ASU Poli încurcă liderul! ”FC U” Craiova a pierdut surprinzător la Timișoara, unde putea să-și asigure promovarea matematică

Anda DELIU 07 May. 2021, 20:55 Liga 2

ASU Poli a câștigat cu 2-1 și a reușit să încurce liderul pe la zi al play-off-ului Ligii 2, care a prins o primă repriză foarte slabă pe ”Dan Păltinișanu”.

A fost un joc cu două reprize total opuse. În prima, ”FC U” Craiova nu a contat mai deloc, iar Poli a putut să-și marcheze golurile victoriei, primul reușit de Mircea Axente din penalty, iar apoi, un euro-gol al lui Dorin Codrea. De la pauză, echipa lui Trică a ieșit mult mai montată, iar Andrea Campagno a reușit să înscrie. A urmat o repriză de dominare clară a oaspeților, care nu au mai reușit însă să marcheze.

O victorie ar fi însemnat promovarea matematică pentru Craiova, care a început bine, cu o ocazie mare în minutul 12. Baeten a scăpat spre poartă, dar Păduraru a intervenit excelent. Ulterior, oltenii nu au mai arătat în teren și situația pe care o au în clasament. Peste patru minute, Negru a ”comis-o” grav și după ce s-a încurcat singur cu mingea în propriul careu, l-a călcat pe vârful ghetei pe Axente. S-a dat penalty, iar atacantul timișorean a marcat de la punctul cu var.

Craiova, o umbră a liderului care a dominat clar sezonul

Oltenii nu și-au revenit după ce au primit gol, ba din contră. Nu au reușit să mai aibă ocazii mari. În schimb, din minutul 28, Poli a avut 2-0, după ce Codrea a prins un super-șut din fața careului, care s-a dus direct în vinclu. Supărat, Trică I-a scos din teren pe Radu Negru și Călin Cristea.

Până la finalul reprizei, elevii lui Eugen Trică au mai avut o ocazie bună, la un șut al lui Adrian Voicu, respins însă de Păduraru cu pumnul.

Craiova s-a trezit în repriza a doua, dar prea târziu

Jocul s-a schimbat total în repriza a doua, când Poli a lăsat foarte multe spații în apărare, iar Craiova a început să fie mult mai incisivă. De altfel, din minutul 47 Andrea Campagno a șutat sigur pe el din 10 metri și a redus diferența la 2-1. Poli nu prea a mai reușit să ajungă în careul oaspeților, care au început un asalt tot mai puternic la poarta lui Păduraru. În minutul 59, oltenii au avut o nouă fază periculoasă prin Voicu și Gîț, dar Scutaru a fost pe fază și intervenit salvator.

Final cu acțiuni în ”gol” ale echipei lui Eugen Trică

Timișorenii s-au lăsat dominați de olteni, care au reușit să pătrundă foarte des în careu, dar fără foarte multe șuturi pe poartă. Din lovitură liberă, Anghelina a tras pe spațiul porții, dar Păduraru a fost din nou la post.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – U CRAIOVA 1948 SA 2-1

Mircea Axente 17′ – penalty, Dorin Codrea 28′ / Andrea Compagno 47′

ASU Poli: Păduraru – C. Jurj, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile (Mera 66′) – D. Radu, Codrea, Coadă (A. Ignea 79′), P. Ivanovici – Axente (Plazonja 66′), Al. Munteanu (Casado 52′)
Rezerve neutilizate: Cuzmanovici – A. Manea, D. Andrei, Radunovic, Sofran
Antrenor: Dan Alexa

”FC U” Craiova: M. Enache – Gîț, Diakite, D. Ispas, Huyghebaert – Baeten (Anghelina 46′), Dr. Albu (cpt.) – R. Negru (Val. Munteanu 32′), C. Cristea (Andr. Ciolacu 32′), Ad. Voicu (Răducanu 74′) – Compagno
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Vl. Pop, Raicea, Cacheiro, Blidar
Antrenor: Eugen Trică

Stadion: ”Dan Păltinișanu” (Timișoara – Timiș); Fără spectatori; Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş); Asistenți: Gero Szabo (Cluj-Napoca) și Alexandru Vodă (Alba Iulia); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) și George Constantinescu (Slatina).

Deocamdată, formația lui Eugen Trică rămâne pe primul loc cu 49 de puncte și poate fi depășită la golaveraj de Rapid, dacă va câștiga în această seară la Dunărea Călărași. Runda viitoare, Craiova va juca joi, de la 17:30, acasă cu FK Csikszereda.

Cu 39 de puncte, alb-violeții au ajuns pe locul 4, de baraj de promovare, devansând la golaveraj Dunărea Călărași. ASU Poli joacă tot joi, de la 20:30, pe terenul Rapidului.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

Anda DELIU 07 May. 2021, 20:55 Liga 2
Pe aceeași temă