Dan Alexa, debut fericit ca antrenor la ASU Poli, chiar dacă a fost suspendat cu Petrolul: ”Astăzi am avut bărbați în primul «11».” Ce spune despre perspectiva promovării

Autor: Anda DELIU Publicat: 21 Nov. 2020, 19:48 Actualizat: 23 Nov. 2020, 19:14 Liga 2

ASU Poli s-a impus cu 1-0 în primul meci cu Dan Alexa ca antrenor principal, în derby-ul cu Petrolul. ”Chirurgul” nu a luat loc pe bancă, deoarece avea de ispășit suspendarea din perioada în care era antrenor la Rapid și a incitat suporterii utiști.

Cu acest succes, ASU Poli a urcat pe locul 2 în Liga 2 după etapa a 13-a, iar Alexa a spus că ar vrea să readucă orașul Timișoara pe prima scenă fotbalistică de vara viitoare.

Pe bancă a stat Antonio Foale. Alexa l-a lăudat pe ”secund”, dar și echipa, însă a spus că trebuie ca ASU Poli să continue cu victoriile. ”Vreau să-l felicit pe Toni Foale, pentru că a condus echipa foarte bine. Este o figură de marcă, reprezentativă pentru noi. Mă bucur foarte mult că-l am în staff. Astăzi am avut bărbați în primul «11». A fost un meci greu, așa cum preconizam. Petrolul, o echipă cu individualități excepționale, cu jucători care ne-au pus probleme în special după ieșirea lui Coadă. O victorie muncită, foarte importantă, pentru că suntem pe locul 2 în momentul acesta. Dar e o victorie care nu are valoare dacă nu am câștiga și la Bacău”, a declarat Alexa după meciul cu Petrolul.

Cristian Scutaru a terminat meciul într-un picior

ASU Poli a avut jucători infectați cu coronavirus care au ieșit din carantină cu câteva zile înainte de meci. ”Am suferit din punctul acesta de vedere. Am avut foarte multă determinare și a compensat puțin lipsa de ritm a jucătorilor”, a spus Alexa despre acest aspect. Este vorba de Sofran, Mera, Coadă, Munteanu și Manea.

Cristian Scutaru, vopsit blond, s-a accidentat în timpul meciului și, deși nu a fost înlocuit, Alexa spune că sunt variante în lot pentru meciul de la Aerostar, în care va lipsi și Coadă. ”A ieșit accidentat Scutaru, sperăm să nu fie o problemă serioasă, e un jucător foarte important pentru noi. Scuti e un jucător vital pentru Poli. Coadă e suspendat. Trebuie să găsim variante. Avem un lot care ne permite lucrul acesta. Mergem încrezători la Bacău. Scutaru nu poate să miște piciorul, e blocat. Sperăm să nu fie ceva grav”, a precizat cel poreclit „Chirurgul”, pe când era jucător.

Dan Alexa: ”Ne dorim foarte mult să promovăm”

Deși autoritățile au anunțat că vara viitoare, e foarte posibil să se înceapă demolarea stadionului ”Dan Păltinișanu”, Alexa spune că Poli vrea să promoveze în anul care urmează, când, practic, e foarte posibil ca nicio arenă să nu poată fi omologată pentru jocuri de prima ligă în Timișoara.

”Ne dorim foarte mult să promovăm. Chiar dacă suntem priviți ca outsideri, aici vorbesc din punct de vedere al bugetului. Se fac eforturi imense. De asta am și venit aici, tocmai pentru lucrul acesta. E un proiect de suflet, vreau să ajut Poli Timișoara. Timișoara are nevoie de fotbal și m-aș bucura. Ar fi o încununare fantastică a carierei mele de jucător aici să pot să ajut ca manager, ca antrenor, cu ce pot”, a conchis Dan Alexa.

ASU Poli a ajuns la 23 de puncte acumulate în 12 meciuri desfășurate în 13 etape în acest sezon de Liga 2 și e pe locul 2, la un singur punct în spatele liderului ”FC U” Craiova. Următorul meci îl are miercuri, la ora 14:00, pe terenul celor de la Aerostar Băcău.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto și Sport Pictures)

Autor: Anda DELIU Publicat: 21 Nov. 2020, 19:48 Actualizat: 23 Nov. 2020, 19:14 Liga 2
Pe aceeași temă