CSM Reșița și-a luat revanșa în fața Argeșului. Flavius Stoican: ”Mă uitam pe foaia de start a lor și au șapte jucători care au jucat în Liga 1. Fotbalul ne-a răsplătit”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2024, 11:36 Liga 2

CSM Reșița s-a întors acasă cu toate punctele din deplasarea de la Mioveni, acolo unde sâmbătă a trecut cu scorul de 1-0, cu un gol marcat în prelungiri, de Campionii FC Argeș, în etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 2.

Echipa bănățeană a legat, astfel, două victorii la rând și se menține pe prima poziție în Grupa A a play-out-ului.

Flavius Stoican a spus că fotbalul a răsplătit echipa sa în acest joc și își dorește aceeași abordare, cu agresivitate și determinare, și la ultimele două partide pe care CSM Reșița le mai are de disputat în acest sezon.

CSM Reșița și-a luat revanșa în fața Argeșului. Flavius Stoican: ”A fost un joc echilibrat, deschis oricărui rezultat”

Dacă în sezonul regular, în ultima rundă a sa, la 16 martie, CSM Reșița pierdea meciul cu CFC Argeș, desfășurat tot pe stadionul Orășenesc din Mioveni, după golul marcat de Patrick Dulcea în minutul 27, de această dată, formația antrenată de Stoican și-a luat revanșa. S-a impus ea cu scorul de 1-0, unicul gol fiind marcat în minutul 90+1, de Ciprian Rus, dintr-un penalty obținut de Alexandru Negru în fața lui Costinel Tofan.

”E important pentru noi că am obținut o victorie muncită, o victorie contra unui adversar care are în componență jucători valoroși, cu state vechi în Liga 1, Tofan, Balaur, Straton și ceilalți, nu vreau să-i enumăr pe toți. Mă uitam pe foaia de start și sunt șapte jucători care au jucat în Liga 1. Și atunci este cu atât mai mare bucuria noastră că am reușit să ne întoarcem la Reșița cu toate cele trei puncte. Ca meci, a fost un joc echilibrat, deschis oricărui rezultat. Am avut și noi în prima parte situații de a marca, au avut și ei în repriza a doua, dar, până la urmă, fotbalul ne-a răsplătit, pentru că am fost motivați, dornici să jucăm cât mai bine. Mai mult decât atât, jucătorii care au intrat de pe bancă, și mă refer la Negru și Cipri Rus, dar nu numai ei, au schimbat soarta jocului. Îi felicit pe toți. Încă mai avem două meciuri și vreau să rămânem la fel de conectați, pentru că ne-am pus un obiectiv îndrăzneț noi, în vestiar. Am comunicat cu președintele clubului și ne dorim să terminăm cât mai sus acest play-out”, a spus Flavius Stoican la conferința de presă.

”Trebuie să îmbunătățim lucruri”

Nu a fost, însă, un joc din partea Reșiței fără cusur, antrenorul său remarcând că Alin Dudea și compania mai au lucruri de îmbunătățit. Stoican a făcut referiri atât la meciul din sezonul regular, dar și la cele două care mai urmează pentru echipa sa.

”Cred că a fost un ritm destul de bun pentru nivelul Ligii a 2-a. La fel de adevărat este că trebuie să îmbunătățim și noi lucrurile care astăzi nu au funcționat, pentru că mi-aș dori să fim echipa care doar ne creăm ocazii, fără să oferim adversarului situații.

Sunt multe momente în timpul jocului când intervine oboseala, crisparea, dar cred eu că odată cu definitivarea lotului pentru sezonul viitor vom pune la punct aceste aspecte. Nu vreau să facem nuntă după o victorie, chiar dacă e o bucurie. Să fim reținuți, pentru că mai avem două meciuri importante. Așa cum data trecută noi am pierdut în meciul din campionatul regular, când am pierdut cu 1-0 și, poate, am fost echipa care am controlat ostilitățile, astăzi fotbalul ne-a răsplătit”, a declarat antrenorul Reșiței.

CSM Reșița, în victoria cu CFC Argeș: Ct. Căpățână – Erico da Silva, Elton da Silva, Rimovecz – Gomboș (Doană 63′), Dudea (cpt.), Dam. Isac (Napoleone 87′), Fota (Chera 87′) – Lascu, Drăghiceanu (Cip. Rus 87′), Andr. Burlacu (Al. Negru 79′). Rezerve neutilizate: Mereu – Dolghi, Bărboianu, Al. Sabău.

Urmează meciurile cu Ceahluăl și CSM Alexandria, ultimele din acest sezon

Cu 34 de puncte acumulate în acest sezon, CSM Reșița se află pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, fiind la egalitate cu Ceahlăul Piatra Neamț, care are un meci mai puțin disputat și un golaveraj mai slab, 6-6 față de 4-3.

Echipa din Valea Domanului va juca în următoarea etapă, a 5-a, pe teren propriu chiar contra Ceahlăului, sâmbătă, de la ora 11:00. Ulterior va avea o deplasare la Turnu Măgurele, pentru întâlnirea cu ultima clasată CSM Alexandria, iar în ultima etapă va sta, ceea ce înseamnă că jucătorii lui Flavius Stoican vor putea intra în vacanță după deplasarea din județul Teleorman.

”Vreau să-i țin foarte focusați, pentru că până la urmă asta este meseria pe care și-au ales-o și nu să venim ca la teatru la un meci de fotbal. Agresivi, determinare. Asta mi-a plăcut astăzi. Și vreau ca și la meciul de acasă cu Ceahlăul, primul care urmează, să fim la fel, pentru că jucăm în fața propriilor suporteri și oamenii chiar merită să fie satisfăcuți după partidă. Pentru că, în momentele delicate, chiar ne-au ajutat. Și nu este doar o zicală, oamenii aceea, când am pierdut meciuri, au venit și ne-au încurajat. Galeria, oamenii din stadion sunt aproape de noi. Lucrurile acestea contează foarte mult pentru mine, ca antrenor, contează foarte mult și pentru ei, ca jucători, și, până la urmă, fotbalul ne răsplătește. Suntem cu toții o familie. Nu este doar victoria jucătorilor, e victoria tututor celor care iubesc echipa”, a mai spus Stoican.

Declarațiile lui Flavius Stoican după Campionii FC Argeș – CSM Reșița 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=qTqh0GjHano

Foto și video: Campionii FC Argeș
Foto: Miruna Mihancea / CSM Reșița

Marius ANGHEL 22 Apr. 2024, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă