CSC Dumbrăvița s-a reunit cu noutăți pentru prima participare în Liga 2. Președintele Florin Macavei, despre procesul de certificare

Anda DELIU 05 Jul. 2022, 13:07 Liga 2
CSC Dumbrăvița s-a reunit cu noutăți pentru prima participare în Liga 2. Președintele Florin Macavei, despre procesul de certificare

CSC Dumbrăvița a sunat, luni seara, adunare pentru primul sezon din istoria comunei în Liga 2, pentru o participare la care mai are nevoie de unda verde din partea Federației Române de Fotbal. Clubul timișean e optimist, iar în lotul de jucători au venit deja primele achiziții, chiar dacă nu oficializate.

Cosmin Stan a avut vacanță activă după promovarea în Liga 2 cu CSC Dumbrăvița

Antrenorul Cosmin Stan a adus deja nume noi la Dumbrăvița, cu care s-a înțeles verbal: Robert Mikloș (revenit de la CSC Ghiroda), Sergiu Sabău (Crișul Chișineu Criș), Călin Toma (FC Buzău, via Metalul Buzău, unde nu a jucat, din cauza unei accidentări), Ionuț Tănase (Crișul Chișineu Criș), Adrian Ungureanu (Fortuna Becicherecu Mic, ultimii ani, Germania ligi inferioare), David Popa (Gloria Lunca Teuz Cermei) și Patrick Pășcălău (Crișul Chișineu Criș).

”Când spui vacanță trei săptămâni, spui că e o vacanță lungă. Dar prin ce am trecut, în încărcătura pe care am avut-o în sezonul trecut, cred că a fost cam scurtă. Vorbesc de jucători, că eu n-am avut vacanță. Am avut foarte mult de lucrat pentru lotul de jucători. Sunt jucători pe care i-am dorit, deocamdată nu sunt semnate contractele. Am încercat să stimulăm jucătorii care lucrau să nu mai lucreze și să facă doar fotbal. Cred că da, sunt aici. Dacă cumva pleacă, îmseamnă că n-am reușit. Încă n-am vorbit cu ei. De săptămâna aceasta până cealaltă, fotbalistul român se răzgândește de 15 ori”, a declarat Cosmin Stan.

Îl mai așteaptă pe ”Jardel”

Au plecat de la CSC Dumbrăvița Lucian Vidican, Goran Paunchici, Cosmin Ciubotariu (la care clubul a renunțat), Tudor Moțiu și Lucian Gologan (ultimi doi reveniți la Poli Timișoara).

Alexandru Martinov e la antrenamente la FC Brașov, dar Cosmin Stan îl mai așteaptă pe cel poreclit ”Jardel”. ”Martinov e la final de împrumut, i-a expirat împrumutul de la Peciu la 30 iunie, care are oferte și de la alte echipe. Momentan e la Brașov și tratează cu cei de acolo pentru un viitor cotnract. Noi sperăm să nu se înțeleagă acolo și-l așteptăm la antrenamente din nou de mâine”, a spus antrenorul despre unul dintre jucătorii care au lucrat tot sezonul trecut în construcții, la fel ca portarul Trifon.

Dragan Paulevici va trebui să aleagă pentru fotbal sau minifotbal, căci jucătorilor de la naționala de ”teren mic” nu le este permis să joace în primele două ligi de fotbal.

Singurarea noutate în staff e preparatorul fizic Alexandru Albert.

Lotul de jucători pe care l-a avut CSC Dumbrăvița la reunire:

portari: Cătălin Trifon, Alexandru Ciui, Robert Mikloș,
fundași: Sebastian Bura-Koț, Adrian Bain, Eduard Amariei, Daniel Bălace, Denis Blicking, Daniel Florescu, Sergiu Sabău, Călin Toma,
mijlocași: Alexandru Tismonar, Dumitru Schinteie, Luca Bodri, Andrei Olaru, Daniel Grigoriu, Ionuț Tănase, Adrian Ungureanu, Demetris Cristodulo, Raphael Governor, Cristian Grancea,
atacanți: Dragan Paulevici, David Popa, Patrick Pășcălău.

În probe: Daniel Bălace (Ripensia U19), Denis Blicking (Cermei), Daniel Florescu (LPS Banatul), mijlocașii Raphael Governor (nigerian, ex-OFK Kikinda), Demetris Cristodulo (ex-Voința Lupac), Cristian Grancea (CSC Ghiroda). Alexandru Pițuc doar i-a rugat pe dumbrăvițeni să se antrenze cu ei la reunire.

Absenți motivați: Toma Bodri, Răzvan Ghinescu, Costel Zurbagiu, Andrei Făgărășanu și Răzvan Ilan.

Conducerea crede că CSC Dumbrăvița va lua certificarea

Președintele secției de fotbal a CSC Dumbrăvița, Florin Macavei, spune că nu crede că echipa va avea probleme cu certificarea pentru Liga 2.

”Noi sperăm din tot sufletul să participăm în Liga 2. Miercuri vom avea Comisia de Apel referitor la licențiere. Din punctul nostru de vedere, nu am vedea ce motive ar fi să nu primim licențierea. Tot timpul pe probleme contabil-financiare un club de drept public are un altfel de contabilitate față de un club de drept privat. FRF a externalizat serviciul contabil-financiar și contabilitatea noastră e puțin diferită, în sensul că trebuie să încercăm niște documente unde cer ei. Mai sunt mici retușuri”, a spus Macavei.

După cum reiese din declarația lui Macavei, CSC Dumbrăvița nu a primit din prima certificarea pentru Liga 2, altfel nu avea de ce să ajungă la Comisia de Apel.

Stadionul va fi omologat?

Arena ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița nu e una tocmai grozavă, fiind dezvoltată în curtea unei case mai mari. Macavei e însă optimist pentru derogare din partea FRF.

”În 13 iulie vine comisia de omologare la Dumbrăvița. Pentru noi ROAF-ul e destul de clar. Se spune că echipele care sunt prima oară în Liga 2 au derogare un an de zile cu excepția câtorva lucruri: camere de luat vederi și platformele pentru transmisiunile TV. Cu siguranță va trebui să îmbunătățim baza.
(n.r. – întrebat dacă se poate juca cu Steaua și Dinamo la Dumbrăvița) Cu siguranță va fi greu, dar avem și planul A și planul B la niște meciuri de asemenea anvergură. Dacă țintarul va permite și Steaua și Dinamo vor juca la Dumbrăvița, cred că vor fi meciuri televizate”
, a spus Macavei, el însuși fost jucător și la Dinamo.

Primul amical al Dumbrăviței va fi în data de 9 iulie, cu juniorii U19 ai echipei UTA, iar pentru 13 iulie se tratează un amical cu seniorii clubului arădean.

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-luat-noi-decizii-privind-jucatorii-aflati-la-antrenamentele-fc-brasov-horia-popa-gherghe-si-botia-printre-cei-care-nu-mai-continua-mijlocasul-de-la-dumbravita-care-l-a-impresionat-pe-19236394

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nou-promovata-in-liga-2-csc-dumbravita-a-anuntat-primele-plecari-din-lot-19236300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitolul-la-care-csc-dumbravita-arata-ca-e-mai-serioasa-ca-poli-si-ripensia-timisoara-19236161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-neaga-zvonurile-despre-neinscrierea-in-liga-2-ce-planuri-are-nou-promovata-timiseana-19235897

https://liga2.prosport.ro/liga-3/special-un-constructor-a-eliminat-echipa-chirurgului-portarul-catalin-trifon-de-la-dumbravita-are-zile-cand-pleaca-la-lucru-la-5-dimineata-ce-l-a-motivat-sa-reziste-fara-gol-in-19234746

https://liga2.prosport.ro/liga-3/special-echipa-din-padurea-de-vanatoare-a-milionarilor-banateni-surpriza-barajului-de-promovare-in-liga-2-cine-este-csc-dumbravita-invingatoarea-resitei-si-cand-ia-decizia-daca-19234853

Anda DELIU 05 Jul. 2022, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă