”Călăreții roșii” conduc Liga 2 la finalul anului 2023! CSC Șelimbăr, condusă și egalată de CSM Reșița pe ”Municipalul” sibian

Ovidiu BOICA 30 Nov. 2023, 17:16 Liga 2

Jucătorii lui Claudiu Niculescu le-au făcut suporterilor cadou, înaintea sărbătorilor de iarnă, un binemeritat loc întâi la final de an, în Liga 2. După 15 etape, CSC Șelimbăr are 32 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de Corvinul sau Unirea Slobozia. Revenită pe Municipalul din Sibiu, echipa din Șelimbăr a terminat la egalitate, scor 2-2, cu CSM Reșița, fiind egalată cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc al meciului care a deschid ultima rundă din 2023.

Deși nu are drept de promovare, echipa din Șelimbăr se menține în fruntea clasamentului Ligii 2, acolo unde va începe noul an. În ultimul meci din 2023, ”călăreții roșii” aveau nevoie de un rezultat de egalitate pentru a nu coborî din fotoliul de lider, ceea ce s-a și întâmplat, la finalul jocului cu CSM Reșița, al doilea disputat de aceștia pe Municipalul din Parcul sub Arini, acolo unde, în primăvară, pierdeau cu Dinamo (1-2), în sezonul trecut al eșalonului secund.

CSM Reșița a deschis scorul la Sibiu, însă CSC Șelimbăr a egalat relativ repede

Tânărul de doar 17 ani Casian Soare putea deschide scorul, dar nu și-a potrivit pașii și a ratat reluarea, din centrul careului mare, la centrarea lui Schieb (4).

Două minute mai târziu, Radu Crișan l-a remarcat pe portarul Rus, în urma unui corner, dar golul a picat în cealaltă poartă. Andrei Burlacu l-a executat cu un șut impecabil, de la 20 de metri, pe Roșca, minge ”mușcând” bara din stânga înainte de a se odihni în ”ațe” (7).

Egalarea s-a produs spre jumătatea reprizei, când Monea a primit de la Berisha, în dreapta, centrarea lui deviată de Dudea s-a dus la Schieb, care din 6 metri a îndeplinit o simplă formalitate (20).

Drăghiceanu a fost pericolul numărul unu pentru buturile apărate de Roșca, un prim șut al acestuia, dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, ducându-se în plasa laterală, aproape de vinclu (26).

George Monea își putea aduce echipa în avantaj, însă a luat la țintă stâlpul din dreapta lui Rus, din unghi (31). Tot el, trei minute mai târziu, a reluat din nou, dar șutul i-a fost amortizat și mingea a ajuns în brațele lui Rus. Moussinga și-a încercat și el tirul, dar a trimis prea înalt de la 25 de metri (35).

Roșca a avut ceva emoții la șutul lui Drăghiceanu, de la 14 metri, reținând în doi timpi (36), apoi jocul s-a mutat repede la cealaltă poartă, unde Rus s-a întrebuințat ceva la lovitura de cap, cu pământul, a lui Radu Crișan, din centrarea lui Monea (37).

Drăghiceanu a mai încercat o dată să-l surprindă pe Roșca, dar a trimis peste transversală de la aproape 30 de metri (44), pentru ca, în ultimul minut, Palmeș să întârzie pasa pentru Năstăsie, care cerea mingea în centru, iar când s-a hotărât să-i trimită șeptarului, Gomboș a reușit să îndepărteze pericolul.

Roluri schimbare în partea secundă. CSC Șelimbăr a preluat conducerea, iar CSM Reșița a egalat

”Călăreții roșii” au reușit să preia conducerea pe tabelă la numai două minute de la reluare. Ionuț Rus a respins până la Valmir Berisha mingea șutată de Năstăsie, iar vârful de atac kosovaro-suedez a reluat la colț, trecându-și în cont prima reușită pentru echipa din Șelimbăr.

Burlacu a fost cât pe ce să-și treacă ”dubla” în cont, tot cu un șut din marginea careului mare, dar de data asta Roșca a fost la post (55).

Ionuț Năstăsie putea marca golul campionatului, văzându-l ieșit dintre buturi pe Rus, dar a trimis puțin prea înalt de la 45 de metri și mingea a căzut pe plasă (57).

Drăghiceanu a trecut în alte două rânduri pe lângă gol, mai întâi șutând din unghi, dar Roșca s-a culcat pe minge (62), apoi goalkeeper-ul a deviat în corner, cu piciorul, ca la handbal, la reluarea fotbalistului de 24 de ani, de la 11-12 metri, lateral dreapta, în urma unei pătrunderi (64).

Reșițenii au simțit că pot obține ceva din meciul ăsta și Rimovicz a apărut în sprijinul ofensivei, la o lovitură de la colțul terenului, dar a reluat alături, cu capul (66).

Drăghiceanu a căutat vinclul, după un assist al lui Ndiaye, dar a ratat de puțin ținta, din marginea careului mare (’75), însă eforturile i-au fost răsplătite când mai erau două minute. Negru a centrat din flancul stâng, Radu Crișan a respins până la decarul Reșiței, care a reluat din voleu, de la 14 metri, aproape de vinclu, de lângă Moussinga, fără speranțe pentru Roșca.

”Călăreții roșii” scapă victoria printre degete, dar obține punctul necesar pentru a încheia anul pe primul loc în Liga 2.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

CSC ȘELIMBĂR – CSM REȘIȚA 2-2

Marvin Schieb 20′, Valmir Berisha 47′ / Andrei Burlacu 7′, Marian Drăghiceanu 88′

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Palmeș (cpt.), Natea, R. Crișan, Ct. Alexe – Panos, Moussinga (Lumbu 90+3′) – Monea, C. Soare (Rotund 73′), Schieb (I. Năstăsie 39′) – Berisha (Tud. Călin 73′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Al. Luca, Drăghescu, Rob. Gliga, Babovic
Antrenor: Claudiu Niculescu

CSM Reșița: I. Rus – Bărboianu (Ndiaye 57′), Erico da Silva, Rimovecz – Gomboș, Dudea (cpt.), D. Fărăgău (Fr. Cristea 76′), Fota (Chera 71′) – Drăghiceanu, Andr. Burlacu ( Al. Negru 76′) – Lascu (Cip. Rus 57′)
Rezerve neutilizate: Ct. Căpățână – Cega, Al. Sabău, Dolghi
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Municipal (Sibiu). Arbitru central: George Cătălin Roman (Timişoara). Arbitri asistenți: Radu Despa (Baia Mare) și Călin Cimponeriu (Lugoj). Arbitru de rezervă: Stănică Theodor Oancea (Bucureşti). Observator de arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare). Delegat de joc: Romeo Malac (Timişoara).

CSC Șelimbăr termină anul 2023 pe locul 1 în Liga 2, CSM Reșița se situează în partea a doua a clasamentului

Echipa lui Claudiu Niculescu termină anul 2023 cu 32 de puncte acumulate în 15 meciuri, pe locul 1 în Liga 2. Trupa lui Flavius Stoican, cu 20 de puncte, este momentan pe locul 11, la egalitate cu Chindia și Viitorul Pandurii, poziționate mai bine datorită golaverajului.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat patru etape, care vor avea loc în primăvara anului viitor, prima fiind în ultimul weekend din luna februarie. Atunci, CSC Șelimbăr va întâlni în deplasare Viitorul Pandurii, iar CSM Reșița va juca acasă cu Steaua.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-si-csm-resita-deschid-etapa-a-15-a-a-ligii-2-19294649

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-corvinul-al-doilea-meci-din-etapa-a-15-a-a-ligii-2-19294670

Ovidiu BOICA 30 Nov. 2023, 17:16 Liga 2
Pe aceeași temă