Prin ploaia glacială, spre zona fierbinte! ASU Poli Timișoara urcă pe locul 2 în Liga 2 după ce învinge Petrolul, care a arătat din nou extrem de slab

Anda DELIU 21 Nov. 2020, 17:28 Liga 2

La debutul cu Dan Alexa antrenor, chiar dacă acesta a fost suspendat de pe vremea când era pe banca Rapidului, ASU Politehnica s-a impus cu 1-0 în derby-ul cu Petrolul Ploiești, după un gol frumos marcat încă din prima repriză de croatul Stjepan Plazonja. Jocul de pe ”Dan Păltinișanu” s-a disputat pe o vreme demnă de celebra baladă rock ”November Rain”, cu o ploaie extrem de rece și pe alocuri foarte intensă, care și-a pus amprenta serios asupra meciului.

Petrolul nu s-a regăsit nici la Timișoara, după ce și ea a avut de suferit din cauza coronavirusului, și se îndepărtează de partea superioară a clasamentului, în timp ce bănățenii au urcat pe locul 2, la un singur punct în urma liderului ”FC U” Craiova, care a ajuns la al patrulea egal consecutiv!

Dan Alexa a stat la oficială la primul meci ca antrenor al echipei ASU Poli

La meciul de debut, Dan Alexa nu a putut sta pe bancă, deoarece mai are de ispășit etape de suspendare după ce a întărâtat suporterii utiști la finalul meciului UTA – Rapid, din play-off-ul sezonului trecut, când antrena echipa giuleșteană. Timișorenii au fost conduși de pe bancă de ”secundul” Antonio Foale în aceste condiții.

Jocul nu a fost unul deloc grozav, date fiind și condițiile meteorologice, cu o ploaie rece, glacială, ca într-o iarnă în toată regula. Ocaziile au apărut după minute bune de joc, iar alb-violeții au fost mai insistenți în atac. În minutul 26, poliștii au cerut un penalty, după o fază la care mai degrabă s-a trântit în careu. Peste două minute, a venit prima mare ocazie, după un șut de la distanță trimis de Axente în transversală.

Gol frumos marcat de croatul Plazonja în meciul cu Petrolul

Presiunea timișorenilor a continuat, în contextul unei replici aproape inexistente a Petrolului în ofensivă. Raul Avram a reținut o centrare a lui Munteanu, pentru ca în minutul 32, Stjepan Plazonja să reușească să deschidă scorul.

Totul a pornit de la o pasă cu călcâiul a lui Scutaru, respinsă în față de Țicu. Croatul a fost atent și a tras din prima foarte bine, de la 22 de metri, iar Avram nu a avut ce face.

Cu o vreme care favoriează mai degrabă suțurile de la distanță, pericolul la poarta lui Hindrich a apărut la finalul primei reprize. Portarul timișorean a fost însă pe fază la o situație cu mai mulți petroliști în careu și, astfel, bănățenii au intrat cu avantaj la cabine.

Petrolul, extrem de slabă pentru al doilea meci la rând

Aspectul jocului nu s-a modificat foarte mult în repriza a doua, când echipa lui Viorel Moldovan nu a reușit să arate mare lucru. Presiunea ofensivă au pus-o tot poliștii, cu acțiunile lui Ivanovici sau Munteanu. O șansă bună de a majora diferența i-a aparținut lui Axente în minutul 58. Atacantul a tras de două ori în blocajul lui Mondragon din fața careului mic.

În condițiile unui joc foarte slab al celor de la Petrolul, timișorenii au mai avut mingea în ofensivă, fără ca cei doi atacanți să poată să mai aibă vreo ocazie mai periculoasă. Petrolul a reușit să se apropie de careul timișorean în jurul minutul 70, și a început să pună presiune.

Timișoara a stat mai slab fizic spre final. Bară pentru Roige

După ce au avut patru titulari în izolare, timișorenii nu au mai stat așa de bine fizic spre finalul meciului, explicabil în condițiile date.

În minutul 73, ”lupii” au reușit să aibă o mare ocazie, când Coadă a deviat în bară un șut al lui Pol Roige, după ce ploieștenii au preluat convingător controlul jocului. Peste un minut, Hindrich a fost pus la treabă de Beleck, într-un moment în care ploieștenii au început să încerce și ei să tragă de la distanță, însă prea târziu. Timișorenii au reușit să iată din propria jumătate pe final de meci, când tot Plazonja a prins un șut excelent, fază la care Raul Avram a apărat.

În prelungiri, Beleck a tras pe lângă buturi, pentru un ultim suspin al timișorenilor, care urcă pe locul 2, la un singur punct de liderul clasamentului după 13 etape.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – PETROLUL PLOIEȘTI 1-0

Stjepan Plazonja 32′

ASU Poli: Hindrich – D. Radu, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile – P. Ivanovici (Sg. Popovici 81′), Coadă (Casado 63′), D. Codrea, Al. Munteanu – Plazonja, Mir. Axente (Bg. Vasile 78′)
Rezerve neutilizate: Deronja – Alin Manea, R. Toader, C. Jurj, D. Andrei, A. Ignea
Antrenor secund: Antonio Foale

Petrolul: R. Avram – Alb. Olaru (Mendoza 70′), Mondragon, Manolache, Țicu – Bg. Vlad (Mih. Constantinescu 56′), Botic (Ekollo 56′), Pol Roige (cpt.), Vajushi – Beleck, Val. Balint (Saim Tudor 83′)
Rezerve neutilizate: Kitanov – M. Bratu, Ad. Nicolae, Nițescu, R. Bucur
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Dan Păltinişanu (Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Dan Monea (Aiud) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Cu acest rezultat, ASU Poli a ajuns la 23 de puncte acumulate în 12 meciuri desfășurate în 13 etape și e pe locul 2, la un singur punct în spatele liderului ”FC U” Craiova. Următorul meci îl are miercuri, la ora 14:00, pe terenul celor de la Aerostar Băcău.

Cu 17 puncte, Petrolul a ajuns pe locul 10, iar runda viitoare va juca în 25 noiembrie, de la 17:00, acasă cu SCM Gloria Buzău, altă echipă care îi este superioadă în clasament.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto și Sport Pictures) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

 

Anda DELIU 21 Nov. 2020, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă