Vreme urâtă, fotbal frumos

10 Mar. 2009, 22:33 Cupa

Sportul Studențesc II și Tracțiunea, colege de serie în Liga a IV-a, s-au întâlnit marți cu începere de la ora 15.00 în faza a treia a Cupei României, competiție ce își va desemna câștigătoarea anul viitor.

 

Vremea posomorâtă din București, ploaie deasă și vânt pătrunzător, nu a împiedicat circa 30 de spectatori să urmărească o partidă de mare angajament. Adăpostiți după trunchiurile groase ale copacilor de pe marginea terenului II al bazei sportive Romprim, privitorii nu au îndurat degeaba frigul pătrunzător. Jocul a avut de toate, goluri multe, execuții spectaculoase, intrări la sacrificiu, în limita regulamentului, ridicându-se peste nivelul multor partide din liga secundă. Chiar dacă au pierdut la o diferență categorică, în principal din cauza unor deficiențe tactice, mai ales în zona centrală a apărării, fotbaliștii de la Trancțiune au un mare merit, acela că nu au renunțat niciun moment la luptă.

 

Studenții au deschis repede scorul prin Fărcășanu (’10) și l-au majorat prin Păuna (’17) la capătul a două acțiuni similare, angajări în adîncime, cei doi atacanți rămânând singuri cu portarul advers. O fază oarecum identică a adus și golul de 3-0, în minutul 24, dar de această dată Păuna altruist i-a pasat în fața porții colegului său din atac, Fărcășanu îndeplinind o formalitate. Golul meciului l-a reușit Petrișor Dedu (’30) cu o execuție rafinată, lob de la marginea careului sub transversală. Scorul pauzei a fost stabilit de Păuna (’31), în urma unui corner. Mingea a fost trimisă înalt în careu, atacantul s-a ridicat peste toată apărarea și a trimis cu capul în colțul lung.

 

Repriza secundă a fost mai săracă în goluri și faze spectaculoase, dar la fel de aprig disputată. Suprafața de joc a devenit pe alocuri impracticabilă din cauza precipitațiilor tot mai abundente, însă jucătorii nu și-au menajat deloc forțele. Impulsionați permanent de pe bancă de antrenorii Cezar Zamfir și Florin Motroc, alb-negrii au reușit pe final să mai puncteze de două ori prin Sibianu (’75) și Păuna (’85), puternicul atacant al Sportului realizând astfel un hattrick.

 

Sportul Studențesc II: Niculescu – Gâscă (’60 Borțun), Stere, Petroianu, Chețan – Bănuță (’46 Sibianu), Marinuș, P. Dedu (’40 Nica), Târnăcop (’65 Popa) – Fărcășanu, Păuna.

 

 

10 Mar. 2009, 22:33 Cupa
Pe aceeași temă