Cupa „Sergiu Radu”, la a 12 ediție! Vedetele care participă la meciul demonstrativ

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Dec. 2018, 19:42 Juniori
Cupa

Fostul internațional Sergiu Radu (40 ani) va ajunge zilele viitoare acasă, la Râmnicu Vâlcea, pentru a participa la turneul pentru copii care îi poartă numele. Organizată an de an de profesorul Narcis Enăchescu, Cupa „Sergiu Radu” a ajuns la cea de-a 12 ediție și a devenit deja o tradiție în orășelul aflat pe malul Oltului.

Programată pe 22 decembrie, la Sala Sporturilor Traian, Cupa Sergiu Radu va aduna la start opt echipe de copii născuți în anul 2011: SCM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, CN Gib Mihăescu Drăgășani, Sports Kids Severin, Zenit Oradea, Sarmi Getica Râmnicu Vâlcea, ȘF Adrian Demian Sibiu și Hidro Râmnicu Vâlcea.

Nu se vor face clasamente și nu se vor da premii individuale, prioritatea fiind bucuria copiilor.

În finalul turneului se va organiza și un meci demonstrativ de seniori între echipa care câștiga titlul național la juniori pentru Vâlcea cu 28 de ani în urmă și prietenii lui Sergiu Radu.  

Din echipa Chimiei care câștiga Cupa Speranțelor în 1990, alături de Sergiu Radu vor veni să joace din nou împreună Robert Tufiși, Iulian Roșoagă, Alin Savu, Bogdan Mihalache, Adi Blăjan, alături de antrenorii care au construit atunci respectiva echipă: Nicolae Bugheanu, Dumitru Teleșpan, Emil Popescu, Emil Ciulei și Mircea Savu. 

Din echipa prietenilor lui Sergiu Radu și-au anunțat prezența Vlad Munteanu, Zeno Bundea, Marius Sava, Robert Vancea, Gabi Boștină, Samson Nwabueze și Adrian Popa.

„Schijă” a jucat în România la FC Național și la Rapid, în Germania a evoluat la Koln, Wolfsburg, Stuttgart și Cottbus, iar după cariera de fotbalist a înființat o firmă de impresariat sportiv. După ce și-a luat licența UEFA A, a fost anul trecut antrenor secund la naționala Under 17 a României. În prezent, Sergiu Radu s-a mutat cu familia din Germania la Marbella (Spania), acolo unde băiețelul său joacă fotbal la juniorii echipei in localitate, iar fetița practică tenis la Academia lui Rafael Nadal.

Articol scris de Adi Georgescu

 

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 18 Dec. 2018, 19:42 Juniori
Pe aceeași temă