CSM Reșița nu va mai beneficia de aportul fanilor, ca până acum. Dealul pe care e construită una dintre tribunele stadionului nu mai poate fi folosit pe post de ”peluză”. Motivul invocat

Răzvan STÎNGĂ 05 Apr. 2021, 18:04 Liga 2

CSM Reșița a beneficiat de susținerea fanilor în meciurile din acest sezon, deși, practic, aceștia nu au avut și nu au voie să asiste la ele. Acest lucru s-a întâmplat la partidele de pe teren propriu, iar suporterii nu au încălcat regulamentul, pentru că s-au aflat pe dealul apropiat de stadion, pe care e construită Tribuna a 2-a a arenei ”Mircea Chivu”.

Situația este pe cale să se schimbe, iar fanii să nu mai fie alături de băieții lui Adrian Falub, recent numit în funcția de antrenor la CSM Reșița, ca până acum.

Jandarmeria Caraș-Severin a emis un comunicat prin care face anumite precizări, în urma cărora suporterii nu mai pot să își vadă pe viu echipa, de pe deal.

Jandarmeria Caraș-Severin: ”Zona împădurită deasupra stadionului este o zonă restricționată” 

În argumentele aduse de Jandarmeria Caraș-Severin se precizează, printre altele, că în cazul în care o persoană ar avea nevoie de ajutor medical, cadrele nu pot să intervină, întrucât zona este una abruptă și periculoasă. În același timp, se face referire și la faptul că suporterii Reșiței au tot folosit materiale pirotehnice.

Fanilor le-a fost recomandat să vadă meciurile din altă zonă, din apropierea gardurilor stadionului.

”În urma discuțiilor purtate în mediul online privind locul unde pot sta susținătorii echipei gazdă, ne vedem obligați să prezentăm situația de fapt. Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin are ca principală misiune siguranța cetățenilor județului nostru. În conformitate cu Legea nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, efectivele jandarmeriei au în responsabilitate zona adiacentă arenei sportive.

Pentru siguranța cetățenilor pe timpul desfășurării competițiilor sportive, zona împădurită deasupra stadionului este o zonă restricționată deoarece: – este o zonă care pune în pericol viața și integritatea susținătorilor echipei, fiind o zonă abruptă, fără a avea o balustradă de protecţie, existând riscul ca cineva să alunece și să pice de la o înălțime destul de mare.

În acest context fiind o zonă în responsabilitatea noastră pe timpul desfășurării meciurilor de fotbal, suntem obligați să blocăm accesul; – în situația în care o persoană aflată în acea zonă are nevoie de sprijin medical, accesul este aproape imposibil. Din mesajele postate în mediul online, considerat spațiu public, acești sustinători recunosc că nu păstrează distanțare socială, motiv pentru care încearcă sa pătrundă în zone greu accesibile. De asemenea, aceștia folosesc materiale pirotehnice interzise de legislație.

În astfel de situaţii, intervenţia forțele de ordine ar fi dificilă şi s-ar pune viața în pericol a susținătorilor echipei, dar și a forțelor de ordine. Forţele de ordine au recomandat susținătorilor să urmărească meciul din zona imediată a gardului împrejmuitor, de unde se poate vedea meciul de fotbal fără să fie obligați să urce pe deal, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară.

Pe paginile de profil publice ale acestor membri putem vedea că doresc să folosească materiale pirotehnice și se mândresc că nu respectă legislația. Acesta este și motivul pentru care ei nu doresc să vadă meciul de la gardul arenei sportive și aleg aceste zone împădurite pentru a putea să încalce legea. Inspectoratul de Jandarmi Județean este alături de echipa orașului și de susținătorii ei, dar va acţiona ferm pentru a preveni şi sancţiona orice încălcare a legii.

Precizăm că au fost întocmite actele premergătoare pentru comiterea unor infracțiuni prevăzute de legislaţia privind utilizarea materialelor pirotehnice”, se arată în comunicatul emis de Jandarmeria Caraș-Severin.

Fanii Reșiței au reacționat 

Așa cum era de așteptat, fanii nu au fost de acord cu modul în care a decis să acționeze Jandarmeria Caraș-Severin și au emis la rândul lor un comunicat pe site-urile de socializare, printr-un reprezentant al lor, Marcel Gușcă.

”Oamenii ăștia chiar nu au un băiat inteligent pentru a da un comunicat cum trebuie? Ce justificare e aia că nu pot interveni dumnealor dacă mă lasă inima? Unde ne-au dat pace pot interveni mai ușor? Spun că ne-ar da pace la gard, dar cine-i crede? Probabil că ne-ar umple de amenzi pentru Legea 60. Mai credibili erau în comunicat dacă spuneau că vor să ne bage pumnul în gură.

Motive puerile că nu păstrăm distanță, motive că nu purtăm măști sunt aiuritoare. În fond, galeria nu a ieșit în centru să protesteze împotriva măsurilor luate, împotriva măștilor și a distanțării sociale”, se arată în postarea suporterului.

CSM Reșița a debutat în play-out cu înfrângere 

CSM Reșița face parte din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, iar în acest moment, după prima etapă, are tot 19 puncte, câte avea și la finalul sezonului regular. Asta pentru că a cedat în prima rundă, în partida de pe teren propriu, cu Petrolul, cu scorul de 0-1.

E pe poziția a 6-a, iar sub ea se mai află doar Aerostar Bacău, 10 puncte. Moldovenii nu au jucat în această rundă, pentru că, potrivit tragerii la sorți efectuate la începutul play-out-ului, au fost desemnați să stea. Locul pe care se află acum CSM Reșița, penultimul, este direct retrogradabil la finalul play-out-ului.

În etapa a 2-a, Reșița joacă tocmai la Aerostar Bacău, ultima clasată.

Foto: Guardia Ultra 1995

Răzvan STÎNGĂ 05 Apr. 2021, 18:04 Liga 2
Pe aceeași temă