Horezu, în șaisprezecimile Cupei României după 40 de ani! Echipa vâlceană a realizat una dintre surprizele Turului 4, eliminând Argeșul: „I-am depășit prin muncă și atitudine”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Sep. 2019, 11:54 Stiri

După 40 de ani, Flacăra Horezu (Liga 3) a ajuns din nou în șaisprezecimile Cupei României, în urma victoriei obținute miercuri, pe teren propriu, în Treapt, 2-1 cu Campionii FC Argeș (Liga 2), adversar dintr-o ligă superioră.

În urmă cu 40 de ani, Horezu pierdea în șaisprezecimile Cupei, 0-2 cu CS Târgoviște, iar unul din jucătorii Flacărei de atunci, Valentin Grigorescu, este acum președintele clubului. „Echipa actuală a egalat performanța noastră și sper să o întreacă. Vrem să aducem la Horezu cea mai bună echipă, dacă se poate CFR Cluj și să aducem fanilor o altă bucurie”, a anunțat Valentin Grigorescu după ce a eliminat echipa Piteștiului.

Pe un gazon impecabil, apreciat și de Nicolae Dică, vâlcenii și-au apropiat victoria după două faze fixe

După un început mai bun de joc al argeșenilor, în minutul 27, după o lovitură liberă aproape de colțul terenului, Covalschi a centrat și golgheterul Gueye Mansour a înscris cu o lovitură de cap, iar, apoi, antrenorul-jucător Adi Popa a ratat de puțin desprinderea în minutul 33.

Argeșul nu a reușit să creeze pericol nici în partea secundă, chiar dacă intrarea lui Blejdea a revitalizat parțial atacul echipei antrenate de Nicolae Dică. Argeșenii rau reușit egalarea în minutul 82, după o lansare excelentă a lui Panait pentru Andrei Blejdea, iar acesta din urmă a pătruns pe flancul stâng și a înscris cu un șut plasat.

Golul calificării a venit în minutul 89, când Precup a centrat dintr-o lovitură liberă și „secundul” Cristian Munteanu s-a înălțat și a înscris cu capul, iar la Horezu a fost sărbătoare.

Perioadă de grație pentru Mansour

Senegalezul Mansour a înscris din nou pentru Flacăra și a ajuns la cinci reușite în startul acestui sezon. „Este mare lucru pentru echipă, am visat să aducem aici echipă de Liga 1 și este foarte frumos pentru băieți. Venirea la Horezu nu este un pas înapoi pentru mine, am nouă ani în Liga 1, am jucat în străinătate, am 34 de ani, am venit aici să ajut cât pot și, deocamdată, ne merge foarte bine. Avem o echipă bună, avem încredere în noi, ne gândim la victorie la fiecare joc de la Horezu. Nu am preferințe pentru tragerea la sorți, sper să mergem și mai departe în cupă, iar în Liga a 3-a să ne batem la promovare”, a spus atacantul echipei din Horezu.

Adi Popa vrea să aducă o echipă de Liga 1 la Horezu

Antrenorul-jucător Adrian Popa speră ca la Horezu să vină o echipă de Liga 1 în faza 16-imilor. „Mă bucur că am reușit să trecem mai departe, felicit echipa pentru atitudine și mulțumesc suporterilor care ne-au susținut și ne-au ajutat mult în acest meci. Ne dorim un parcurs cât mai bun în campionat, iar în cupă să ajungem și mai spus. Argeșul este echipă valoroasă, cu jucători foarte buni, dar i-am depășit prin muncă și atitudine. Îmi doresc să jucăm la noi acasă cu o echipă de Liga I, nu contează care, suporterii noștri merită să vadă o formație de prim eșalon într-un joc oficial”, a declarat Adrian Popa.

Primarul din Horezu: „Am promisiunea certă că CNI începe licitațiile”

Edilul-șef din Horezu, Nicolae Sărdărescu, așteaptă startul lucrărilor la Stadionul din Treapt. „Am fost la CNI încă o dată pentru baza sportivă, am promisiunea certă că încep licitațiile pentru a le putea aviza. Baza sportivă va avea nocturnă, hotel, tribună de 1500 locuri, tabelă electronică, vestiare moderne, poate fi finalizată într-un an și jumătate”, a spus Sărdărescu.

Baza sportivă din Horezu este înființată în 1968.

Primarul din orașul ceramicii anunță că echipa sa nu are vreun obiectiv nici în cupă, nici în campionat. „Echipa este unită, avem jucători foarte buni. Nu avem un obiectiv, decât să jucăm foarte bine, dar noi suntem determinați să luăm cât mai multe puncte. Avem salariile la zi, au avut o primă substanțială pentru jocurile de campionat și săptămâna viitoare vor primi încă o primă pentru victoria cu Argeșul”, a anunțat primarul Nicolae Sărdărescu.

FLACĂ‚RA HOREZU – CAMPIONII FC ARGEȘ  2-1
Mansour Gueye 26′, Cristian Munteanu 89′ / Andrei Blejdea 82′

D. Vlădoiu – Samson, Cip. Dinu, Cr. Munteanu (cpt.), Covaschi – Precup, Rz. Olteanu – Ad. Popa, Seb. Preda (Simeanu 70′), Gab. Georgescu (Gab. Stănică 83′) – Mansour (R. Nistor 90+1′)
Rezerve neutilizate: Dr. Constantinescu – Vl. Bălan, Băzăchie, I. Nuță
Antrenor: Adrian Popa

Ducan – Dănescu, Turda (cpt.), Motroc, Moihedja (Șerbănică 40′) – Andr. Panait, Brînzan – Alin Popa (Ct. Barbu 55′), N. Popescu, Oancea (Blejdea 68′) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: Agachi – Szecui, I. Oprescu
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Treapt (Horezu – Vâlcea); Spectatori: 700; Arbitru: Marius Nechita Chioran; Asistenți: Csaba Antal și Robert Meres (toți din Cluj-Napoca); Observatori: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Ionuț Cătălin Cușcă (Alexandria).

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Ionuț Lăzărescu
Video: FC Argeș TV

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 12 Sep. 2019, 11:54 Stiri
Pe aceeași temă