CSC Dumbrăvița neagă zvonurile despre neînscrierea în Liga 2. Ce planuri are nou-promovata timișeană

Anda DELIU 28 Jun. 2022, 11:38 Liga 2
CSC Dumbrăvița neagă zvonurile despre neînscrierea în Liga 2. Ce planuri are nou-promovata timișeană

După ce CSC Dumbrăvița a realizat surpriza în barajele de promovare în Liga 2 și a eliminat marea favorită CSM Reșița, au apărut multe zvonuri răuvoitoare, și nu neapărat din partea învinsei din Caraș-Severin.

Clubul din comuna timișeană cu același nume așteaptă certificarea pentru a afla dacă e admisă în Liga 2, în condițiile în care principalele greutăți sunt pentru echipele de juniori mari, dar și o arenă omologată.

Abia în iulie anunță FRF rezultatul certificării nou-promovatelor în Liga 2

Dacă pentru echipele care au jucat sezonul trecut în Liga 2, FRF a anunțat ieri rezultatul certificării, pentru nou-promovate, anunțul se va face în iulie, până în data de 10.

CSC Dumbrăvița a făcut demersurile necesare pentru certificare și înscriere.

”Mergem înainte și întreprindem toate demersurile necesare pentru a participa în campionatul Ligii a II-a de fotbal. Astfel, am depus dosarul pentru certificare și am acționat pentru remedierea neconformităților transmise în rapoartele de evaluare preliminare. Am ținut legătura cu auditorul financiar pentru rezolvarea unor inadvertențe legate strict de modul de completare a formularelor privind situațiile financiare – întrucât aceste formulare sunt concepute pentru o contabilitate de drept privat – altfel clubul neavând datorii de niciun fel. Deci, în ceea ce privește certificarea în Liga a II-a, suntem în linie dreaptă. Așteptăm răspunsul final, care va veni în prima decadă a lunii iulie”, se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul clubului, Radu Suciu (foto).

Nu vor fi multe transferuri la Dumbrăvița

În comunicat se vorbește de problema obligativității juniorilor mari, dar se anunță și că nu vor fi multe schimbări de lot. Bugetul va fi, aparent, de ”bun-simț”.

”Ca participanți în Liga a II-a, suntem obligați să dispunem de cinci echipe de juniori, care să participe în campionatele naționale. În momentul de față, lucrăm pentru a forma echipele U17 și U19. De asemenea, depunem eforturile necesare pentru a pregăti infrastructura, pentru că sunt mai multe lucrări pe care trebuie să le facem în această perioadă.
Lotul este creionat pentru viitorul sezon, mergem pe continuitate, deci pe osatura echipei care a reușit promovarea. Avem discuții în stadiu foarte avansat sau chiar final cu jucătorii. Pregătirile pentru viitorul sezon urmează să înceapă în data de 4 iulie.
Am ținut în permanență legătura cu Primăria și, în funcție de semnalele primite din partea autorităților, am creionat un buget. E vorba de un buget de bun simț, care, pe de o parte, să poată fi acoperit de primărie și, pe de altă parte, să ne fie suficient pentru a duce la bun sfârșit campionatul”, se mai arată în comunicat.

Vor fi colaborări pentru juniori

Dumbrăvița nu a avut până acum juniori mari, U19 și U17. Regulamentul cere cinci grupe de juniori pentru echipele de Liga 2 și, obligatoriu, juniori de U19 și U17.

CSC Dumbrăvița va participa în Campionatele Naționale, nu la Liga Elitelor, unde competițiile vor fi U18 și U19. Se vor face, cel mai probabil, colaborări.

”Căutăm să facem o colaborare. Deocamdată nu avem nimic concret, nu știu dacă vor fi unii sau alții. Dar avem discuții. La U19 este mai ușor, pentru că Poli și Ripensia vor juca la Elite cu U18 și putem lua generația de 2004 de la ei, care rămâne cumva pe dinafară. Grupe mici avem”, a explicat, pentru Liga2.ro, președintele secției de fotbal a clubului, Florin Macavei (foto), fost jucător la Dinamo.

Dumbrăvița caută și stadion pentru omologare

Procedura de omologare a unui stadion se face după încheierea rezultatelor certificării. Dumbrăvița vrea să meargă pe varianta arenei ”Ștefan Dobay”, dar caută și o arenă pentru meciuri televizate.

”Ștefan Dobay” are 330 de locuri pe scaune, dar în primul sezon de Liga 2 se dau multe derogări.

”Vrem să jucăm la noi, iar stadionul din Covaci vrem să-l luăm pentru juniori. Mai căutăm o variantă pentru meciurile televizate. O arenă omologată de Liga 2, din județ”, a mai spus Macavei desprea această chestiune.

”Semnalele sunt pozitive și putem spune că suntem optimiști. Vom face tot ce ține de club pentru a juca în Liga a II-a”, a mai transmis directorul Radu Suciu.

CSC Dumbrăvița se va reuni în data de 4 iulie. Campionatul Ligii 2 începe la 6 august, astfel că echipa timișeană, dacă va putea evolua în eșalonul secund, va avea la dispoziție o lună de zile pentru a se pregăti pentru acest nivel competițional.

Foto principal: CSC Dumbravita

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-unirea-constanta-iau-locul-echipelor-academica-clinceni-si-gaz-metan-medias-in-noul-sezon-de-liga-2-frf-a-anuntat-cluburile-cu-certificare-pentru-editia-2022-2023-a-esalonului-secun-19235835

https://liga2.prosport.ro/liga-3/special-echipa-din-padurea-de-vanatoare-a-milionarilor-banateni-surpriza-barajului-de-promovare-in-liga-2-cine-este-csc-dumbravita-invingatoarea-resitei-si-cand-ia-decizia-daca-19234853

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-dumbravita-a-promovat-in-liga-2-invingand-goliat-csm-resita-cu-gandul-la-jucatorul-ei-care-a-murit-la-inceputul-anului-chiar-l-am-simtit-pe-banca-cosmin-stan-a-facut-spectaco-19234590

Anda DELIU 28 Jun. 2022, 11:38 Liga 2
Pe aceeași temă