Ceahlăul iese din criză cu o victorie la scor în fața Alexandriei. Nemțenii, la primul succes în play-out-ul Ligii 2

Narcis POHOAȚĂ 20 Apr. 2024, 15:22 Liga 2
Ceahlăul iese din criză cu o victorie la scor în fața Alexandriei. Nemțenii, la primul succes în play-out-ul Ligii 2

Ceahlăul Piatra Neamț a întrerupt seria neagră din ultima perioadă cu o primă victorie în play-out-ul Ligii 2, 4-0 (2-0) pe teren propriu cu CSM Alexandria, echipă deja retrogradată matematic.

Nemțenii au dominat categoric partida din etapa a 4-a a play-out-ului și s-au impus fără emoții prin golurile marcate de Mihai Neicuțescu (27, Alexandru Buziuc (29), Patrick Petre (47) și Marius Savu (76), ratând și alte ocazii clare.

Mihai Neicuțescu și Alexandru Buziuc au rezolvat meciul de la Piatra Neamț după prima jumătate de oră

După două eșecuri în primele două meciuri din play-out, în care a jucat foarte slab, Ceahlăul a răzbunat toate nereușitele din ultima perioadă în fața Alexandriei, o grupare deja retrogradată.

Având în față un adversar modest, nemțenii au jucat ca în vremurile bune din sezonul regular și au dat un recital ofensiv, elevii lui Pustai fructificând doar patru din multitudinea de ocazii clare de gol.

Cu un cvartetul ofensiv format din Patrick Petre, Azdren Llullaku, Alexandru Buziuc și Mihai Neicuțescu în mare poftă de joc, Ceahlăul a rezolvat meciul după prima jumătate de oră, punctând de două ori în tot atâtea minute.

În minutul 27, Mihai Neicuțescu a profitat de gafa lui Diogo Izata (foto, momentul deposedării sale), introdus în teren în locul lui Desabato, accidentat (12), și a deschis scorul după ce l-a driblat și pe portarul Cristică, iar două minute mai târziu Alex Buziuc a majorat diferența. Cristică a respins în față un șut din unghi al lui Pedro Albino, iar Buziuc, pe fază, a înscris fără probleme din 6 metri.

Același Buziuc putea face dubla în finalul primei reprize, dar portarul Cristică s-a opus de fiecare dată la două șuturi periculoase ale atacantului nemțean.

Azdren Llullaku, ghinionistul zilei. Patrick Petre și Marius Savu și-au trecut și ei numele pe lista marcatorilor

Ceahlăul a început perfect repriza secundă, iar Patrick Petre a dus scorul la 3-0 la două minute de la reluare cu un șut superb, în vinclu, de la 11 metri, după o pasă primită de la Llullaku.

Servant la golul 3, căpitanul Azdren Llullaku nu s-a lipit la gol sâmbătă, deși a avut trei șanse uriașe. După o mare ratare în prima repriză (24, șut peste poartă, singur cu portarul), Llullaku a irosit alte două ocazii situații de gol în partea secundă, înainte de fi înlocuit. În minutul 54, bine găsit în careu de Patrick Petre, albanezul a trimis plasat spre poartă, dar Cană a respins de pe linia porții, cu capul, iar două minute mai târziu căpitanul nemțenilor a ratat din nou singur cu Cristică, șutând puțin alături.

Mult mai inspirat decât Llullaku s-a dovedit a fi înlocuitorul său, Marius Savu, care la prima apariție în careul advers a dus scorul la 4-0 (76), din centrarea lui Larrauri.

Ceahlăul rămâne pe locul 2 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. CSM Alexandria este tot ultima

Victorie fără dubii a Ceahlăului, scor 4-0 (2-0), în fața unui adversar care nu a contat pe fază ofensivă sub Pietricica, singura apariție mai periculoasă în careu avându-l în prim plan pe fundașul central Ștefan Cană (81), șut în plasa laterală după o acțiune personală în flancul drept.

Ceahlăul bifează primul succes în play-out și face 34 de puncte, dar rămâne pe locul 2, la egalitate cu liderul CSM Reșița, care a învins cu 1-0, la Mioveni, Campionii FC Argeș, cu un gol dat în prelungiri. CSM Alexandria, cu 13 puncte, rămâne ultima în Grupa A a play-out-ului.

În etapa viitoare, a 5-a, Ceahlăul va juca chiar pe terenul Reșiței, într-un duel pentru șefia Grupei A, în timp ce Alexandria va sta.

CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ – CSM ALEXANDRIA 4-0

Mihai Neicuțescu 27′, Alexandru Buziuc 29′, Patrick Petre 47′, Marius Savu 76′

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino (Forizs 72′), Taraduda (Petkov 46′), Jalbă, Tud. Oltean – Joao Jaquite, Neicuțescu (Al. Anton 72′), Mat. Moraru – P. Petre, Buziuc (Larrauri 61′), Llullaku (cpt.)(M. Savu 61′)
Rezerve neutilizate: Al. Barna – Cortelezzi, Onișa, D. Benga
Antrenor: Cristian Pustai

CSM Alexandria: Cristică (cpt.)(Achiriloaiei 73′) – Vl. Georgescu, Cană, C. Avram, Nedelea – Lumbu (Laur. Maxim 46′), Desabato (Diogo Izata 12′, Perez 46′) – G. Crețu, Sala, Alb. Călin – Omoh (A. Neaga 63′) 
Rezerve neutilizate: – M. Răducan, Yameogo
Antrenor: Sorin Albeanu

Stadion: Ceahlăul (Piatra Neamţ – Neamţ). Arbitru central: Silviu Nicolae Iftode (Fălticeni). Arbitri asistenți: Ionuț Țurcanu (Coțușca – Botoșani) și Răzvan Ștefan Marin (București). Arbitru de rezervă: Andrei Baciu (Botoşani). Observator arbitri: Irina Mîrț (Bucureşti). Delegat joc: Ciprian Anton (Suceava).

Narcis POHOAȚĂ 20 Apr. 2024, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă