Eugen Trică, noi reproșuri la adresa arbitrajului, după primul eșec al Craiovei în play-off și ratarea promovării matematice: ”Mi-aș dori și eu să am un asemenea arbitraj pe «Ion Oblemenco»”

Autor: Anda DELIU Publicat: 07 May. 2021, 22:43 Actualizat: 07 May. 2021, 23:24 Liga 2

”FC U” Craiova a ratat șansa promovării matematice la Timișoara, după ce a pierdut cu 2-1 cu ASU Poli, în etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2.

Firește, Eugen Trică nu avea cum să fie fericit și a recunoscut și el ca elevii săi au jucat slab în prima repriză. În stilu-i deja consacrat, Trică a făcut aluzii la prestația brigăzii de arbitri conduse de Florin Andrei și a sugerat că clubul bănățean nu a dat dovadă de fair-play, pentru că atitudinea copiilor de mingi nu ar fi fost cea corespunzătoare.

Eugen Trică, veșnic nemulțumit de arbitraj: ”Vreau să felicit și brigada de arbitri”

Trică a trecut rapid de la primele remarci despre evoluția din teren la prestația arbitrului Florin Andrei. ”Felicit Timișoara pentru cele trei puncte. Într-adevăr, s-au mobilizat foarte bine pentru meciul cu noi. Din păcate, n-am reușit să câștigăm trei puncte foarte importante. Vreau să-mi felicit într-adevăr băieții pentru repriza a doua când, într-adevăr, am jucat fotbal, au presat, am avut ocazii. Din păcate, a fost prea târziu. Vreau să felicit și brigada de arbitri, pentru că Timișoara a avut astăzi un arbitraj foarte bun. Mi-aș dori și eu să am un asemenea arbitraj pe «Ion Oblemenco», sincer”, a spus Eugen Trică, veșnic nemulțumit de arbitraj.

L-a scos pe Radu Negru imediat după greșeală, dar nu l-a certat

Când Craiova a fost condusă cu 2-0, Trică a făcut două schimbări încă din prima repriză, mai ales că jocul nu a mers deloc. Antrenorul spune că nu l-a certat pe Negru, cel care a provocat prostește penalty-ul din care ASU Poli a deschis scorul.

În locul lui Negru a intrat Valentin Munteanu, iar Călin Cristea, și el vinovat la golul 2, a fost schimbat cu Andrei Ciolacu.

”Se întâmplă. Probabil ne-au surprins cei de la Timișoara. Au venit cu un pressing avansat. Am greșit acolo la acea fază la Negru, când trebuia să paseze, a întârziat, a scos Axente acel penalty și, din păcate, a și reușit să marcheze. Se întâmplă. Nu l-am certat. I-am spus și acum după meci capul sus! Trebuie să ne concentrăm, trebuie să ne odihnim pentru meciul cu Ciucul. Este o partidă foarte importantă, pe care trebuie să o câștigăm. Trebuie să luăm cele trei puncte. E presant”, a punctat Trică.

Oltenii resimt presiunea, dar nu fac calculele la sânge

Întrebat dacă îi pare rău că a ratat șansa promovării matematice cu trei etape înainte de final, Trică spune că nu s-a gândit la asta și că echipa sa mai are răbdare.

”Nu ne-am gândit la lucrul acesta. Luăm totul pas cu pas. Am venit aici să câștig trei puncte, dar asta a fost să fie. Am pus dinainte că se va juca până în ultima etapă. Timișoara a reușit să câștige, la fel au șanse la un loc de baraj. La fel Călărașiul, să vedem ce vor face în seara aceasta. Să vedem ce vom face de acum încolo. Avem răbdare!”, a precizat antrenorul oltenilor.

Nu i-au plăcut copiii de mingi de la Timișoara

Eugen Trică a simțit nevoia să se plângă și de atitudinea copiilor de mingi.

”Încă o dată felicit Timișoara pentru această mobilizare exemplară. Totuși, la următorul meci, nu știu cu cine îl jucați… Nu mi-a plăcut iarăși, în minutul 50 și ceva, acei copii de mingi care au ascuns toate mingile. Asta se întâmpla pe vremuri, nu credeam că se întâmplă și în zilele noastre. Este urât pentru fotbal, pentru spectatorii care se uită la meciuri. Totuși… Mă rog! Nu e nicio scuză asta”, a mai adăugat Trică, cel care, probabil dacă bătea vântul, ar fi dat vina și pe el pentru că echipa sa nu a câștigat.

”FC U” Craiova rămâne pe primul loc în play-off-ul Ligii 2, cu 49 de puncte, iar runda viitoare va juca joi, de la 17:30, acasă cu FK Csikszereda.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto și Sport Pictures

Autor: Anda DELIU Publicat: 07 May. 2021, 22:43 Actualizat: 07 May. 2021, 23:24 Liga 2
Pe aceeași temă