CS Afumați s-a decis unde organizează meciul din optimile Cupei României cu CS U Craiova. Ilfovenii au refuzat să joace pe noul „Ion Oblemenco”

Marius ANGHEL 14 Nov. 2017, 14:31 Cupa

CS Afumați a rezolvat problema locului de desfășurare a meciului din optimile Cupei României contra prim-divizionarei CS U Craiova. Conducătorii clubului ilfovean au refuzat oferta oltenilor de a disputa meciul pe noul „Ion Oblemenco” și au ales să joace partida de cupă în apropiere de Capitală, la Berceni, pe stadionul fostei echipe din Liga 2 ACS Berceni, acum desființată.

Programat la o oră care necesita un stadion cu instalație de nocturnă, marți, 28 noiembrie, de la ora 18:00, meciul din optimile Cupei României dintre CS Afumați și CS U Craiova se va desfășura la Berceni. Asta a fost alegerea conducătorilor echipei ilfovene, refuzând astfel șansa de a juca pe cel mai mare stadion din Oltenia și de a fi a treia grupare care joacă pe noua arenă, după Slavia Praga și Juventus București.

„Sunt sigur că cei de la CS Afumați vor accepta propunerea noastră, meciul fiind programat în nocturnă, să vină să joace la Craiova. Universitatea Craiova are în acest moment prima șansă. O primă șansă cu un procent foarte mare, iar primăvara în Cupa României cu siguranță că ne va aduce un adversar mai important iar obiectivul Cupa României rămâne realizabil”, spunea președintele CS U Craiova, Marcel Popescu, după ce a aflat că echipa sa a picat cu CS Afumați în Cupă.

Opțiunea oficialilor CS Afumați a contat atât pentru a da o șansă cât mai mare jucătorilor să obțină o calificare în următoarea fază a Cupei, dar și pentru ca suporterii echipei să nu facă o deplasare așa lungă, cu toate că CS Afumați e considerată organizatoare.

„CS AFUMAȚI vs CS U CRAIOVA SE JOACĂ‚ ÎN NOCTURNĂ‚, LA BERCENI

Meciul dintre CS Afumați și prim-divizionara CS U Craiova din optimile Cupei Romaniei se va disputa marți, 28 noiembrie, cu începere de la ora 18:00, pe stadionul din Berceni.

Federația Română de Fotbal și televiziunile care dețin drepturile de transmitere a partidelor din optimile Cupei României au stabilit programul jocurilor în urma cărora se vor decide cele 8 echipe calificate în sferturile de finală ale competiției.

Regulamentul prevede ca partidele din optimile și sferturile Cupei României să se dispute în sistem eliminatoriu, pe terenul echipei de categorie inferioară, astfel că CS Afumați este clubul căruia îi revine responsabilitatea organizării întâlnirii cu CSU Craiova.

Dat fiind interesul ridicat față de duelul CS Afumați vs CSU Craiova, FRF și televiziunile au decis ca partida să se dispute în nocturna, marți, 28 noiembrie, cu începere de la ora 18.00.

Stadionul din Afumați nu dispune de instalație de nocturnă, iar regulamentul prevede ca într-o astfel de situație meciul să fie organizat pe o arena din cea mai apropiată localitate care dispune de o astfel de facilitate.

Astfel, pentru a permite cât mai multor suporteri afumățeni să poată asista din tribune la superduelul cu CSU Craiova din optimile Cupei, conducerea clubului și cea a primăriei comunei Afumați au ales ca loc de desfășurare a partidei stadionul din comuna Berceni, care beneficiază de nocturnă și de o suprafață de joc impecabilă.

Mulțumim primăriei comunei Berceni pentru acordul dat ca acest meci din optimile Cupei să se desfășoare în jud. Ilfov.”, e comunicatul clubului din Afumați.

În 2013, o altă echipă din România a ales să organizeze un meci din cadrul Cupei României pe stadionul din Berceni. Atunci, FCSB a desfășurat în comuna ilfoveană jocul cu Avântul Bârsana din 16-imile competiției, câștigând cu 4-0. Pe aceeași arenă din Berceni, ACS Berceni a mai întâlnit, de-a lungul timpului, în Cupă pe CFR Cluj (2012, scor 0-2, în 16-imi), FCSB (în 2014, scor 0-3, în 16-imi) și CSM Poli Iași (în 2015, scor 1-1, 2-4 d.l.d, în 16-imi).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 14 Nov. 2017, 14:31 Cupa
Pe aceeași temă