CSM Reșița a terminat anul cu brio, după un derby al Banatului în care Ripensia i-a asigura o misiune ușoară. Cosmin Petruescu: ”Am făcut o primă repriză jenantă”

Anda DELIU 05 Dec. 2020, 20:38 Liga 2

CSM Reșița a triumfat cu 2-0 în fața Ripensiei, pe o vreme superbă, primăvăratică de-a dreptul în Valea Domanului, deși suntem în luna decembrie. Timișorenii au jucat foarte slab, mai ales în prima repriză, în care abia s-au apropiat de poarta apărată de Cobrea, iar, astfel, Astafei și Breșneni au putut marca nestingheriți. Antrenorul Cosmin Petruescu a recunoscut fără ocolișuri că roș-galbenii s-au prezentat modest.

După un început de meci dominat clar de reșițeni, cu ocazii irosite de Dat și de Danci, gazdele au deschis scorul în minutul 13, după o fază care nu anunța mare lucru. Victoraș Astafei a trimis în poartă cu capul și frizura sa vopsită în roz balonul, la o fază la care Dobre a fost puțin surprins. Parcă buimaci în debutul meciului, peste nici două minute, ripeniștii erau să-și dea gol singuri, la o mingea trimisă spre poartă de Lalic, pe care Dobre a reușit cu greu să o ”rezolve”. Dominarea gazdelor a continuat și după ce căpitanul Dudea a ieșit accidentat, iar oaspeții au avut o viață foarte grea.

Guardia rosso-nera la datorie, pe deal

Cei mai înfocați fani reșițeni au fost din nou lângă echipă, pe celebrul deja deal din spatele tribunei a doua și nu au ezitat să strige și ”Hoții, hoții”, când centralul a dat decizi caraghioase, în nota tot mai nefericită din Liga 2. Arbitrul Mircea Ardelean nu a avut o fază dificilă tot meciul, dar a dat câteva faulturi invers și la o fază la care putea lăsa jocul să continue a dat două ”galbene” pentru că jucătorii au îndrăznit să îi conteste deciziile proaste.

Pe fondul dominării gazdelor, în minutul 40 a venit și golul doi, când Laurențiu Breșneni doar a împins mingea în poartă, după lovitura liberă bătută de Dat. Repriza s-a terminat cu o mare ratare a lui Astafei, care putea face după primele 45 de minute scor de neprezentare.

Ripensia și-a mai revenit în repriza secundă, dar fără să poată marca

Roș-galbenii au jucat ceva mai coordonat în repriza a doua, când și portarul Dobre a avut câteva intervenții bune. Prima dată, s-a întâmplat la reluarea cu capul a lui Breșneni, din careu, moment la care tânărul portar a avut un reflex foarte bun. Peste trei minute, Dobre a fost la post și la mingea expediată de Danci spre poartă.

Timișorenii au încercat să atace, dar fără mare folos. În schimb, la reșițeni, Breșneni a continuat să pună o presiune ofensivă bună. Gazdele mai puteau marca și în minutul 74, la șutul lui Buș, scos și acesta de Dobre.

Au fost bune și două goluri, iar cărășenii și-au făcut singuri un cadou frumos în avans de Moș Nicolae.

”Conferențiarul” a recunoscut că Ripensia nu a contat în prima repriză

Cosmin Petruescu a radiografiat foarte corect evoluția echipei sale. ”Cunoașteam destul de bine echipa din Reșița, pentru că noi jucăm întotdeauna cu adversarii pe care îi aveau echipa-gazdă. M-au surprins în prima parte rezultatele lor, pentru că au avut foarte multă neșansă în unele partide. Dar era doar o chestiune de timp până se vor debloca. Din păcate pentru noi, lucrul acesta s-a produs în a doua parte a campionatului, iar pe noi ne-a prins într-o perioadă foarte proastă. Nu căutăm scuze, nu căutăm alibiuri. Într-adevăr, am făcut o primă repriză jenantă, foarte slabă. Poate cea mai slabă repriză de când am preluat eu această echipă. Sunt dezamăgit, le-am spus și pauză, și după meci. Nu este un atac la adresa jucătorilor, ne asumăm și noi, stafful tehnic, în frunte cu mine. Vorbesc de echipă. Mi-asum și eu rezultatul de astăzi. Deocamdată aceștia suntem”, a spus Petruescu.

Ripensia nu intră în vacanță

Roș-galbenii mai au de jucat restanțele cu ”U” Cluj și Farul, iar Cosmin Petruescu spune că e convins că se vor juca, spre deosebire de jocul cu CS Mioveni.

”Nu este foarte important la ora actuală să căutăm vinovați, important e să găsim soluții, pentru că mai avem de disputat două jocuri. Din ce informații am, cu siguranță se vor juca cele două partide. Important e ca în perioada imediat următoare să găsim soluții pentru a ne redresa, pentru că astăzi, în special în prima repriză, am arătat destul de rău”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Regrete pentru meciul nedisputat cu CS Mioveni

Petruescu spune că Ripensia ar fi avut o revenire mai grabnică la ritmul de competiție dacă se juca restanța cu CS Mioveni.

”Cu siguranță. Era o partidă disputată pe teren. Indiferent de rezultatul pe care îl înregistrăm, din punct de vedere al ritmului de joc, după două săptămâni de pauză, era o experiență. Dar nu dăm vina pe pauza pe care am avut-o. Au avut și alții. E adevărată că în afara de Universitatea Cluj nu țin minte vreo echipă să fi intrat în carantină cu 20 de jucători, să stea sub cheie încuiați două săptămâni. Mai mult decât înfrângere pe teren nu putea să fie altceva. Avem pregătit un plan în această săptămână, un sistem de rotire al jucătorilor”, a spus ripensistul.

CSM REȘIȚA – RIPENSIA TIMIȘOARA 2-0

Victoraș Astafei 13′, Laurențiu Breșneni 40′

CSM Reșița: Cobrea – Szijj, Dudea (cpt.)(D. Ciobanu 26′), Dumitraș, L. Acka – Dat (Chera 69′), Breșneni (Rob. Boboc 87′), Danci – Laur. Rus, Astafei (Brînzan 87′), Ad. Ilie
Rezerve neutilizate: Zimmermann – Rasoveanu, N. Popescu, Matulevicius, Mihaly
Antrenor: Alin Minteuan

Ripensia: Șt. Dobre – Burdeț (Al. Neagu 58′), Lalic, Rogac (Mih. Ene 58′), Fridrich – Val. Macrițchii, T. Călin (cpt.) – Vasluian (Maric 87′), Stoi, Vl (Urvanțev 75′), Tudorache (Al. Popovici 58′) – Sokovic
Rezerve neutilizate: Păduraru – Țieranu, Golda, Gladun
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reşiţa – Caraş Severin); Fără spectatori; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu); Rezervă: Alexandru Dan Gornic (Arad); Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) și Cristian Petrean (Hunedoara).

CSM Reșița are 18 puncte și e pe locul 12 în Liga 2. Ripensia a rămas cu 11 meciuri disputate, cele mai puține din campionat, deoarece jocul cu CS Mioveni nu e încă omologat la ”masa verde”. Timișorenii au 15 puncte și sunt pe locul 18. Vineri ar urma să joace restanța cu ”U” Cluj, de la ora 16:00.

Foto: Miruna Mihancea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

Anda DELIU 05 Dec. 2020, 20:38 Liga 2
Pe aceeași temă