„U” Cluj a contestat a patra schimbare făcută de Astra și speră să câștige meciul la „masa verde”. Reacția lui Ovidiu Sabău: „Am sesizat problema”

Marius ANGHEL 01 Nov. 2018, 10:13 Cupa

Astra a învins „U” Cluj cu scorul de 4-3, în prelungiri, într-un meci extrem de spectaculos, dar giurgiuvenii riscă să piardă partida la „masa verde” după o posibilă gafă a staffului tehnic. Conducătorii clubului clujean au contestat, la finalul meciului, cea de-a patra schimbare făcută de formația din prima ligă.

Trupa lui Gigi Mulțescu a efectuat a treia și a patra înlocuire de jucători în reprizele de prelungiri. Adversarii știau că puteai face a patra schimbare în prelungiri, doar în situația în care primele trei erau efectuate în timpul regulamentar, pe durata a 90 de minute.

Gheorghe Mulțescu i-a introdus pe Valentin Gheorghe și pe Laurențiu Buș în minutul 64, respectiv 76, iar ultimele două modificări le-a făcut în prelungiri. În minutul 118 a intrat Erico da Silva, iar în minutul 120 a fost introdus pe teren și Koukou.

Articolul 30 din ROAF a fost schimbat însă în acestă vară. Până la startul acestui sezon situația privind a patra schimbare din Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) era destul de clară, ultima parte fiind îngroșată cu roșu după cum urmează: „În conformitate cu modificarea articolul 30, punctul 11 din ROAF, aprobată în ședința Comitetului Executiv din 8 august 2017, în faza națională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.”

În Comitetul de Urgență de pe 20 iulie, FRF a scurtat paragraful privind a patra schimbare, lucru care nelămurește cluburile. Iată ce scrie acum la punctul 11 din „Articolul 30 – Organizarea și programarea Cupei României”: „În faza națională, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri”.

Deci, acum, nu se specifică nimic despre obligativitatea unui club de a efectua obligatoriu trei schimbări pe durata celor 90 de minute pentru a putea face a patra înlocuire în reprizele de prelungiri.

Contactat de ProSport, Ioan Ovidiu Sabău a declarat că Universitatea Cluj a semnalat posibila gafă a Astrei: „Eu am sesizat această problemă. O să vedem ce spune regulamentul”. Centralul partidei de pe Cluj Arena a fost Horia Mladinovici. Ferencz Tunyogi și Gabriel Bârjac au fost asistenții săi.

După un start excelent de joc, cu trei goluri marcate în primele opt minute împotriva Astrei, prin Octavian Abrudan (2) și Carol Taub (5, 8), Universitatea Cluj a început apoi să își arate limitele. Azdren Llullaku (14) a marcat primul pentru giurgiuveni, Andrei Cordoș (24) a deviat în propria poartă, iar același Llullaku (76) a restabilit egalitatea într-un moment în care echipa din Liga 2 gâfâia serios. Mai apoi, Octavian Abrudan (88) a fost eliminat, însă meciul a intrat totuși în prelungiri. Acolo, Laszlo Sepsi (99) a deviat și el în propria poartă și i-a facilitat adversarului accederea în sferturile de finală. Astra s-a impus cu 4-3 după ce a fost condusă cu 3-0, dar rămâne de văzut cum va gestiona FRF această situație.

Marius ANGHEL 01 Nov. 2018, 10:13 Cupa
Pe aceeași temă