Culisele demisiei lui Octavian Benga de la ASU Poli! Dan Alexa, noul antrenor, ar fi ”complotat” cu finanțatorul secret: ”L-a lucrat, pur și simplu. L-a executat”

Liga2.ro 19 Nov. 2020, 20:19 Liga 2
Culisele demisiei lui Octavian Benga de la ASU Poli! Dan Alexa, noul antrenor, ar fi ”complotat” cu finanțatorul secret: ”L-a lucrat, pur și simplu. L-a executat”

Octavian Benga și-a reziliat, la mijlocul săptămânii trecute, contractul cu ASU Politehnica Timișoara, iar noul principal alb-violeților este Dan Alexa, până în acel moment managerul general al echipei din Liga 2 aflată pe locul 3 în clasament.

ProSport vă prezintă culisele mutării de pe banca tehnică a timișorenilor, una surprinzătoare, având în vedere că gruparea bănățeană se află pe podium în clasamentul Ligii 2. Potrivit unor surse, Dan Alexa îi vâna postul lui Octavian Benga de mai multe săptămâni și, într-un final, a reușit să-l ”execute” pe cel care a creat, practic, echipa cu ajutorul lui Bogdan Bona, finanțatorul adus în club chiar de noul tehnician al lui ASU Poli.

După ce a ratat promovarea cu Rapid, Dan Alexa s-a retras la Timișoara, unde a început un proiect la ASU Politehnica. Fostul mijlocaș nu a venit singur la gruparea de pe Bega, ci alături de un bun prieten, Bogdan Bona, care, potrivit înțelegerii, urma să finanțeze clubul.

”O să vezi, te fac celebru, o să audă toată lumea de tine”, i-ar fi spus Dan Alexa, cel care a început sezonul ca manager general al echipei. Antrenor era deja din sezonul trecut Octavian Benga, care a reușit o muncă exemplară, gruparea fiind acum pe locul 3 în clasament după 12 etape.

”L-a forțat să-și dea demisia, i-a spus că-l vrea pe Alexa în locul lui!”

Lucrurile s-au complicat, însă, la începutul săptămânii trecute, când Octavian Benga a anunțat că și-a reziliat de comun acord înțelegerea cu ASU Poli.

Însă, în realitate, tehnicianul ar fi fost „lucrat” de Dan Alexa, disperat să revină în iarbă. La „complot” ar fi participat inclusiv Bogdan Bona, cel care, practic, l-a somat pe Benga să-și înainteze demisia.

”Alexa l-a lucrat, pur și simplu, pe Benga. L-a «executat» cu ajutorul lui Bogdan Bona, cel pe care chiar el l-a adus în club. În ultima perioadă, Alexa i-a promis lui Bona diverse lucruri. În schimbul lor, Bona s-a dus la Benga și i-a spus că este nemulțumit de jocul echipei și l-a forțat să-și dea demisia, spunându-i clar că vrea să-l aducă pe Alexa antrenor”, povestesc sursele ProSport.

Octavian Benga a înțeles că nu trebuie să țină de scaun și a preferat să plece fără scandal. Dan Alexa a fost numit antrenor, chiar de Bogdan Bona, cel care s-a angajat să aducă în club, încă de la începutul sezonului, 27.000 de euro în fiecare lună. Însă, până în prezent, ar fi investit la ASU Poli doar 15.000 de euro.

Cine este Bogdan Bona, finanțatorul secret al ASU Poli

La fel ca și Dan Alexa, Bogdan Bona este născut în Caransebeș. Deține hotelul New Era, situat în Centrul Vechi al Capitalei, dar și o plajă la Mamaia, Quantum.

Omul de afaceri mai este proprietarul a patru patinoare, dintre care unul în Timișoara, dar și două restaurante în București, Green Pub, în Drumul Taberei, și Mall Promenada.

Manager la hotelul din Centrul Vechi este chiar soția lui Bogdan Bona (foto), Irina, care este fostă directoare de bancă. Omul de afaceri este absolvent al Facultății de Programatori IT din Timișoara.

De Dan Alexa îl leagă o prietenie veche, iar implicarea în fotbal ar urma să-i deschidă anumite uși.

”Este un prieten de-al meu din copilărie, născut la Caransebeș. Momentan locuiește în București. Este un fan de-al lui Poli, am avut puterea de-al convinge. El vine cu tot ce ține de salarii la jucători și staff, taxele la stat. Bugetul de salarii a crescut anul acesta cu 20 la sută. E normal. Îmi doresc foarte mult să aducem trei-patru jucători. Echipa stă bine din acest punct de vedere. E un nucleu de jucători importanți, care au dus greul, dar la nivelul lotului mai trebuie întăriri, pentru că va fi un campionat foarte greu. Ne dorim să ne batem la play-off, sper să reușim”, spunea Dan Alexa la prezentarea sa ca manager al lui ASU Poli, în vară, despre prietenul adus finanțator la club, însă căruia nu a dorit să-i dezvăluie identitatea.

Octavian Benga, mesaj pentru Dan Alexa: ”Îi doresc să facă mai multe decât am realizat eu”

Marțea trecută, cei de la ASU Poli i-au cerut lui Benga să lucreze cu Dan Alexa. Antrenorul a refuzat! Discuția s-a purtat cu președintele Viorel Șerban, un suporter care e și sponsor, Cristian Romoniță, dar și cu Dan Alexa însuși.

”Am avut o discuție cu cei din conducere. Au cerut anumite schimbări, cu care eu nu am fost de acord. Mi s-a cerut să colaborez, să avem un director tehnic. Nu mi s-a cerut demisia. Dar a fost decizia mea, deoarece eu am dorit să continuăm cu același mod de lucru ca până acum. Până acum eu mi-am asumat tot, eu am făcut tot și doream să continui să-mi asum totul ca și până acum și de acum încolo. Am considerat că e mai bine să plec, decât să fie anumite disensiuni. Până la urmă, ei sunt amfitrionii clubului. Dar și eu am un mod de lucru și o personalitate pe care nu mi le pot schimba”, spunea Octavian Benga, pentru Liga2.ro, despre decizia de a demisiona de la ASU Poli.

”Am avut o dorinţă de a rămâne, dar nu în condiţiile în care mi s-au propus. Am considerat că e mai bine pentru toată lumea să reziliem de comun acord. Politehnica să continue şi fără mine. Vreau să le mulţumesc în primul rând jucătorilor, pentru că am reuşit şi asta e cea mai mare realizare a mea la club, să formez un grup. E dificil să formezi un grup aşa unit, cu jucători, unii cu o vârstă mai înaintată, alţii foarte tineri.
Cred că am făcut o îmbinare foarte bună şi am creat o atmosferă propice performanţei. Pe viitor se poate construi în continuare. Politehnica Timişoara poate să rămână acolo în faţă, să intre în play-off şi să atace promovarea! Îi urez mult succes noului antrenor. Cu siguranţă va fi o presiunea mai mare pe noul antrenor… Îi doresc să facă mai multe decât am realizat eu”, declara Benga.

Alexa spunea că decizia lui Benga de a demisiona l-a luat prin surprindere. ”A fost și pentru noi o situație neașteptată. Am venit la Poli pentru un singur obiectiv, acela de a încerca promovarea. Pentru noi este foarte important anul acesta, pentru că se fac eforturi, din toate punctele de vedere, să putem să ne atingem acest obiectiv. Am acceptat imediat pentru că în momentul acesta este o situație grea. Tavi a plecat. Îmi pare rău. De Tavi o să vorbesc frumos tot timpul. Este un antrenor foarte talentat, un antrenor care a avut rezultate bune aici. Îmi pare rău, pentru că aici tot timpul s-a lucrat în echipă. Lucrurile s-au reușit conlucrând foarte bine. Nu a fost loc de orgoliu. Am discutat cu Tavi, am încercat să-i explic că poziția lui de antrenor principal nu se schimbă. A fost alegerea lui. Am acceptat să vin, așa cum am acceptat să vin în vară să ajut Poli. Îmi doresc foarte mult să reușim promovarea. În momentul acesta, sunt total împotriva a orice va distruba faptul de a nu ne îndeplini acesta obiectiv și cred că tărie că se poate promova”, a declarat Dan Alexa în momentul în care a fost prezentat ca antrenor al echipei timișorene.

Articol scris de Gabi Marin

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-soc-la-asu-politehnica-octavian-benga-si-a-dat-demisia-dan-alexa-preia-echipa-timisoreana-19156917

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-la-primele-declaratii-ca-antrenor-al-lui-asu-poli-situatia-nu-e-roz-e-riscul-sa-pierdem-play-off-ul-ce-spune-despre-plecarea-lui-benga-19157069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-prezentat-oficial-la-asu-politehnica-vom-fi-priviti-altfel-am-incredere-ca-se-poate-face-performanta-cum-a-revenit-in-fotbalul-timisorean-si-cum-prezinta-antrenorul-ben-19144986

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-si-asu-politehnica-au-revenit-pe-dan-paltinisanu-pentru-un-joc-scoala-alb-violetii-au-ajuns-aproape-la-imunizare-totala-de-coronavirus-19157529

Liga2.ro 19 Nov. 2020, 20:19 Liga 2
Pe aceeași temă