Minaur Baia Mare, de doi lei speranță la locul de baraj de menținere în Liga 2. Ce a spus Vasile Miriuță după partida cu Unirea Slobozia

Șansele echipei Minaur Baia Mare de a ocupa la finalul play-out-ului, Grupa A, locul de baraj de menținere în Liga 2, 5, după ce sâmbătă, în etapa a 5-a a grupei pentru evitarea retrogradării, nu a reușit să treacă de Unirea Slobozia, s-au diminuat considerabil. S-a terminat fără gol confruntarea de la Slobozia, scor 0-0.

Minaur Baia Mare, remiză cu Unirea Slobozia și șansele la locul de baraj s-au diminuat

Mai sunt două etape în play-out, iar Minaur Baia Mare are patru puncte de recuperat în raport cu Metaloglobus, echipa care ocupă poziția de baraj. Vasile Miriuță a fost dezamăgit de ce s-a întâmplat la Slobozia, pentru faptul că jucătorii săi nu au reușit să trimită mingea în poartă deși au ajuns des la finalizare.

Doar acest detaliu a lipsit echipei Minaur Baia Mare, care a controlat partida în mare parte și se putea impune la cel puțin un gol, care ar fi reușit să o păstreze în cursa pentru locul de baraj cu șanse mai mari.

  • Minaur Baia Mare: R. Avram – Ct. Alexe, Rz. Lazăr (Rotar 68’), Mondragon, Horj, Al. Stoian, Dandea, Gneba (Raph. Stănescu 74’), Chinde (Ciocan 68’), Berisha, Jarovic
    Rezerve neutilizate: Băilă – Al. Iacob, D. Matei, Cin, Potcoavă, Ivanovici

Vasile Miriuță, reacție după Unirea Slobozia – Minaur Baia Mare: ”La câte ocazii am avut, a fost inexplicabil!”

Acum, situația e una complicată, dar Vasile Miriuță nu le-a reproșat jucătorilor decât cum au tratat fazele în ultima parte, pentru că, după cum a remarcat și antrenorul, Minaur Baia Mare a avut ocazii câte și-a creat, adunat, în mai multe meciuri.

La câte ocazii am avut, a fost inexplicabil că nu am marcat! Era ultima noastră șansă. Ok, sunt patru puncte diferență, dar e greu. Rămâneau două puncte, mai erau două meciuri. Să ai atâtea ocazii și să nu o bagi în poartă… aici nu mai ai ce să faci ca antrenor.

Sută la sută ne dorim să câștigăm ultimele două jocuri, n-am ce să zic! Poate am luat și târziu echipa, dar nu vreau să vorbesc de ce a fost înainte. Nu era ușor să recuperezi cinci puncte în șase meciuri, dar asta a fost.

Am avut cinci-șase ocazii azi, câte n-am avut în alte meciuri adunat. Portarul lor cred că a făcut un meci senzațional”, a spus Vasile Miriuță pentru Liga2.ro.

Minaur Baia Mare, la patru puncte de locul 5

Minaur Baia Mare ocupă locul 6 în Grupa A a play-out-ului de Liga 2. E la patru puncte de locul 5, Metaloglobus, poziție care duce în barajul de menținere în Liga 2.

În ultimele cinci meciuri, elevii lui Vasile Miriuță nu au pierdut în Liga 2. În ultima rundă a sezonului regular au făcut 1-1 cu Gloria Buzău, iar în play-out au debutat cu un succes, 2-1 cu Poli Timișoara, după care au făcut 0-0 cu Metaloglobus. A urmat o nouă remiză, 1-1 cu FK Miercurea Ciuc, iar acum a venit egalul cu Unirea Slobozia.

Minaur, după remiza de la Slobozia: ”Speranțe minime…”

Minaur Baia Mare le va mai întâlni, până la finalul play-out-ului, pe CS Comunal Șelimbăr (acasă) și CSM Slatina (deplasare). De partea cealaltă, Metaloglobus are în agendă partide cu CSM Slatina (acasă) și Politehnica Timișoara (deplasare).

”Un egal al nostru pe teren străin și o victorie în deplasare pentru Metaloglobus face extrem de dificilă salvarea de la retrogradare pentru Minaur. Asta pentru că mai sunt doar două etape de jucat și bucureștenii au acum patru puncte avans ori asta înseamnă că în meciurile ce vin Minaur trebuie să obțină două victorii, iar Metaloglobus să nu reușească mai mult de un punct.

La meciul de la Slobozia au fost mai multe ocazii de poartă, de ambele părți, dar n-a fost să fie pentru niciuna dintre echipe. Nu s-a marcat, iar acest lucru a afectat-o pe Minaur, pentru că Slobozia iesise cu o etapă în urmă din orice discuție referitoare la barajul de menținere. Mai sunt două etape, speranțe minime…”, a scris Minaur Baia Mare pe site-ul oficial după acest joc.

E dezamăgire și oarecare resemnare acum la Minaur Baia Mare, după ce în urma etapei a 3-a echipa spera tot mai mult la locul de baraj. La acel moment, maramureșenii nu au evoluat, fiind rândul lor să stea în play-out, iar Metaloglobus pierdea cu FK Miercurea Ciuc, scor 1-2.

Clubul emitea un comunicat prin care voia să crească gradul de încredere în rândul fanilor, însă după etapa a 5-a numai o minune o poate face pe Minaur să nu retrogradeze direct.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-steaua-se-joaca-de-la-ora-1230-trupa-din-crang-spera-la-primul-succes-in-play-off-militarii-vor-sa-se-mentina-pe-locul-1-19267602

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-din-play-out-astazi-putem-afla-inca-o-retrogradata-dar-si-doua-noi-echipe-care-sa-se-salveze-matematic-19267599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-victorie-la-limita-contra-echipei-unirea-dej-19267678

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-ramane-fara-victorie-in-turul-play-off-ului-ligii-2-dragos-militaru-dupa-esecul-cu-sc-otelul-o-infrangere-nemeritata-antrenorul-crede-ca-galatenii-meritau-doua-cartona-19267538

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-meci-amical-cu-muscelul-campulung-elite-19267522

Pe aceeași temă