Ce salarii au jucătorii echipei Dacia Unirea Brăila. Președintele clubului, gest extrem pentru plata banilor

Andrei PASCU 04 Jun. 2021, 14:26 Liga 2
Ce salarii au jucătorii echipei Dacia Unirea Brăila. Președintele clubului, gest extrem pentru plata banilor

Dacia Unirea Brăila a fost una din echipele de Liga 3 cu probleme financiare în sezonul abia terminat. Cu toate acestea, a reușit să promoveze în Liga 2, după un baraj decisiv cu SC Oțelul, la rândul ei o echipă care nu stă deloc bine cu banii.

Dacia Unirea Brăila, salarii între 500 și 4.000 de lei 

Antrenorul brăilenilor, fostul mijlocaș Florentin Petre, a declarat că de la începutul campionatului de Liga 3, situația era una dificilă, iar acest aspect s-a simțit și în salariile pe hârtie pe care le-au avut jucătorii. Deși nu au fost deloc mari, ba din contră remunerațiile au fost destul de mici, nici în astfel de condiții ele nu au fost plătite și au existat restanțe.

Florentin Petre a recunoscut că salariul cel mai mare de la Dacia Unirea Brăila este de 4.000 de lei, iar jucătorii tineri sunt recompensați cu 500-600 de lei pe lună.

(N.r. – Întrebat dacă salariul lui e de 2.000 de euro pe lună) ”Eu? Nu. Nici jucătorii. Dacă nu-l am eu mai mare, nu-l au nici jucătorii, dragii de ei. Cel mai mare salariu pe care îl avem la echipă este în jur de de 4.000 de lei, dar am și jucători, mai ales cei care nu joacă titulari, care sunt plătiți cu maxim 500-600 de lei pe lună. Copii”, a declarat Florentin Petre la DigiSport.

Președintele clubului a luat banii de înmormânare ai bunicii pentru a ajuta 

Președintele clubului din Brăila, Valentin Avramescu, a făcut eforturi uriașe pentru a regla, cât de cât, problemele financiare. Conducătorul a luat banii de înmormântare ai bunicii sale pentru a ajuta echipa. Un gest pe care Florentin Petre l-a apreciat.

Cel mai greu a fost în ultima perioadă, am avut nevoie extrem de mare de susținere financiară. Vă dați seama, dacă președintele meu de club, domnul Avramescu, a luat banii de înmormântare de la bunica pentru a face noi deplasarea! Suntem o mână de oameni puțin nebuni, dar facem performanță.

Nu știu, nu am apucat să-l întreb (n.r.: dacă a returnat banii), dar gestul pe care l-a făcut domnul președinte m-a lăsat fără cuvinte, pentru că am întâlnit niște oameni extraordinari acolo.

Suntem puțini, foarte puțini, împreună cu președintele CJ-ului, domnul Chiriac. Am încercat la început și le-am explicat niște lucruri, fiecare s-a ocupat de treaba lui, cu bani puțini am reușit niște performanțe extraordinare cu această echipă”, a mai declarat Floretin Petre.

Jucătorii au recunoscut problemele cu banii 

Mai mult, Dacia Unirea Brăila nu a avut nici condiții de pregătire prea bune, nici măcar la nivelul unei echipe de Liga 3. Florentin Petre recunoștea după returul cu SC Oțelul, că a fost nevoit să se antreneze cu jucătorii săi în parc, de două ori pe săptămână.

În plus, meciurile de acasă nu s-au jucat la Brăila, pe stadionul din oraș, ci la Însurăței, locație unde s-a disputat și returul cu SC Oțelul. Și jucătorii recunoșteau carențele Daciei Unirea Brăila. Chiar fiul lui Florentin Petre vorbea despre ele.

De bani, noroc că ne-am descurcat. Acum sper să fie mai bine la anul. Eu îmi doresc să rămân (n.r. – să continue el și tatăl său la echipa din Brăila), normal. Dacă o să fie bine și o să fie condiții bune, de ce să nu rămânem mai departe? O să întâlnim echipe cu istorie, cu tradiție, o să fie meciuri frumoase”, declara Patrick Petre.

Dacia Unirea Brăila va juca sezonul următor în Liga 2, după ce a câștigat cu SC Oțelul, în retur, cu scorul de 1-0 (2-1 la general).

Dacia Unirea cu SC Oțelul: Cristian Andrei – Marius Cocîrlă, Marius Moroianu, Cătălin Stănciulescu, Nicola Păvălache – Valentin Robu, George Apostol, Florin Lungu (cpt.), Robert Vâlceanu (Narcis Ioniță 85′) – Raphael Stănescu (Gabby Batchabi 46′), Patrick Petre (Andrei Apostolache 74′)
Rezerve neutilizate: Alin Mihai – Ziepop Fendung, Alexandru Bădilaș, Ștefăniță Sava, Alexandru Duțu, Andrei Paliu
Antrenor: Florentin Petre

Foto: Sorin Pană/ Sport Pictures și Dacia Unirea Brăila

https://liga2.prosport.ro/seria-1/saptamana-decisiva-pentru-poli-iasi-cati-bani-ar-putea-primit-de-la-bugetul-local-cornel-sfaiter-ramane-principala-tinta-pentru-postul-de-presedinte-19188327

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-poli-iasi-trebuie-sa-continue-in-liga-2-ar-fi-o-rusine-mare-pentru-iasi-sa-joace-in-liga-4-regretele-fostului-antrenor-al-trupei-moldovene-19188322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-u-cluj-a-batut-palma-cu-valentin-alexandru-golgheterul-dunarii-calarasi-19188315

 

Andrei PASCU 04 Jun. 2021, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă