CSC Dumbrăvița a promovat în Liga 2, învingând Goliat CSM Reșița, cu gândul la jucătorul ei care a murit la începutul anului: ”Chiar l-am simțit pe bancă.” Cosmin Stan a făcut spectacol la declarațiile de după meci

Anda DELIU 09 Jun. 2022, 15:05 Liga 3

CSC Dumbrăvița a fost, pentru o seară de miercuri, David în luptă cu Goliat CSM Reșița, o echipă cu un buget enorm pentru a promova în Liga 2.

Pentru timișeni a fost un meci emoționant în Valea Domanului, pe care l-au jucat cu gândul la Marjan Maric, tânărul fotbalist decedat în ianuarie, într-un tragic accident rutier.

De asemenea, Cosmin Stan, poate omul care a crezut cel mai mult în promovare, a recunoscut după meci că a avut acea doză de nebunie pentru a-și propune imposibilul, chiar și pentru comuna cu poate cei mai mulți milionari din România.

Tricoul cu numărul 11 i-a vegheat din ceruri pe cei de la CSC Dumbrăvița

În iarnă, jucătorul de origine sârbă împrumutat de Dumbrăvița de la Ripensia, Marjan Maric, a decedat într-un accident rutier pe teritoriul țări vecine. Tragedia nu a fost pe deplin depășită de alb-verzi, care spun că l-au simțit pe Maric, pe bancă, la Reșița.

”Emoțiile au fost mari, pentru că noi am vorbit înainte de joc și am vrut să dedicăm promovarea asta unui înger. E vorba de Maric. Pe undeva e o promovare tristă, pentru că acum ne-am adus aminte din nou de el. Dar în vestiar, înainte de joc, am zis că astăzi vom fi protejați de către Maric și-l vom avea pe bancă. Și chiar l-am simțit. Nu știu dacă mă credeți, dar la penalty-uri am fost foarte-foarte liniștit. El de sus, tot timpul l-am simțit aproape”, a declarat, emoționat, antrenorul Cosmin Stan.

  • După 0-0 la Dumbrăvița, în tur, a fost 1-1 după 90 și 120 de minute în retur, în Valea Domanului, și 4-2 la lovituri de departajare. Rezultate care au dus CSC Dumbrăvița în Liga 2, în timp ce CSM Reșița, echipă neînvinsă în acest sezon de Liga 3 va rămâne la același nivel competițional.

Emoții după golul lui Drăghiceanu

Antrenorul Dumbrăviței a spus că nu a așteptat neapărat prelungirile sau loviturile de departajare, și că a avut emoții pe finalul celor 90 de minute, după ce Reșița a egalat. Dacă rămâne valabilă regula golului în deplasare, Dumbrăvița ar fi fost promovată și atunci.

”Nu neapărat. Dar trebuie să ținem cont că noi suntem o echipă cu jucători care, jumătate de echipă, lucrează. Chiar avem jucători care astăzi de dimineață au fost la lucru. Și nu muncă ușoară, muncă în construcții. Era clar că în prelungiri, ei vor fi mai proaspeți. Și au venit cu elan peste noi, dar ne-am descurcat bine și am ajuns la penaltyuri, unde am avut noroc. Am avut mari ocazii de 2-0, dar trebuie să fim corecți, și ei au avut ocazii de a face 2-1. Da, până s-a terminat timpul regulamentar. I-am văzut pe băieți cu capul în pământ și mai erau încă 3-4 minute. M-am gândit să nu cumva să cădem în ultimele minute. Dar ne-am descurcat”, a punctat antrenorul Stan.

Omul meciului își începe diminețile pe șantiere

Portarul Cătălin Trifon a apărat una dintre loviturile de departajare din cele două ratate de Reșița. Călin Cristea a șutat în bară, iar la execuția lui Valentin Munteanu a respins de lângă bară.

În viața de zi cu zi, goalkepeerul lucrează dimineața pe șantiere. ”Trifon, omul meciului. Nu numai pentru că a scos cele două penalty-uri ci și pentru toată evoluția din jocul de astăzi. De acolo își câștigă existența. Mai puțin de la fotbal. Și atunci, normal. Trifon și Martinov cred că dacă nu mergeau la lucru, jucau astăzi mai slab. Pentru că bioritmul lor așa e. Sunt obișnuiți cu lucrul greu, în construcții. Sunt doi extraordinari, care merită să joace mai sus. Merită să joace în Divizia A, nu în Divizia B am jucat în Divizia A și sper să mai apară oportunitate de a mai antrena în Divizia A”, a punctat Stan despre portar.

  • CSC Dumbrăvița în meciul retur cu CSM Reșița: Trifon – Bura-Koț, Zurbagiu (cpt.), Moțiu, Ghinescu, Amariei (Ilan 70′), Schinteie (Gologan 116′), Andr. Olaru, Martinov, Paulevici (Bodri 80′), Făgărășanu. Rezerve: Ciui – Tismonar, Vidican, Paunchici, Grigoriu, C. Ciubotariu.

Se înscrie Dumbrăvița în Liga 2?

Este interesant că antrenorul a aruncat și o umbră de îndoială în ceea ce privește posibilitățile echipei din bogata comună să joace în Liga 2. Totul a pornit de la remarca jucătorilor că trebuie să–și anuleze concediile, iar reporterul Liga2.ro a întrebat despre acest aspect, în timp ce alt ziarist a întrebat despre înscrierea în eșalonul secund.

(N.r. întrebat dacă echipa se înscrie) Nu știu. Ne bucurăm de promovarea asta istorică și mai degrabă, o să vedem ce sa întâmplă. Noi ne-am făcut treaba. Dacă vom juca în Divizia B, pregătirea va începe în data de 4 iulie. Dacă jucam în Divizia C pregătirea începea în data de 25 iulie. Deci, cam da. E destul de devreme. Divizia B înseamnă costuri foarte mari și să vedem dacă avem posibilitatea de a juca în Divizia B”, a mărturisit antrenorul care a rămas în cap cu vechile denumiri ale campionatelor, de mulți ani acestea chemându-se Liga 2, respectiv Liga 3.

Stan a crezut mereu în promovare

Deși a venit la o echipă care în vară a rămas fără aproape toți jucătorii, Cosmin Stan spune că nu a avut dubii că poate promova.

”Da, pentru că eu am mai declarat: Nu-s normal. De când am luat echipa am crezut în lucrul acesta. Băieții sunt martori. Înainte de a începe campionatul am avut primul meci la Lipova, pe care l-am câștigat 3-0. Era un meci capital pentru a intra în primele patru. Le-am zis băieților înainte de meci că eu am un vis: ca echipa aceast să promoveze în Divizia B. Martinov a venit la mine după. La cinci jucători le tremurau mâinile în vestiare. I-a apucat plânsul când am spus eu lucrul acesta. În momentul în care muncești cu foarte multă dăruire, rezultatele au venit”, a conchis antrenorul care a mai antrenat-o pe Ripensia, însă pe când era în Liga 4.

  • CSC Dumbrăviţa a fost prima clasată în Seria a 8-a a Ligii 3, iar în primul baraj de promovare a trecut de CSM Deva (locul 2 în Seria 7), 5-1 la Orăștie, în tur, și 1-3 la Dumbrăvița, în retur.

Foto: Anda Deliu și Ovidiu Nicolae

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tacerea-cumplita-a-furnalelor-csm-resita-a-ratat-obiectivul-promovarii-in-liga-2-in-fata-unei-micute-echipe-de-comuna-din-timis-si-in-valea-domanului-s-a-asternut-o-apasare-ingrozitoare-19234572

https://liga2.prosport.ro/liga-3/astazi-aflam-cele-cinci-echipe-care-promoveaza-in-liga-2-meciurile-retur-ale-fazei-finale-a-barajului-incep-la-ora-1730-19234450

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-dumbravita-a-dominat-dar-nu-a-reusit-sa-se-impuna-acasa-in-turul-barajului-cu-csm-resita-cosmin-stan-tot-ei-sunt-favoriti-dar-sansele-noastre-cresc-19234066

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stefan-grigorie-i-a-preluat-atributiile-lui-dan-alexa-la-resita-in-barajul-de-promovare-in-liga-2-cu-dumbravita-lipsa-antrenorului-principal-conteaza-foarte-mult-si-asta-nu-se-pune-la-indoi-19234098

https://liga2.prosport.ro/liga-3/promovarea-in-liga-2-primele-trei-meciuri-tur-din-faza-finala-a-barajului-au-loc-de-la-ora-1600-19234003

Anda DELIU 09 Jun. 2022, 15:05 Liga 3
Pe aceeași temă