Dan Alexa încă nu le-a dat vacanță poliștilor. Planurile pentru 2021: ”Trebuie să gândim foarte bine fiecare mișcare”

Anda DELIU 07 Dec. 2020, 12:47 Liga 2
Dan Alexa încă nu le-a dat vacanță poliștilor. Planurile pentru 2021: ”Trebuie să gândim foarte bine fiecare mișcare”

ASU Politehnica a disputat ultimul meci oficial din acest an, lucru care nu e valabil pentru toate echipele din Liga 2, deoarece mai sunt și partide amânate de disputat. ”Chirurgul” Dan Alexa nu le dă liber jucătorilor, ci îi mai ține la antrenamente o săptămână. La clubul alb-violet s-a conturat deja o strategie pentru primăvară, și se pare că nu vor fi mari schimbări de lot.

Chiar dacă au pierdut ultimul meci din acest an, chiar prima înfrângere pe teren propriu după o lungă perioadă de timp, cei de la ASU Poli au avut un sezon peste așteptările din vară. Atunci, la club erau mari probleme financiare și existau emoții pentru terminarea competiției. A venit însă Dan Alexa cu un sponsor și din acest punct de vedere a adus liniște.

Aproape toată toamna, Poli s-a ”lipit” de locul 2, dar acum a căzut pe 5. Poate să mai ajungă doar cu un loc mai jos, în funcție de ce se va întâmpla în meciurile restante. ”Avem o săptămână de antrenamente. Pentru noi, e important să ne consolidăm clubul. Suntem pe poziție de play-off, ne-am atins obiectivul până în iarnă”, a concluzionat Alexa după ultimul joc, eșecul cu 0-2 cu Rapid.

Dan Alexa se gândește deja la transferuri la ASU Poli

În vară, când a sosit la club ca manager, Alexa a dat drumul la multe transferuri, inclusiv de jucători străini, precum Plazonja, Deronja sau Casado, lucru care înainte nu se întâmpla la ASU Politehnica. Au fost multe ”implanturi”, pe repede înainte, dar procesul a dat un rezultat satisfăcător.

Aparent, în iarnă, va fi tocmai invers. Nu vor mai veni mulți jucători, ceea ce pare a fi o garanție pentru omogenitate. Din ce spune antrenorul, nu neapărat pentru că așa ar dori, ci pentru că bugetul, deși mărit, are totuși niște limite.

”Trebuie să mai aducem doi-trei jucători maximum. Nu avem bugetul necesar pentru a face lucrul acesta. Trebuie să gândim foarte bine fiecare mișcare, pentru că putem avea un retur foarte bun”, consideră Alexa.

Un alt aspect important față de vară sau sezonul trecut e că, acum, ASU Poli va avea parte, mai mult ca sigur, de un cantonament centralizat. Rămâne de văzut unde va și permite contextul pandemiei mondiale să fie locația stagiului de pregătire.

Cu 24 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 15 etape, ASU Poli e pe locul 5 în acest moment în Liga 2, sub ”FC U” Craiova (30 puncte), Viitorul Pandurii, Rapid (ambele cu câte 26 de puncte) și Dunărea Călărași (24 de puncte în 13 meciuri) și imediat peste Metaloglobus și FK Csikszereda (ambele cu câte 22 de puncte).

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Sport Pictures)

Anda DELIU 07 Dec. 2020, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă