CSC Dumbrăvița a obținut prima victoriei din acest sezon, pe terenul Mioveniului. Cosmin Stan: ”Spiritul nostru continuă să fie viu”

Anda DELIU 03 Sep. 2023, 15:22 Liga 2

CSC Dumbrăvița a obținut primul triumf din actuala ediție a ligii secunde, la scorul de 1-0 în deplasare la CS Mioveni. Alb-verzii au avut multe ocazii și din prima repriză, iar în a doua au dat lovitura prin Dragan Paulevici, ceea ce l-a făcut pe antrenorul Cosmin Stan să aibă declarații optimiste.

Mai multe ocazii încă din prima repriză, în CS Mioveni – CSC Dumbrăvița

Prima șansă de deschidere de scor i-a aparținut Mioveniului, când Tincău a săpat singur cu portarul în minutul 2, dar portarul Trifon a fost la post. Ulterior, elevii lui Cosmin Stan au preluat controlul partidei și au avut trei ocazii bune până la pauză, prin Zaluschi, ce a nu a prins spațiul porții, șutul bun al lui Tănase salvat de portarul Croitoru și o reluare a lui Salhi, peste buturi. După 0-0 la pauză, lucrurile s-au complicat la adversar, căci din minutul 48, Claudiu Herea a fost scos, cu problema la claviculă.

Gol validat de central pentru CSC Dumbrăvița, în duelul cu CS Mioveni

Și timișoreanul Blănaru din lotul galben-verzilor a fost periculos, dar a șutat din unghi în minutul 56. Peste trei minute, a venit și golul echipei oaspete. De la Salhi, minge a ajuns la Tănase. Cărăruș a încercat să-l deposedeze, iar mingea a ajuns în față la Paulevici, altfel, aflat dincolo de linia de apărării argeșene.

El a scăpat spre poartă și a marcat, tușierull Doru Zamfir arătase ofsaid, dau centralul Adelin Pavel a validat golul, invocând că venise mingea de la adversar. Gazdele au mai avut ocazii prin Blănaru și Coșereanu, dar Trifon a intervenit, iar pe final, oaspeții au mai încercat să înscrie, fără succes, prin Cibi și Tănase.

  • CSC Dumbrăvița în meciul cu CS Mioveni: Trifon – Amariei, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Ghinescu (Gladun 69′) – Salhi, I. Tănase – A. Toroc (Lalic 76′), Zaluschi (Cibi 69′), Martinov (B. Nortey 69′) – Paulevici (Mercioiu 83′). Rezerve neutilizate: P. Toroc – Băluțoiu, Sofran, Tismonar.

Antrenorul a jubilat după prima victorie obținută de CSC Dumbrăvița

Cosmin Stan a părut deranjat de unele comentarii făcute în treacăt de puținii fani ai echipei de pe pagina de  Facebook și nu este prima dată când simte nevoie să le răspundă, deși nu a fost replici virulente.

Un meci pe care l-am gestionat exact așa cum am vrut. În prima repriză, am avut o posesie destul de bună, am ținut de minge în jumătatea noastră de teren. E drept, și ei au avut momentele lor de posesie, dar fără să fie periculoși.

După pauză, am ales să coborâm un pic mai jos și să încercăm să îi prindem pe contraatac, pentru că am văzut că linia lor de fund urcă foarte mult. Am reușit să-i prindem în minutul 60, iar apoi am făcut repede câteva schimbări. Am avut de suferit un pic pe partea noastră stângă, iar prin schimbarea de sistem pe care am făcut-o, am gestionat foarte bine finalul de meci, gazdele nu au fost periculoase prin absolut nimic.

Au avut o ocazie mare prin Blănaru, chiar înainte de aceste schimbări. Iar finalul de meci l-am avut în control, ba chiar am avut două acțiuni periculoase pe contraatac, prin Cibi și Tănase, puteam să închidem jocul un pic mai repede.

Mă bucur foarte mult pentru această victorie, cum am spus și după meciul cu UTA, spiritul Dumbrăviței continuă să fie viu. Nu a murit, așa cum din păcate văd că spun unii oameni. În niciun caz nu a murit spiritul Dumbrăviței, e mai viu ca oricând!”, a spus Cosmin Stan pentru site-ul clubului.

Au sacrificat Cupa României pentru etapa de campionat

Stan a mai spus, tot cu referire aproape obsesive la critici minore, că a sacrificat meciul cu UTA pentru a obține primul succes din campionat.

Începem să ne obișnuim unii cu alții, încetul cu încetul ne sudăm relațiile de joc și cele din afara terenului. Nimic nu se poate face peste noapte. Consider că puteam un pic mai mult în acest început de campionat, dar e bine și așa.

Avem totuși un meci în minus, sperăm ca și din restanța cu Progresul să ne întoarcem victorioși și să urcăm în clasament. Mă bucur și de faptul că strategia pe care am ales-o în această săptămână a dat roade, deși am fost hulit și pentru acest lucru. Am făcut un meci foarte bun la UTA, unde nu aveam nicio garanție că dacă jucam cu echipa cea mai bună am fi câștigat meciul.

Nu am vrut să sacrific jocul de campionat, pe care iată că l-am gestionat foarte bine și iată că venim victorioși de la Mioveni!”, a mai spus Stan.

Cu 5 puncte, Dumbrăvița a urcat pe locul 12. Vine săptămâna de pauză cu prilejul meciurilor echipei naționale, iar alb-verzii nu și-au programat vreun amical, căci marți, 12 septembrie, de la ora 11, vor juca restanța cu Progresul Spartac, meci amânat din prima rundă, când încă nu era clar 100% că TAS o va da retrogradată pe FC Brașov.

Foto: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/teren-modest-fotbal-pe-masura-in-cs-tunari-csm-ceahlaul-2-2-19283688

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/etapa-a-5-a-de-liga-2-continua-duminica-cu-patru-partide-19283613

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-reactie-dupa-corvinul-concordia-2-2-19283645

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-2-liga-3-19283377

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ciobanu-si-josemar-agostinho-s-au-despartit-de-ceahlaul-19283639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-maxim-si-coman-dupa-corvinul-concordia-2-2-19283636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-remiza-cu-progresul-spartac-0-0-19283551

Anda DELIU 03 Sep. 2023, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă