Ceahlăul a suferit al doilea eșec consecutiv în play-out, iar Cristian Pustai invocă lipsa mizei și problemele de la club: ”Starea asta e foarte greu de gestionat”

Narcis POHOAȚĂ 07 Apr. 2024, 14:42 Liga 2
Ceahlăul a suferit al doilea eșec consecutiv în play-out, iar Cristian Pustai invocă lipsa mizei și problemele de la club: ”Starea asta e foarte greu de gestionat”

Ceahlăul Piatra Neamț e în cădere liberă după ratarea play-off-ului Ligii 2, iar elevii lui Cristian Pustai par deja cu gândul la vacanță.

Echipa nemțeană a suferit, sâmbătă, a doua înfrângere consecutivă în play-out, 1-4 la Mioveni cu Campionii FC Argeș, într-un meci în care a arătat total deconectată.

Salvați deja matematic de la retrogradare și neavând vreo miză, nici sportivă, nici financiară, nemțenii par să calce pe urmele Unirii Slobozia, care în sezonul trecut nu a mai bătut pe nimeni după ce a ratat de puțin play-off-ul, ea la clasamentul în trei cu Dinamo și Gloria Buzău, după ce fusese în primele șase aproape tot sezonul regular.

Cristian Pustai invocă lipsa mizei și problemele de la club, după eșecul cu CFC Argeș. ”Starea asta e foarte greu de gestionat. Sunt și probleme la club și acestea se resimt automat”

Sergio Cortelezzi (55′), cel despre care finanțatorul Măzărianu spunea la finalul sezonului regular că nu mai are ce să caute la Piatra Neamț, dar care joacă în continuare la echipă, a înscris pentru Ceahlăul la Mioveni, dar doar golul de onorare, fiindcă pentru CFC Argeș, marea dezamăgire a acestui sezon de Liga 2, a punctat de patru ori, prin Petrișor Petrescu (36′), Valentin Buhăcianu (53′), Ionuț Balaur (61′) și Esteban Orozco (80′).

La finalul partidei de la Mioveni, în care echipa sa a fost surclasată de CFC Argeș cu 4-1, antrenorul Cristian Pustai a declarat că e foarte greu să gestioneze situația existentă în momentul de față la echipă. Deși acesta le cere elevilor săi să se bucure de fotbal, neavând presiunea rezultatului, Pustai admite că lipsa mizei și problemele de la club, mai exact datoriile către jucători, își pun amprenta decisiv pe calitatea jocului.

”Sunt supărat că e o stare de fapt la club care se reflectă. Am pierdut o intrare în play-off, dar sunt echipe care au așteptat ani de zile să intre în play-off. Toate echipele își propun asta și doar șase dintre ele realizează acest obiectiv. Starea aceasta este foarte greu de gestionat, jucătorii sunt într-o incertitudine, nici contracte… Dar probabil asta este peste tot. Eu le cer la fiecare joc să se bucure de munca lor de până acum, să se bucure de fotbal și să intre pe teren fără să fie stresați de miză. Nu e nicio miză, nu mai vorbim de prime de joc și atunci asta se reflectă în jocul lor. Dar asta e starea fotbalului românesc, ce se întâmplă acum la echipa noastră se întâmpla și anul trecut la celelalte echipe”, a declarat Cristian Pustai, care s-a referit și la lipsa mizei din prima ligă: ”Mă întrebați pe mine la Liga 2 de miză, dar sunt echipe în Liga 1 care nu mai au nicio miză. Se poate încheia chiar din etapa asta lupta la titlu. Nici play-off-ul de promovare din Liga 2 parcă nu e atât de atrăgător. Asta e starea fotbalului nostru. Dacă ne uităm ce se joacă afară e greu să te mai uiți mai ales la Liga 2. E o diferență enorm de mare, ceva trebuie schimbat.”

”Sunt probleme, dar nu vreau să spăl rufele în public”

Antrenorul Ceahlăului a lăsat să se înțeleagă că sunt probleme la club, fără însă a dezvolta subiectul. Din câte se pare, sunt unele datorii către jucători, Azdren Llullaku și compania având aproape două luni restanțe la salariu. Și acestea deloc mari.

”Eu îmi propun să câștig fiecare joc, dar e foarte greu, sunt probleme. În general nu le discut, nu vreau să spăl rufele în public. Dar sunt probleme la club în acest moment și acestea se resimt automat, procesul de pregătire nu mai e la fel și mai e și această lipsă de miză. Nici măcar locul întâi, să aibă o sumă de sau cum e în prima ligă. Dacă ești pe locul 1 sau pe 5 e aproape același lucru. Noi am pierdut două meciuri la rând și am rămas tot pe locul întâi”, a continuat Pustai, care le cere elevilor săi să joace măcar pentru suporteri: ”Eu sper să reușim în această lună să mai bucurăm măcar spectatorii care au bătut această distanță destul de lungă la Mioveni și au venit să ne susțină.”

Improvizații în zona centrală la Ceahlăul

În ceea ce privește meciul cu CFC Argeș, Pustai spune că lipsa celor patru mijlocași centrali de meserie și improvizațiile făcute s-au văzut, dar cu toate acestea echipa sa ar fi putut reveni în joc în anumite momente.

”A fost un meci început cu un echilibru destabilizat de echipa noastră, pentru că am pierdut acea minge la primul gol. Am încercat să avem o posesie, dar în zona centrală am avut două improvizații, cu doi jucători care sunt fundași centrali. Asta pentru că în acest moment toți cei patru închizători pe care îi am în lot, Akwasi, Jaquite, Barb și Onișa sunt accidentați. A trebuit să improvizăm, dar asta nu scuză greșelile impardonabile. Puteam totuși să intrăm cu un rezultat de egalitate la cabine, am avut acea ocazie în finalul primei reprize, am reușit să revenim în joc la 0-2. Am luat însă goluri prea ușor, golul doi dintr-un out, al treilea din corner. Sunt totuși lucruri pe care noi le antrenăm”, a subliniat antrenorul Ceahlăului.

Ceahlăul, în eșecul cu CFC Argeș: Barna – Pedro Albino, Core, Taraduda, Bacalu (Mat. Moraru 39′) – Jalbă (P. Petre 64′), Forizs (Cortelezzi 46′) – M. Savu (Tud. Oltean 39′), Neicuțescu, Llullaku (cpt.) – Buziuc (Al. Anton 72′). Rezerve neutilizate: Krell – Larrauri, Petkov, D. Benga.

Ceahlăul este pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, iar în etapa 3 va sta

În urma rezultatelor din etapa a 2-a a play-out-ului, Ceahlăul a rămas cu 31 de puncte și se menține pe locul 1 în Grupa A, acum având un avans de un punct în fața celor de la Metaloglobus și trei față de CSM Reșița.

Ceahlăul și Metaloglobus sunt matematic sigure de menținerea în Liga 2, din punct de vedere sportiv, în timp ce din acest weekend CSM Alexandria a retrogradat matematic. Unirea Dej este și ea aproape picată, însă încă nu matematic.

În etapa viitoare, a 3-a, Ceahlăul va sta, iar în a 4-a va juca acasă cu CSM Alexandria.

Declarațiile lui Cristian Pustai după CFC Argeș – Ceahlăul Piatra Neamț 4-1:

https://www.youtube.com/watch?v=wKwBkYN5HW4

Video: Campionii FC Argeș
Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-succes-clar-in-partida-cu-acsm-ceahlaul-19305326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-lui-neagoe-a-dat-de-pamant-cu-ceahlaul-lui-pustai-19305319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-oficial-in-liga-3-19305316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-toate-jocurile-incep-la-ora-1100-inca-doua-echipe-isi-pot-asigura-matematic-mentinerea-in-esalon-19305216

Narcis POHOAȚĂ 07 Apr. 2024, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă