CSM Slatina, învinsă surprinzător de Unirea Constanţa, pe teren propriu. Daniel Oprescu: ”Dacă jucăm altceva decât putem, se alege praful”

Marius ANGHEL 05 Nov. 2022, 23:18 Liga 2

CSM Slatina a pierdut, sâmbătă, surprinzător, meciul de pe teren propriu cu Unirea Constanţa, formaţie care înaintea debutului etapei a 13-a era pe antepenultimul loc în clasament și cu această ocazie a bifat a patra victorie din acest sezon.

Golul care a decis soarta partidei desfășurate pe stadionul 1 Mai din Slatina a fost marcat la jumătatea primei reprize dintr-o singură ocazie avută de jucătorii satelitului neoficial al FCSB, de către Adrian Niţă, care a primit o minge pe culoar, a trecut de goalkeeperul Ionuţ Pop, ieşit în întâmpinare, şi a trimis în poarta goală.

Trupa slătineană a avut ocazii importante în primele 45 de minute, printre care o bară transversală la un şut al lui Leaţă, chiar înainte de intrarea la vestiare.

Unirea Constanța a înscris, Slatina s-a jucat cu ocaziile

CSM Slatina, formaţie care a surprins prin rezultatele înregistrate în acest sezon, câştigând împotriva unor formaţii cu pretenţii precum Concordia Chiajna, FK Miercurea Ciuc sau Poli Iaşi, a pierdut cu Unirea Constanţa şi a ratat şansa de urca pe loc de play-off. Mai mult, gruparea olteană a pierdut pentru a doua oară pe teren propriu în acest sezon, după ce în data de 15 august cedat cu 1-2 în fața Stelei.

Slătinenii au început bine jocul cu Unirea Constanţa, au avut iniţiativa, dar şi câteva situaţii de periculoase, pentru ca adversarii să înscrie la una din puţinele acţiuni. Adrian Niță a primit o minge pe culoar de la Longuer, a rămas singur cu portarul, pe care l-a fentat în dreapta și a marcat pe lângă Ionuţ Pop la prima bară (23).

Olteniii puteau egala în minutul 40, însă execuţia lui Leaţă, din marginea careului, a lovit bara transversală (40).

CSM Slatina a căutat golul şi în actul secund, inclusiv fundaşul central Alexandru Sălcianu fiind aruncat în atac de antrenorul Daniel Oprescu, însă fără izbândă, pe contraatac oaspeţii având o ocazie imensă de a majora scorul, însă şutul lui Chirițoiu a lovit bara (75).

Nici Doman, nici Popovici și nici Luis Niţu nu au reuşit să înscrie, deşi au avut situaţii bune de a egala.

Daniel Oprescu, nemulțumit de jucătorii săi: ”Au început să creadă că pot să joace altceva, ca Leicester”

Antrenorul echipei din Slatina, Daniel Oprescu, s-a arătat nemulţumit la final, deoarece jucătorii săi nu au respectat ceea ce le-a cerut.

”Dacă încercăm să jucăm altceva decât putem, decât au calităţi aceşti băieţi, atunci nu doar că nu batem pe nimeni, dar nu facem niciun punct. Le-am atras atenţia de vreo două săptămâni, de când au început să creadă că pot să joace altceva. Am mai văzut în campionatul Angliei. Leicester, după ce a câştigat campionatul, a încercat să joace altceva, iar după 20 de etape era la retrogradare.

Băieţii aceştia au nişte calităţi, pe alea trebuie jucat, pe acele calităţi au făcut nişte puncte. În momentul în care încercă să joace altceva, decât calităţile lor, se alege praful”, a declarat Oprescu, nemulţumit de faptul că jucătorii săi s-au avântat asupra adversarului şi au rămas descoperiţi pe faza defensivă.

Daniel Oprescu: ”Le-am atras atenţia că întâlnim o echipă care, dacă are de ce să se agaţe, se agaţă”

Oprescu se aştepta la un meci dificil contra Unirii Constanța.

”Am mai spus-o, când nu poţi să câştigi, e foarte important să nu pierzi. Le-am atras atenţia toată săptămâna şi chiar înainte de meci, că această echipă, dacă are de ce să se agaţe, se agaţă şi meciul va deveni foarte greu. Le-am spus că dacă vor marca primii, meciul va fi infernal… De aia era important ca noi să ne păstrăm strategia pe care am abordat-o, să ne apărăm foarte bine, să nu primim gol, lucru care nu s-a întâmplat”, a mai spus Daniel Oprescu.

Oprescu nu vrea să se îmbete cu apă rece: ”Am auzit spunându-se că avem echipă de primele locuri… Să fim serioşi”

Cu o victorie, CSM Slatina putea urca, cel puțin pentru moment, pe loc de play-off. Întrebat despre şansele accederii în primele şase echipe, Daniel Oprescu a admis că ele există, însă va fi foarte greu, obiectivul nefiind altul decât menţinerea în Liga 2. Slatina ar juca degeaba în play-off, dacă ar ajunge acolo, deoarece nu are drept de promovare, fiind un club de drept public.

”Sanşe de play-off sunt…Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare. În primul rând trebuie să fim realişti, pentru că am auzit spunându-se că avem echipă de primele locuri… Să fim serioşi, dacă nu ne uităm că unii jucători au altfel de calităţi decât cele pe care le urmăreşte toată lumea şi pot juca fotbal şi pot să aibă eficienţă, atunci ne îmbătăm cu apă rece.

Ne dorim să scoatem maximum din cele trei etape, să facem cât mai multe puncte până în iarnă, pentru că din iarnă încolo vor mai fi doar trei meciuri din sezonul regular, şi dacă nu eşti acolo să ai o diferenţă de puncte, care să-şi confere o oarecare linişte, s-ar putea să fie foarte complicat. Şi va fi foarte complicat”, a conchis antrenorul grupării slătinene, Daniel Oprescu.

 

CSM Slatina rămâne în imediata apropiere a locurilor de play-off

CSM Slatina a suferit a treia înfrângere în acest sezon și pentru moment se menține pe locul 7, cu 19 puncte, la egalitate cu FC Brașov și Gloria Buzău, deasupra lor datorită golaverajului. Buzăul joacă însă duminică.

În runda a 14-a, CSM Slatina joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr (locul 12, 17 puncte), altă echipă de drept public, deci care nu poate promova în prima ligă. Sibienii tocmai și-au demis antrenorul, au pierdut în fața ultimei clasate Metaloglobus, iar de șase etape nu au câștigat.

Foto: NewsFlux

Marius ANGHEL 05 Nov. 2022, 23:18 Liga 2
Pe aceeași temă