Accidentare gravă pentru Bogdan Bacalu! Puștiul de 17 ani al Ceahlăului a primit verdictul în urma loviturii din meciul cu CFR Argeș: ”Mi-am dat seama cumva de când am ieșit de pe teren”

Narcis POHOAȚĂ 17 Apr. 2024, 13:17 Liga 2
Accidentare gravă pentru Bogdan Bacalu! Puștiul de 17 ani al Ceahlăului a primit verdictul în urma loviturii din meciul cu CFR Argeș: ”Mi-am dat seama cumva de când am ieșit de pe teren”

Veste teribilă pentru unul dintre tinerii jucători ai Ceahlăului. Accidentat în prima repriză a partidei de la Mioveni, contra Campionii FC Argeș, pierdută cu scorul de 1-4 în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, Bogdan Bacalu (17 ani) a primit un diagnostic crunt din partea medicilor.

Tânărul fundaș stânga împrumutat de la Aerostar Bacău a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate și va fi operat.

Bogdan Bacalu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate

Bogdan Bacalu s-a accidentat în minutul 36 al partidei de la Mioveni, cu CFC Argeș, chiar la faza primului gol marcat de piteșteni. În încercarea de a-l bloca pe Petrișor Petrescu, marcatorului golului, Bacalu s-a aruncat la sacrificiu în calea mingii și s-a accidentat la genunchi. Tânărul fundaș a primit îngrijiri pe teren și a fost înlocuit în cele din urmă trei minute mai târziu, cu Matei Moraru.

Bacalu a făcut un set de investigații la București, iar verdictul medicilor a fost teribil pentru tânărul jucător al Ceahlăului: trei ligamente rupte la genunchiul drept, anterior, posterior și colateral.

”Mi-am dat seama cumva de când am ieșit de pe teren că este o accidentare gravă. Mi-a făcut kinetoterapeutul nostru Cosmin Stan un test și mă așteptam să fie ligamentele. Din fericire, nu este afectat meniscul. Aștept să mă operez și sper să mă recuperez cât mai repede, pentru a reveni pe teren”, a declarat Bogdan Bacalu pentru Liga2.ro.

Bogdan Bacalu, în genunchi, în poartă, după ce încercase să-l blocheze pe Petrișor Petrescu să înscrie, însă s-a ales cu o accidentare gravă. Foto: Campionii FC Argeș

Bacalu este împrumutat de Ceahlăul până în vară de la Aerostar

Kinetoterapeutul Cosmin Stan a declarat că încă nu a fost stabilită data operației.

”După investigații a reieșit faptul că accidentarea lui Bogdan Bacalu este foarte dificilă. Este necesară intervenție chirurgicală și o perioadă lungă de recuperare. Îi promit lui Bogdan că-l voi ajuta să revină cât mai repede, dar trebuie răbdare și multă muncă, fiindcă recuperarea va fi de durată, poate undeva până la opt luni. A fost la control la doamna doctor Marinescu, la București (n.r. – conferențiar doctor Rodica Marinescu, şef secţie Ortopedie, la Spitalul Colentina din Bucureşti) și acum așteptăm data la care urmează a se face operația”, a declarat Cosmin Stan pentru pagina oficială a clubului nemțean.

Bogdan Bacalu este al doilea jucător împrumutat de Ceahlăul de la Aerostar Bacău care se accidentează grav în ultimele luni. Căpitanul Stejărel Vișinar și-a rupt glezna în decembrie anul trecut, tot într-un meci disputat în deplasare, cu Unirea Slobozia și a fost operat la Cluj-Napoca, el făcând deja aproape întreaga recuperare la București.

Bogdan Bacalu, care va împlini 18 ani în luna iulie, în data de 7, a venit sub formă de împrumut de la Aerostar în vara anului trecut, până la sfârșitul acestui sezon, iar viitorul său este încă neclar în ceea ce privește echipa la care va evolua. În perioada următoare, oficialii grupării nemțene urmează să discute cu conducerea lui Aerostar despre situația lui Bacalu.

Jucătorul originar din Bacău a jucat în 12 meciuri în acest sezon de Liga 2 pentru Ceahlăul, totalizând 775 de minute pe teren. În nouă a început ca titular și de șapte ori a fost integralist.

Foto: Campionii FC Argeș și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-si-a-creionat-bugetul-pentru-sezonul-viitor-de-liga-2-19308176

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-turului-play-off-ului-ligii-2-se-desfasoara-pe-durata-a-doua-zile-iar-corvinul-joaca-in-deschidere-cu-toate-ca-e-singura-care-are-meci-si-in-cupa-romaniei-etapa-a-4-a-din-play-out-t-19308161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stejarel-visinar-a-inceput-recuperarea-dupa-accidentarea-grava-de-la-slobozia-19305701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/declaratiile-lui-cristian-pustai-dupa-cfc-arges-ceahlaul-4-1-19305511

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-lui-neagoe-a-dat-de-pamant-cu-ceahlaul-lui-pustai-19305319

Narcis POHOAȚĂ 17 Apr. 2024, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă