Unirea Dej, promovare dramatică în Liga 2, după ce a marcat în ultima secundă la Zalău. VIDEO | Meciul s-a terminat cu o bătaie generală, urmată de festivitatea de premiere a campioanei

Marius ANGHEL 29 May. 2021, 22:12 Liga 3

Unirea Dej a obținut promovarea în Liga 2 într-un mod dramatic contra celor de la SCM Zalău. În manșa retur a barajului, trupa clujeană a marcat golul decisiv, pentru 1-1, la ultima fază, în minutul 90+6, deși se arătaseră patru minute de prelungiri. În tur, la Dej, fusese 0-0.

Sălăjenii au trecut de la extaz la agonie, de la virtuala sărbătoare a promovării la cea a ratării accederii în Liga 2. Frustrarea acestui eșec, respectiv bucuria excesivă a jucătorilor de la Unirea au adus o bătaie generală pe gazon după fluierul final. S-au împărțit pumni, picioare la greu, iar arbitrii probabil vor avea nevoie de înregistrarea meciului pentru a dicta sancțiunile corecte după meci în care Zalăul a rămas în Liga 3, iar Dejul a promovat în Liga 2.

Unirea Dej a promovat în Liga 2 după ce a marcat golul egalizator la Zalău în minutul 90+6

După 0-0 în meciul tur, desfășurat la Dej, în urmă cu o săptămână, manșa retur a barajului de promovare în Liga 2 dintre SCM Zalău și Unirea Dej s-a desfășurat în orașul de reședință al județului Sălaj, pe stadionul Municipal.

Cu mulți spectatori prezenți în tribună și în jurul arenei, partida a avut o atmosferă frumoasă, însă jocul a fost unul modest. S-a reușit primul gol în minutul 60, când, după o lovitură liberă bătută din stânga de Logon, Sergiu Pop a preluat și a reluat pe spate din foarfecă, iar fostul stelist Mihai Onicaș a înscris cu capul dintr-un metru, de la bara a doua. Golul a declanșat fiesta, crainicul stadionului cerea suporterilor să rămână în tribune și după fluierul final, pentru a sărbători alături de jucători promovarea.

Numai că a venit faza fixă din minutul 90+6, când în careul advers a urcat și portarul Raul Papp. Nu el a ajuns primul la mingea centrată de Florin Blaj, ci căpitanul Marius Cătinean, care a reluat cu capul din 6 metri și a înscris la prima bară. Golul egalizator i-a adus în al nouălea cer de clujeni, care și-au aruncat în sus tricourile de joc, de bucurie, în timp ce jucătorii Zalăului au căzut cu toții în genunchi, nevenindu-le să creadă ce șansă de promovare au ratat.

Golul marcat în deplasare a fost decisiv pentru Unirea Dej, care în anul în care împlinește 100 de ani de la înființare a obținut promovarea în Liga 2.

Bătaie generală la finalul meciului SCM Zalău – Unirea Dej

Bucuria excesivă a jucătorilor lui Dragoș Militaru, semnele făcute către tribuna oficială, cât și frustrarea fotbaliștilor echipai gazdă, care au ratat promovarea în ultima secundă, au declanșat o bătaie generală pe gazon după fluierul final al partidei. De altfel, jocul nici nu s-a mai reluat după golul Unirii, majoritatea fotbaliștilor trupei din Dej fiind la bustul gol, după ce și-au aruncat tricoul în aer de fericire.

S-au împărțit pumni, palme, picioare, iar totul s-a încheiat cu festivitatea de premiere a echipei Unirea Dej. Echipa din Cluj a primit unul dintre cele cinci trofee de campioană a Ligii 3 din ediția 2020/2021, cât ți tricourile și medaliile de campioni.

La aniversarea de 100 de ani, Unirea Dej a promovat în Liga 2.

SCM ZALĂU – UNIREA DEJ 1-1 (0-0 în tur)

Mihai Onicaș 60′ / Marius Cătinean 90+6′

SCM Zalău: Bogdan Miron – Răzvan Dulap, Cristian Jalbă, Bogdan Vișan, Florin Pop, Mihai Onicaș, Vadim Calugher, Mihai Forna, Romaric Logon, Mihai Petra, Sergiu Pop
Rezerve: Andrei Pop, Tudor Mare – Iustin Ardelean, Alexandru Jula, Sebastian Duma, Denis Cubaș, Sebastian Culda, Dănuț Cozma, Lorant Kis
Antrenor: George Zima

Unirea Dej: Raul Papp – Alexandru Blaj, Mihai Kereki, Ionuț Rus, Denis Roș, Florin Blaj, Adrian Pop, Marius Cătinean (cpt.), Ionuț Frăsineanu, Angelo Cocian, Sebastian Serediuc
Rezerve: Ștefan Georgescu – Virgil Sabo, Andrei Peter, Bogdan Pop, Alexandru Papp, Tudor Vomir, Dorin Fărcaș, Cristian Chira, Andrei Pop
Antrenor: Dragoș Militaru

Stadion: Municipal (Zalău – Sălaj); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) și Duraș Mihai (Deva).

Înregistrarea meciului SCM Zalău – Unirea Dej 1-1:

Video: Ziarul de Sălaj, SCM Zalău și Unirea Dej
Foto: Unirea Dej

Marius ANGHEL 29 May. 2021, 22:12 Liga 3
Pe aceeași temă