brasov-situatia-delicata-in-care-e-pus-ioan-marginean-19210147

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-cazut-la-pace-dupa-verdictul-cnsl-calin-moldovan-pe-punctul-sa-preia-fc-brasov-antrenorul-fusese-dat-la-o-parte-in-momentul-cesionarii-locului-de-la-corona-19210082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-proportii-pentru-fc-brasov-cnsl-le-a-dat-dreptate-fotbalistilor-si-antrenorilor-lasati-in-aer-dupa-cesionarea-cu-corona-19209806

Adi MARICA 18 Nov. 2021, 15:41 Liga 2
Pe aceeași temă