Lucrări în ritm de melc! Cum arată șantierul noului stadion din Alexandria, unde în urmă cu doi ani se semna contractul de către CNI | FOTO

Marius ANGHEL 26 Feb. 2021, 14:27 Liga 3

Lucrările la viitoarea arenă pe care va juca în viitor echipa de Liga 3 CSM Alexandria continuă, chiar dacă ritmul este unul puțin mai repede ca mersul melcului.

După stadion din Turnu Măgurele, județul Teleorman va avea în viitorul apropiat încă o arenă modernizată, chiar dacă nu va fi una de o capacitate foarte mare, cum s-a construit în ultimii ani la Târgu Jiu sau Arad.

Viitorul stadion din Alexandria va avea o capacitate de 5.500 de locuri, iar costul total al lucrărilor se va apropia de 50 de milioane de lei.

”În curând, copiii din judetul Teleorman și nu numai, se vor putea bucura de noul stadion din Alexandria, de facilitțăile sale ultramoderne de antrenament și cazare”, a scris fostul stelist Valentin Badea pe contul său de Facebook.

Proiect din 2017, semnat în 2019 și construit în 2022?

Proiectul nu este unul nou. ProSport scria, încă din august 2017, despre acest nou stadion care se va construi la Alexandria și care va avea cel mai mare preț/loc din România, după Arena Națională.

La 15 februarie 2019, Compania Națională de Investiții (CNI) anunța că a semnat contractul pentru modernizarea complexului sportiv din Alexandria.

Noul stadion al echipei CSM Alexandria va avea o capacitate de aproximativ 5.500 de locuri și atunci se preconiza că va fi încheiat în 18 luni. La doi ani distanță abia au început lucrările.

Construcția „Complexului Sportiv – Stadion municipal Alexandria”, în care se susținea că se va investi suma de 48.075.291,71 lei, a început în vara lui 2019, iar la finalizare sa va trebui să îndeplinească cerințele pentru a putea găzdui meciuri de fotbal de Liga 1, precum și meciuri de fotbal din cadrul cupelor europene – faze preliminare, dar și competiții naționale de atletism.

”Referitor la complexul sportiv din municipiul Alexandria, acesta va avea o capacitate de aproximativ 5.500 de locuri, iar stadionul va putea găzdui evenimente de fotbal și atletism de nivel național și european”, susținea, la momentul respectiv, CNI.

Atunci, în urmă cu doar câteva luni, la Turnu Măgurele era inaugurat noul stadion. Pe arena pe care își disputa jocurile Turris Oltul Turnu Măgurele, echipă desființată în această iarnă, încap aproximativ 2.000 de spectatori. Locurile sunt acoperite și arena beneficiază și de instalație de nocturnă. Întregul complex a costat trei milioane de euro.

Arenă de 5.500 de locuri la un preț de aproape 50 de milioane de lei, la Alexandria

Noul stadion din Alexandria va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafață construită de 15.795 de metri pătrați, iar durata de realizare a investiției este de 18 luni (2 luni proiectare și 16 luni execuție).

Conform proiectului, complexul va beneficia de următoarele terenuri de sport și facilități:

– teren de fotbal înierbat cu dimensiunea de 68×105 m;
– pista de atletism outdoor cu lungime de 400 metri, cu 6 culoare a 1.22 metri, prevazută cu pista pentru sprint cu lungime totala de 130 metri la care se adaugă terenuri pentru săritură în lungime / triplu salt, săritură în înălțime, săritură cu prăjina, aruncarea cu discul / ciocanul;
– spații pentru echipe (vestiare, cameră prim ajutor, cameră antidoping, etc);
– spații pentru oficiali (vestiar arbitri, cameră oficial meci, etc);
– spații pentru spectatori (locuri pe scaune, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte principale de servire etc.);
– spații pentru presă (masa presei, boxă presă, cameră fotografi, platforme camere TV, studiouri TV, etc); – sală de forță;
– sală antrenament atletism;
– spații recuperare sportivi;
– spații de cazare pentru sportivi (36 de camere);
– sală de mese pentru sportivi (96 de locuri);
– parcări pentru spectatori și autocare sportivi;
– sistem de nocturnă.

Echipa locală, CSM Alexandri, ocupă locul 6 din 10 în Seria a 6-a a Ligii 3, cu 15 puncte acumulate în cele 10 etape desfășurate în prima parte a sezonului. Campionatul se va relua la 13 martie.

Marius ANGHEL 26 Feb. 2021, 14:27 Liga 3
Pe aceeași temă