CSC Dumbrăvița vrea să bifeze matematic menținerea în Liga 2 după meciul cu Concordia Chiajna. Cosmin Stan: ”Va fi un meci cu totul diferit față de cel din sezonul regular”

Anda DELIU 06 Apr. 2023, 19:51 Liga 2
CSC Dumbrăvița vrea să bifeze matematic menținerea în Liga 2 după meciul cu Concordia Chiajna. Cosmin Stan: ”Va fi un meci cu totul diferit față de cel din sezonul regular”

CSC Dumbrăvița poate să ”câștige” marele loz de Florii, dacă va reuși un rezultat bun cu Concordia Chiajna, căci ar scăpa și matematic de posibilitatea de a cădea pe loc de baraj de menținere în Liga 2, la prima sa participare în eșalonul secund.

Cosmin Stan e foarte încrezător că el și echipa sa pot avea un Paște liniștit, mai ales că vor sta în runda din Săptămâna Mare.

CSC Dumbrăvița speră să profite de faptul că echipa din Chiajna nu a avut meci oficial în ultimele trei săptămâni

Echipa lui Eugen Trică a stat, prin prisma programului din play-out, și weekendul trecut, în etapa a 2-a, după cel pricinuit de pauza competițională. Din acest motiv, a avut ultimul meci oficial acum trei săptămâni. De asemenea, ”vulturii verzi” sunt încă răniți după neaccederea în play-off, iar Cosmin Stan vrea să profite de acest lucru în jocul din etapa a 3-a, programat sâmbătă, de la ora 11:00, la Chiajna.

Dumbrăvițenii au aproape tot lotul valid, cu excepția juniorului Toroc și a lui Olaru, astfel că antrenorul este încrezător înaintea partidei cu Concordia. ”Întâlnim un adversar rănit, prin faptul că a ratat accederea în play-off în ultima etapă a sezonului regular. Sper să putem profita de acest lucru, pentru că probabil ei nu au un moral foarte ridicat. În plus, nu au jucat în ultimele trei săptămâni, iar acesta cred că e un alt mic avantaj pentru noi. Nu cred că au un tonus foarte bun de competiție după o pauză atât de mare. Sunt lucruri care ne dau speranțe că vom prelungi seria noastră foarte bună de meciuri și că vom veni și de la Chiajna cu punct sau puncte”, a declarat antrenorul principal al echipei timișene care runda trecută a trecut cu 2-0 de Ripensia.

  • CSC Dumbrăvița s-a despărțit în această săptămână de Alexandru Capătă, jucător achiziționat la începutul anului, cele două părți ajungând la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului.

Lotul o face favorită pe Concordia în meciul cu Dumbrăvița, crede Cosmin Stan

Cele două formații s-au întâlnit în sezonul regular tot în județul Ilfov, dar la Buftea, la început de campionat, și atunci a fost egalitate între ele, scor 2-2.

Cosmin Stan spune că Dumbrăvița putea face o surpriză atunci, dar recunoaște și că Eugen Trică are la dispoziție acum un lot peste al lui. Atunci, Concordia îl avea ca antrenor pe Ianis Zicu.

”În urmă cu opt luni de zile ei aveau alt antrenor, s-a schimbat și lotul lor de atunci, deci nu cred că va avea vreo relevanță pentru partida de sâmbătă ceea ce s-a întâmplat în august. Dar dacă e să îmi aduc aminte, într-adevăr, am fi meritat să câștigăm, la modul în care ne-am prezentat atunci și la câte ocazii am avut. La scorul de 2-1 pentru noi puteam să închidem meciul, am ratat câteva ocazii foarte mari și ne-a egalat Llullaku pe final. Cred că va fi un meci cu totul diferit și prin ceea ce am spus mai devreme. Ei sunt cu moralul un pic mai jos în momentul de față, după ratarea play-off-ului. Dar dacă ne uităm la lotul lor, ne iau bătăile de cap! Au jucători cu sute de meciuri în ligi puternice din Europa, jucători de echipă națională. E suficient să amintim doar de Gabi Tamaș și Raul Rusescu… Dacă o luăm doar din punctul de vedere al lotului de jucători, sunt favoriți cerți. Dar nu joacă doar numele!”, a punctat Stan.

Cosmin Stan vede un progres al echipei sale în 2023

CSC Dumbrăvița e neînvinsă în 2023, iar Cosmin Stan spune că rezultele și clasamentul reflectă ceea ce se petrece pe teren. Firește, echipa așteaptă cu entuziasm menținerea matematică din punct de vedere sportiv în Liga 2 și pentru noul sezon.

”Cred că lucrul acesta îl vede toată lumea. Nu cred că are rost să mai spun ce simt eu. Se vede clar acest lucru, nu doar prin rezultate, ci și prin jocul echipei. Am spus că încercăm să fim cât mai repede salvați și de jocul de baraj. Prima posibilitate e chiar sâmbătă. Sper ca prima posibilitate să fie și ultima!”, a mai adăugat antrenorul echipei de lângă Timișoara.

Înaintea desfășurării etapei a 3-a a play-out-ului Ligii 2, Concordia Chiajna e pe locul 2 în Grupa B, cu 32 de puncte, dar și cu un meci mai puțin disputat, iar CSC Dumbrăvița se află pe poziția a 3-a, cu 30 de puncte. Meciul de la Chiajna are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 06 Apr. 2023, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă