Progresul Spartac începe Liga 2 cu viziunea cu care a inițiat proiectul. Andrei Erimia menține aceeași linie: ”Vom avea o echipă tânără, stilul de joc va fi același.” Nou-promovata spune că a primit certificarea, dar are problemă cu stadionul

Andrei PASCU 01 Jul. 2022, 13:22 Liga 2
Progresul Spartac începe Liga 2 cu viziunea cu care a inițiat proiectul. Andrei Erimia menține aceeași linie: ”Vom avea o echipă tânără, stilul de joc va fi același.” Nou-promovata spune că a primit certificarea, dar are problemă cu stadionul

Progresul Spartac este una dintre echipele de urmărit în sezonul următor de Liga 2, ținând cont de faptul că va continua să se bazeze pe un lot majoritar de Liga 3, cu care a reușit promovarea stagiunea precedentă, dar și pentru faptul că are în alcătuire fotbaliști tineri, în special crescuți la centrul propriu.

Andrei Erimia, după ce s-a reunit Progresul Spartac: ”Dacă vom mai găsi un jucător care se potrivește profilului echipei și nevoilor, vom aduce”

E interesant de văzut cum va arăta Progresul Spartac, dar Andrei Erimia are încredere că lucrurile vor fi în regulă, iar jucătorii săi vor reuși chiar și în Liga 2 să facă o impresie bună, chiar dacă nivelul este unul vizibil mai greu decât în Liga 3.

Oricum, Progresul Spartac se va pregăti cu câteva meciuri tari în acestă vară, meciuri de verificare, pentru a putea vedea în ce punct se află și ce poate regla până la prima rundă din Liga 2.

Progresul Spartac se pregătește deja de începerea perioadei de amicale. Primul va avea loc sâmbătă, 2 iulie, cu Metaloglobus. Apoi, le va mai întâlni și pe FC Buzău (16 iulie), FC Brașov (22 iulie), CSM Jiul Petroșani (28 iulie) și Concordia Chiajna (30 iulie).

Progresul Spatac, un singur transfer până acum

Un singur transfer a reușit să parafeze nou-promovata în Liga 2. Cu Progresul Spartac a semnat Iulian Badea, mijlocaș în vârstă de 22 de ani care ultima dată a evoluat pentru echipa secundă a clubului FC Voluntari.

În privința altor informații cu privire la lot oferite, la ședința de pregătire au luat parte și tineri de la academie, Marius Costache (generația 2005) și Claudiu Dinache (generația 2006).

Andrei Erimia a afirmat însă că în viitor vor fi anunțate și următoarele mutări.

”Am ocupat tot calendarul de meciuri amicale. O să jucăm cu Metaloglobus sâmbătă, apoi mai sunt câteva meciuri, cu Jiul Petroșani, Chiajna, Brașov și cred că vom juca și împotriva Buzăului.

Sunt cinci sau șase jucători cu care ne-am înțeles, dar încă nu au semnat actele. Probabil că se va întâmpla chestia asta în zilele următoare. În plus, avem și jucătorii care au promovat din Liga 3. Dacă vom mai găsi un jucător care se potrivește profilului echipei și nevoilor, vom mai aduce.

Însă, vor fi relativ puține schimbări din punctul ăsta de vedere. Strategia va rămâne aceeași. Vom avea o echipă tânără, stilul de joc va fi același, sper să aibă și aceeași energie și elan pe care le-au arătat în Liga 3.

Cât de viabilă e strategia noastră, rămâne să vedem. Abia aștept să vedem cum o să fie, dar sunt convins că vom face nu doar o impresie bună, cred că ne vom pune amprenta pe Liga 2, prin modul în care vom juca”, a declarat Andrei Erimia, conform paginii de Facebook a Progresului Spartac.

Progresul Spartac a primit certificarea pentru Liga 2! Nu știe încă dacă va juca pe propriul stadion

Progresul Spartac nu are cea mai bună infrastructură dintre echipele care vor lua startul în Liga 2, dar cu toate acestea nu a avut probleme în ceea ce privește certificarea acordată de Federația Română de Fotbal.

Clubul a emis un comunicat în care a făcut publică vestea primită de la FRF, dar, deocamdată, nu știe exact unde va disputa meciurile de acasă. E posibil ca arena pe care a jucat sezonul de Liga 3 să nu fie omologată, astfel că este luată în calcul varianta Buftea.

”FRF a anuntat ieri Hotararea Comisiei pentru acordarea licentei (n.r. – la Liga 2 nu se numește licențiere, ci certificare) cluburilor prin care Progresul Spartac primeste certificatul de participare la Campionatul national al Ligii a 2-a in sezonul competitional 2022-2023.

Stadionul din Intrarea Vrabiei, nominalizat in cererea de licentiere, va necesita omologarea separata pentru liga secunda. In cazul in care aceasta omologare nu se va primi, va trebui indicat un alt stadion pentru disputarea meciurilor”, a anunțat Progresul Spartac.

Foto: Progresul Spartac și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-oficializat-primul-transfer-dupa-promovarea-in-liga-2-chiar-in-ziua-reunirii-25-de-jucatori-au-fost-prezenti-la-sedinta-de-pregatire-dar-andrei-erimia-a-renuntat-la-un-fotbalist-19236020

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-pregateste-intens-debutul-in-liga-2-a-batut-palma-pentru-sase-transferuri-si-a-depus-dosarul-de-licentiere-unde-va-juca-meciurile-de-acasa-daca-arena-proprie-nu-va-fi-omologata-19235574

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foto-si-video-progresul-spartac-performanta-fantastica-in-istoria-clubului-a-promovat-in-liga-2-cu-un-proiect-sanatos-si-asteapta-duelurile-cu-steaua-si-dinamo-ce-urmeaza-la-echipa-in-vara-19234657

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 01 Jul. 2022, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă