„Vă dați și voi seama ce jucători sunt în spatele cortinei”. Șefii „Steagului” dau de pământ cu jucătorii după umilința din Cupă

Marius ANGHEL 06 Oct. 2016, 12:38 Cupa

Oficialii lui FC Brașov au digerat greu umilința de miercuri de la Sfântu Gheorghe, după ce Sepsi a câștigat cu 5-1 și astfel a acces în 16-imile competiției. Deși au anunțat că nu-și doresc un parcurs lung în Cupa României, șefii clubului nu se așteptau la o evoluție catastrofală a unei echipe improvizate, în care și-au făcut loc mulți jucători care aspiră la un loc de titular. „Jocul a fost lamentabil. În iarnă o să aducem jucători competitivi pentru obiectivul pe care îl avem”, a spus Paul Enache, referindu-se la promovare, singurul țel la care mai are șanse acum FC Brașov.

După o primă repriză acceptabilă, în care gazdele au intrat în avantaj grației golului lui Ionuț Plămadă (16), în partea a doua a fost mult chin din partea „stegarilor” pe Muncipalul din Sfântu Gheorghe. La finalul partidei încheiată cu un neverosimil 5-1, atât Cornel Țălnar, cât și managerul Paul Enache au pus tunurile pe jucători. „Vom lua măsuri, au fost penibili”, au comentat oficialii lui FC Brașov.

Țălnar: „Fără jucători în spatele cortinei”

Antrenorul Cornel Țălnar a spus că evoluția mai multor jucători i-a lăsat un gust amar. Iar concluzia a fost cât se pate de clară: „mulți dintre ei nu au valoare”. „Cu ocazia acestui meci le-am dat o șansă tuturor jucătorilor să joace și să arate ce pot. Vă dați și voi seama ce jucători sunt în spatele «cortinei». Prestația unora dintre ei mi-a lăsat un gust amar. Acum îmi dau seama ce bancă avem. Pe cine să remarci după acest joc? Poate își dau și ei seama și se trezesc la realitate. Nu ne interesa Cupa, pentru că este o competiție în care se adună oboseală, sunt cartonașe, este stres, sunt bani cheltuiți, dar era vorba de prestigiul lor și de modul lor de a demonstra că fac parte din lotul lui FC Brașov. Din păcate, mulți dintre ei nu au valoare, asta ca să fim corecți”, a spus Cornel Țălnar.

Enache: „Vom lua măsuri”

Mult mai tranșant a fost managerul Paul Enache, cel care anunță o remaniere masivă a lotului în iarnă. „Comportarea jucătorilor a fost penibilă, fiindcă și ceilalți jucători care fac parte din lot au aceleași drepturi și pretenții de promovare în Liga 1. Ei trebuie să înțeleagă că fac parte din lotul lui FC Brașov și ei reprezintă Brașovul în orice competiție în care este implicată echipa. Jocul a fost lamentabil, astfel că vom lua măsurile necesare. Până în iarnă vom continua activitatea cu actualul lot, urmând ca în pauza competițională să aducem jucători competitivi pentru obiectivul pe care îl avem. Astăzi nu pot să remarc decât galeria care a venit de la Brașov. Atât”, a punctat Paul Enache.

SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE – FC BRAȘOV  5-1
I. Plămadă ”16, Huiban ”60, ”78, Tofan ”69, Fl. Cordoș ”86 – autogol / Goge ”81

Fejer – Răduțoiu (cpt.), I. Ursu (Rz. Damian ’66), Tanko, Țepeș, Minciună (M. Burlacu ’66), Al. Țuțu, Tofan, P. Chiș, D. Ene, I. Plămadă (Huiban ’58)
Rezerve neutilizate: Niczuly – Dumbravă, Rusandu, Val. Suciu
Antrenor: Valentin Suciu

K. Ignat – Vagner, D. Ciobanu, Fl. Cordoș, Săftescu – Fl. Răsdan (P. Iacob ’46), Poverlovici (cpt.), Vl. Munteanu, P. Goge – I. Popa (Răchisan ’72) – Petra (R. Răducan ’69)
Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – G. Paraschiv, Ct. Stana, Băjan
Antrenor: Cornel Țălnar

Stadion: Municipal (Sfântu Gheorghe); Arbitru: Andrei Moroiță; Asistenți: Cătălin Alexandru Popovici și Ștefan Dumitrache (toți din Ploiești).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Haromszek

Marius ANGHEL 06 Oct. 2016, 12:38 Cupa
Pe aceeași temă