Dacian Nastai, încolțit la Dej! Antrenorul Unirii Dej este tot mai contestat de către suporteri, iar el preferă să tacă. Singurul scop al galeriei și mesajele către conducere, pentru a reveni alături de echipă

Marius ANGHEL 25 Sep. 2023, 16:55 Liga 2

Unirea Dej a reușit duminică, în fața unui adversar cu pretenții în Liga 2 și bine clasat după primele șase etape, să întrerupă seria de două eșecuri consecutive în jocurile de pe teren propriu și, totodată, în campionat, în general.

0-0 s-a încheiat partida de pe stadionul Municipal din Dej cu Unirea Slobozia, clasata pe locul 2 înainte de startul meciului, chiar dacă trupa clujeană a fost mai periculoasă și a avut cel puțin două mari situații de a înscrie.

În ciuda rezultatului pozitiv și a jocului mai bun practicat de Unirea Dej față de ultimele meciuri, în tribună a fost o atmosferă tensionată, iar antrenorului Dacian Nastai i s-a solicitat în mai multe rânduri să plece, în scris sau strigându-i-se demisia!

Brigada Someșeană are un singur scop: să scape de Dacian Nastai!

”Meciul” dintre suporterii fanatici ai Unirii Dej și antrenorul Dacian Nastai a început înainte de partida cu Unirea Slobozia, din etapa a 7-a a Ligii 2. Nemulțumiți de jocul echipei și de rezultatele înregistrate în primele șase runde, fanii dejeni au decis să ia atitudine și să-și exprime public poziția față de conducătorului staffului tehnic.

Prima dată au făcut-o la scurt timp după încheierea meciului cu Campionii FC Argeș din runda trecută, cedat cu scorul de 0-2 la Mioveni, când ”Brigada Someșeană”, galeria, a avut un mesaj pe pagina sa de Facebook, un joc de cuvinte, la adresa lui Nastai: ”Mulțumim, te rog să Nu mAi STAI!”

Ulterior, miercuri, suporterii Unirii Dej au transmis un nou mesaj și o fotografie cu un banner afișat pe gardul din fața locului în care galeria stă de obicei pe stadion. ”Un singur scop! Demisia” a fost mesajul de pe Facebook, iar pe banner au scris: ”Demisia-Dacian-Nastai”.

Acesta a fost înlăturat de la stadion.

Un banner cu o cerere pentru conducerea Unirii Dej și altul pentru Dacian Nastai! Fanii dejeni îl vor înapoi pe Dragoș Militaru!

Duminică, la meciul de la Dej cu Unirea Slobozia, componenții facțiunii ”Brigada Someșeană”, cei care formează galeria echipei din județul Cluj, nu s-au mai grupat, nu și-au mai încurajat favoriții, continuând protestul față de ultimele decizii ale conducerii.

Relațiile s-au răcit de când suporterii au aflat că echipa a participat în play-off-ul sezonului trecut al Ligii 2 fără să poată promova, deoarece nu avea licența pentru prima ligă. Nemulțumirile față de conducere au continuat când antrenorul Dragoș Militaru a decis să plece să încerce o nouă experiență, considerând că la Dej nu poate face mai mult. Și alegerea de a-l aduce ca antrenor pe Dacian Nastai, ultima dată la retrogradata Unirea Constanța, în locul lui Militaru nu a fost văzută cu ochi buni.

Rezultatele cu Nastai au fost alternante, iar ultimele eșecuri au determinat ”Brigada Someșeană” să transmită două mesaje în timpul jocului cu Unirea Slobozia.

În prima repriză au afișat un mesaj pentru conducerea Unirii Dej: ”Dacă ne vreți alături de voi, / Aduceți-l pe Dragoș înapoi!!!”

Ulterior, în debutul părții secunde, au afișat un nou banner, pe care l-au și lăsat pe gard până la finalul jocului. ”Antrenor fără nici o realizare / DEMISIA o așteptăm cu nerăbdare”, a fost mesajul direct pentru Dacian Nastai.

În ciuda jocului mai bun decât al adversarului superior în clasament, din tribună s-a strigat în mai multe rânduri: ”Demisia! Demisia!”

Unirea Dej, pe locul 15 în Liga 2 după șapte etape, cu Dacian Nastai antrenor

După joc, Dacian Nastai nu a oferit nicio reacție atât despre meciul cu Unirea Slobozia, dar nici despre mesajele suporterilor la adresa sa. Nu este însă o noutate în cazul său.

Este al treilea meci la rând de când antrenorul Unirii Dej refuză să vorbească, probabil considerând că tăcerea în aceste momente, după înfrângeri sau în urma contestării sale, este cel mai bun răspuns.

  • Rezultatele înregistrate de Unirea Dej cu Dacian Nastai antrenor: 1-0 cu CSM Alexandria, 0-2 la CSC Șelimbăr, 3-2 la Unirea Ungheni (în Cupa României), 2-6 cu Steaua, 2-1 la CSM Slatina, 0-1 cu Steaua (în Cupa României), 2-4 cu Gloria Buzău, 0-2 la Campionii FC Argeș și 0-0 cu Unirea Slobozia.

În total sunt nouă meciuri în cele două competiții în care echipa a fost prezentă în acest debut de sezon și au fost înregistrate trei victorii, un egal și cinci eșecuri.

Unirea Dej este eliminată din Cupa României, iar în campionatul Ligii 2 ocupă locul 15 din 20 după șapte etape, cu 7 puncte acumulate. În runda a 8-a, echipa va juca vineri, de la ora 18:00, la Piatra Neamț, cu nou-promovata Ceahlăul (locul 7, 10 puncte).

  • Dragoș Militaru, antrenorul care a promovat Unirea Dej în Liga 2 în 2021, în anul în care clubul a aniversat 100 de ani, s-a clasat în primul sezon pe locul 2 din 7 în Grupa B a play-out-ului, fără nicio emoție la retrogradare, iar în al doilea sezon a terminat pe locul 6 din 6 în play-off-ul competiției.

Foto principal: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-unirea-slobozia-penultimul-meci-in-etapa-a-7-a-a-ligii-2-19286010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-toate-meciurile-programate-sambata-sapte-la-numar-incep-la-ora-1100-19285779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

Marius ANGHEL 25 Sep. 2023, 16:55 Liga 2
Pe aceeași temă