Dan Alexa a vorbit din nou despre dezamăgiri, și după succesul cu liderul ”FC U” Craiova: ”Eu sunt același și azi și acum două săptămâni. Poli este viața mea”

Anda DELIU 07 May. 2021, 23:07 Liga 2

ASU Politehnica a câștigat cu 2-1 meciul cu liderul ”FC U” Craiova și rămâne în cursa teoretică pentru un loc de baraj de promovare. Dan Alexa a spus după meciul din etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2, desfășurat pe ”Dan Păltinișanu”, că e convins că fanii, care îl contestau acum două săptămâni, spun acum că este un antrenor bun.

”Chirurgul” a spus că, indiferent ce se va întâmpla la final de sezon, nu va mai antrena echipa alb-violetă, din cauza dezamăgirii, de altfel, așa cum a și anunțat.

Interesant este că, deși mai sunt trei etape, Alexa a spus că Poli mai trebuie să obțină două victorii. ”Am întâlnit cea mai bună echipă. Ne-a pus probleme. Le-a spus la pauză că era foarte important să nu luăm gol în primele 15 minute, pentru că o echipă ca și Craiova, dacă o bagi în joc, la ce calitate individuală au, e foarte greu să menții rezultatul. Am luat gol în minutul 2 din repriza a doua, apoi ne-am apărat, în multe momente, chiar eroic. Este o victorie foarte importantă, Craiova nu a pierdut de foarte mult timp. Mă bucur că am început acest retur de play-of cu două victorii. Ne dau speranțe pentru baraj. Este obiectivul nostru play-off-ul și acum barajul. E important să mai obținem două victorii. Echipa s-a descătușat. Am avut în prima repriză momente foarte bune, în care am dominat Craiova, în care pe lângă cele două goluri am avut doup-trei situații. Dar, la fel de adevărat, Craiova ne-a presat pe finalul jocului și au ratta doup-trei situații foarte mari”, a precizat Alexa.

Alexa l-a folosit, după câteva etape, pe căpitanul Mera

Condus cu 2-0, Trică a făcut două schimbări încă de la pauză. Alexa a mutat și el și nu întotdeauna post pe post. Echipa a terminat meciul cu trei fundași centrali, cu Ioan Mera în teren. De câteva etape, Alexa nu îl mai utiliza pe căpitanul echipei și s-a ajuns chiar la situația ca la antrenamente, pe Știința, suporterii să pună un banner prin care să ceară ca Mera să fie titular.

”Băgase doi atacanți, simțeam că acolo e o problemă pentru că începe să joace direct. S-a văzut și la golul lor. Au pus presiune. Trebuia să echilibrezi cumva. Am avut-o în cap să o fac la pauză, dar am zis să treacă 10-15 minute. A trebuit să mai bag un mijlocaș, să echilibrez centrul și apoi a venit intrarea lui Mera iși am jucat cu doi fundași centrali. Ei jucau cu doi atacanți, să avem un om în plus”, a punctat ”Chirurgul”.

”La Poli nu o să mai antrenez”

Întrebat dacă în cazul unei ipotetice promovări ar rămâne totuși antrenor, Alexa a spus că nu, deoarece a fost dezamăgit de criticile care i s-au adus.

”La Poli nu o să mai antrenez, pentru că am fost dezamăgit de reacțile anumitor oameni atunci când echipa nu avea rezultatele scontate. Eu sunt același și azi și acum două săptămâni. Dar de asta este frumos fotbalul. Valoarea ți-o dă ultimul rezultat. Știu lucrul asta. E o meserie foarte grea. Astăzi sunt antrenor bun. Acum o săptămână și câteva ore eram antrenor foarte slab. Până la urmă ne facem treaba cu pasiune. Încerc să ajut cât de mult Poli. Poli este viața mea și atâta timp căt o să fiu aici o să fac tot ce ține de mine ca să ne îndeplinim obiectivul”, a mai spus Alexa.

Dorin Codrea a marcat un euro-gol

Cea mai frumoasă fază a meciului a fost golul marcat de Dorin Codrea în minutul 38. Mijlocașul spune că e încurajat de colegi să tragă mai des la poartă.

”Sunt bucuros că am marcat, dar cel mai important e că am câștigat cele trei puncte. Pentru că am avut o perioadă foarte proastă cu șase înfrângeri și acum se pare că am spart gheața. O vom lua meci cu meci, vom încerca să scoatem maximul din fiecare meci și să ne îndeplinim obiectivul, primele patru locuri. Am știut că o să urmeze un meci greu, dar am rezistat până la final. Cel mai important e că am câștigat. Toți colegii îmi spun să trag la poartă, dar nu prea ajung în poziția aceea. Azi am reușit și am marcat”, a spus Codrea.

Cu 39 de puncte, ASU Poli a urcat pentru câteva ore pe locul 4, de baraj de promovare, însă succesul Dunării cu Rapid i-a dar înapoi, pe locul 5. Echipa timișoreană joacă joi, de la 20:30, pe terenul Rapidului, în etapa a 8-a Ligii 2.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

Anda DELIU 07 May. 2021, 23:07 Liga 2
Pe aceeași temă