Nicolae Dică ia în calcul să demisioneze după ce Argeșul a fost eliminat din Cupa României: „Mă gândesc să renunț. Sunt foarte trist. Sunt mult mai supărat decât suporterii”

Marius ANGHEL 12 Sep. 2019, 14:50 Stiri

Campionii FC Argeș este una dintre dezamăgirile Turului 4 al Cupei României. Echipa antrenată de Nicolae Dică a pierdut, miercuri, scor 1-2 la Flacăra Horezu, formație din Liga 3, și a ratat calificarea în faza 16-imilor.

Andrei Blejdea reușise în minutul 82 să egaleze la Horezu, după golul marcat de Mansour Gueye (26) încă din prima repriză, însă Argeșul n-a rezistat prea mult cu scorul de egalitate, veteranul Cristian Munteanu (89) punctând aproape imediat și asigurându-i victoria clubului Flacăra.

După eliminarea prematură din Cupa României, la chiar primul meci din această ediție, Nicoale Dică (39 de ani), managerul general și, totodată, antrenorul principal al clubului Campionii FC Argeș, s-a declarat dezamăgit de prestația unora dintre jucătorilor săi și a luat vina asupra sa.

„În ceea ce privește campionatul, stăm bine, venim după două victorii consecutive, dar a venit meciul de Cupă și trebuia să dăm cu piciorul la tot ce am făcut bun până atunci. Moralul echipei era bun, jucătorii erau încrezători. Din păcate, am fost eliminați din Cupă, iar principalul vinovat sunt eu. Ei nu au nicio vină, eu sunt cel care i-a antrenat. Am încercat să-i fac să înțelegă că este un meci de Cupă și îmi doresc să ajungem cât mai sus. Le-am cerut să aibă o atitudine bună, dar ei nu au făcut asta. Mizam pe orgoliul unor jucători, pe dorința lor. Unii dintre ei m-au dezamăgit, dar nu este prima dată când sunt dezamăgit de anumite persoane. Sunt foarte trist. Știu că suporterii sunt dezamăgiți, îi înțeleg, dar eu sunt mult mai supărat decât ei. Sper ca jucătorii care au evoluat cu Horezu să înțeleagă că au avut o șansă, dar nu au profitat de ea!”, a declarat Nicolae Dică, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi.

„Sunt multe elemente care mă determină să mă gândesc să renunț”

Dică a spus chiar că ia în calcul varianta demisiei, pe care o va discuta cu șefii clubului, dar și că, dacă va continua, unii dintre jucători nu vor mai îmbrăca echipamentul Argeșului.

„Dacă voi mai rămâne la această echipă, pe mulți dintre jucători nu-i veți mai vedea îmbrăcând tricoul acestei formații. Am avut o discuție cu ei, atâta timp cât eu sunt aici și muncesc, încercând să le ofer condiții, atât cât se poate, aștept și răsplata. Trebuie să dea totul pentru această echipă. Sunt la un club de tradiție, nu oriunde. Aici au crescut mulți jucători de valoare. Nu trebuie să ne mulțumim cu puțin, eu vreau cât mai mult. Le-am spus de la început că îmi doresc să câștig cât mai multe jocuri. La Horezu s-au crezut dinainte învingători. Fiecare doarme cum își așterne. Sunt multe elemente care mă determină să mă gândesc să renunț. Voi avea o discuție în acest sens cu conducerea clubului”, a mai declarat Nicolae Dică.

Aproape în fiecare săptămână, de când a început campionatul, Nicolae Dică s-a plâns că nu a putut face la Campionii FC Argeș un lot puternic, cu jucători experimentați, care să se lupte pentru promovare, deoarece nu are un buget adecvat pentru acest lucru. Antrenorul a declarat de multe ori că a ratat transferuri fiindcă adversarii din campionat i-au „furat” jucătorii doriți și de el, atrăgându-i cu salarii mult mai mari.

De la revenirea pe banca tehnică a echipei din Pitești, în vară, Nicolae Dică a înregistrat în meciurile oficiale patru victorii (3-0 cu Sportul Snagov, 1-0 cu „U” Cluj, 2-1 cu Pandurii și 0-2 cu Daco-Getica) și trei înfrângeri (1-2 cu Ripensia și 0-2 cu CS Mioveni, în campionat, și 1-2 cu Flacăra Horezu, în Cupa României).

Campionii FC Argeș ocupă locul 5 în Liga 2 după șase etape, cu 12 puncte. Duminică, de la ora 15:30, echipa alb-violetă joacă acasă, cu Rapid.

Nicolae Dică a antrenat în cariera sa două echipe. În perioada decembrie 2015 – mai 2017 a stat pe banca formației SCM Pitești (redenumită mai nou Campionii FC Argeș), pe care a promovat-o în Liga 2, apoi, în perioada iunie 2017 – decembrie 2018 a condus-o pe FCSB, iar din iunie 2019 a revenit la formația din Pitești.

Foto: Ionuț Lăzărescu

Marius ANGHEL 12 Sep. 2019, 14:50 Stiri
Pe aceeași temă