”Moș” Nicolae Grigore, câștigător cu Rapid în derby-ul cu Politehnica lui Alexa. Timișorenii, replică palidă, fără șut pe poartă

Anda DELIU 06 Dec. 2020, 17:47 Liga 2

Rapidul s-a impus cu 2-0 în derby-ul cu ASU Poli, jucat poate nepotrivit pe stadionul Știința, chiar de Moș Nicolae. Iar antrenorul cu prenumele sărbătorit s-a și impus nu neapărat după un meci grozav făcut de alb-vișinii, dar oaspeții au fost într-adevăr echipa mai speculativă. Giuleștenii au înscris din două faze fixe, în timp ce Poli a arătat palid la ultima impresie din an, fără să prindă un șut pe spațiul porții!

Meciul a și început cu o fază controversată din minutul 3. Raul Costin i-a dat un cot în cap lui Dorin Codrea și s-a ales doar cu cartonaș galben. De la acea fază, derby-ul s-a ”animat” cu reproșuri la adresa arbitrul și o atmosferă mai încordată. Peste trei minute, după o lovitură liberă executată de Costin, apărarea bănățenilor nu a putut îndepărta pericolul, iar Alexandru Dandea a marcat, la o fază la care Hindrich nu a putut opri mingea.

Atacul timișorenilor a fost palid prin ambele vârfuri, atât Axente, cât și Plazonja, care a reușit cel mult un șut-centrare care nu l-a putut învinge pe Drăghia.

Derby-ul nu a fost lipsit de faze controversate de arbitraj

În minutul 23, după o altă fază fixă, Amir Jorza a atins mingea cu mâna, dar arbitrul Amorăriței nu a fluierat nimic, deși se impunea penalty.

În minutul 39, a venit și al doilea gol, la o altă fază la care Hindrich a fost ezitant. Centrarea lui Sefer a fost bine fructificată de Radu Crișan, iar palma pusă de tânărul portar timișorean nu a mai putut opri mingea să intre în poartă. Prima repriză s-a terminat cu o fază elocventă pentru exprimarea lui Poli, cu mingea lovindu-se de Axente și ieșind pur și simplu în aut de poartă.

Repriza a doua cu agitație la timișoreni

De pe banca Politehnicii au venit mereu îndemnuri că se poate egala de la ”cel mai periculos scor”, dar degeaba.

Alexa a și luat un avertisment pentru că l-a criticat pe arbitrul Amorăritei. Rapidul a continuat să fie echipa mai periculoasă. În minutul 53, după o fază fixă executată de Costin, Sefer a tras la poartă, dar de data aceasta Hindrich s-a întins și a salvat momentul.

Elocvent din nou pentru forma foarte proastă a poliștilor, nu neapărat pentru un joc fantastic al giuleștenilor, a fost că nici ”golgheterul” Mera nu a putut marca la două faze la care a urcat în careu, dar a reluat cu capul peste buturi.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – RAPID 0-2

Alexandru Dandea 6′, Radu Crișan 39′

ASU Poli: Hindrich – D. Radu (C. Jurj 57′), Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – Al. Munteanu (Sg. Popovici 70′), D. Codrea (Casado 76′), Coadă (A. Manea 57′), P. Ivanovici – Mir. Axente, Plazonja (A. Ignea 57′)
Rezerve neutilizate: Deronja – Bg. Vasile, D. Andrei, S. Iosif
Antrenor: Dan Alexa

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), R. Crișan (Nastos 72′), Dandea, Goge – Jorza, R. Costin, Pănoiu (R. Ilie 62′) – Sefer (Fică 72′), Ad. Bălan (Al. D. Pop 85′), Hlistei (Drăghiceanu 85′)
Rezerve neutilizate: Ciuculescu – Leasă, N. Georgescu, Al. Dulca
Antrenor: Nicolae Grigore

Stadion: Știința (Timișoara – Timiș); Fără spectatori; Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Radu Despa (Baia Mare); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Daniel Sabou (Zalău).

Cu acest rezultat, Rapid a urcat pe locul 3, cu 26 de puncte și iernează ceva mai liniștit. ASU Poli, în schimb, a căzut pe locul 5, cu 24 de puncte, și în funcție de ce se întâmplă în meciurile amânate, mai poate pica un loc în clasament.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Sport Pictures și Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-rapid-derby-fratesc-se-joaca-de-la-ora-1330-pe-modesta-arena-stiinta-dan-alexa-isi-intalneste-fosta-echipa-nicolae-grigore-debuteaza-ca-antrenor-la-giulesteni-19161527

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-resimte-gustul-infrangerii-la-timisoara-dupa-17-meciuri-dupa-esecul-din-derby-ul-fratesc-cu-rapid-dan-alexa-multumit-ca-echipa-ramane-pe-pozitie-de-play-off-suntem-in-obiectiv-19161703

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-grigore-a-debutat-cu-victorie-ca-antrenor-la-rapid-in-derby-ul-fratesc-cu-asu-poli-nu-ne-am-gandit-nicio-secunda-la-alta-varianta-cui-ii-dedica-succesul-de-la-timisoara-19161651

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-rapidistii-motivati-aparte-inaintea-derby-ului-cu-asu-poli-autorii-suporterii-asa-cum-sustine-clubul-sau-noul-antrenor-nicolae-grigore-19161545

Anda DELIU 06 Dec. 2020, 17:47 Liga 2
Pe aceeași temă