CS Mioveni a scăpat de emoțiile depunctării, conducerea răsuflă. Dumitru Olteanu: ”Jucătorii îmi spuneau că se culcă având un număr de puncte și pot să se trezească având mai puține”

Andrei PASCU 22 Feb. 2024, 18:25 Liga 2
CS Mioveni a scăpat de emoțiile depunctării, conducerea răsuflă. Dumitru Olteanu: ”Jucătorii îmi spuneau că se culcă având un număr de puncte și pot să se trezească având mai puține”

CS Mioveni a mai plătit din datoriile către foștii angajați, care au reclamat clubul la comisii. Din informațiile oferite de echipa din Liga 2 înainte de primul meci oficial din acest an, cel contra CSM Alexandria, nu mai există riscul depunctării.

Președintele Dumitru Olteanu (foto articol) a făcut anunțul în cadrul conferinței de presă premergătoare jocului cu formația din Teleorman, de sâmbătă.

Au scăpat de frica depunctării!

Clubul retrogradat în Liga 2 sezonul trecut, cu șanse destul de mari de revenire în prima divizie după 15 etape scurse din întrecerea regulară, rezistă până când vor veni banii de la autoritățile locale. A picat strategia concordatului preventiv, procedură destinată societăților care se confruntă cu dificultăți rezultate din orice fel de împrejurare, dar în cele din urmă s-au găsit resurse financiare pentru ca frica depunctării să nu mai existe.

Dat fiind faptul că banii din drepturile de televizare sunt vizibil mai puțini în Liga 2, în comparație cu prima divizie, de aceea au probleme de ”adaptare financiară” echipele care retrogradează. CS Mioveni se bazează, în mare măsură, în acest sezon, pe suma de la autoritățile locale, pentru a putea să echilibreze cât de cât balanța datoriilor.

Dumitru Olteanu, despre probleme financiare de la CS Mioveni

Dumitru Olteanu a confirmat că în luna ianuarie s-au plătit salarii restante către actualii angajați, dar și către foștii, care au reclamat CS Mioveni la comisii. Se vor face eforturi pentru alte plăți și în perioada următoare, iar jucătorii să fie cu gândul doar la performanță, la calificarea în play-off-ul Ligii 2 și apoi, eventual, la lupta pentru revenirea în SuperLiga României.

A fost o perioadă foarte dificilă pentru conducere, am terminat anul cu multe datorii, multe datorii din Liga 1, dar ușor-ușor sper și am reușit să mai așezăm lucrurile. Pot spune că în luna ianuarie am plătit două salarii către jucători, antrenori, staff și ceilalți angajați.

Tot în luna ianuarie s-a plătit o sumă importantă către Finanțe, iar în luna februarie am stins litigiile cu jucătorii de la comisii. Nu a fost simplu, ușor, toți eram puțin speriați de depunctare, chiar și jucătorii. Mai spuneau, mai în glumă, mai în serios, că se culcă având un anumit număr de puncte, și pot să se trezească având mai puține.

Am reușit să stopăm acest lucru, am făcut aceste plăți și sper ca în lunile martie și aprilie să aducem aproape la zi datoriile către jucători și stafful tehnic. Nu mai sunt probleme legate de depunctare, acesta e un lucru bun.

Jucătorii se pot pregăti și pot să se gândească la performanță sportivă”, a spus Dumitru Olteanu în cadrul unei conferințe de presă.

Încredere în tabăra Mioveniului

Conducătorii de la CS Mioveni sunt încrezători că situația se va rezolva, chiar dacă jucătorii actuali au încă restanțe. De acum, clubul urmează să primească banii de la autoritățile locale, urmând ca la finalul acestei luni să fie făcut bugetul Primăriei Mioveni.

În curând va cunoaște echipa de fotbal câți bani va primi, iar ulterior, după ce va intra prima tranșă în conturile clubului, jucătorii vor vedea noi salarii sau un procent din sumele pe care le mai au de primit.

Foto și video: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discutie-intre-andrei-nicolescu-adrian-popa-si-mihai-mironica-despre-steaua-19300151

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victoria-o-poate-califica-in-mare-masura-in-play-off-pe-cs-mioveni-19300194

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-primeste-sambata-vizita-stelei-19300193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-chindiei-despre-situatia-financiara-a-clubului-19300183

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-csc-selimbar-despre-situatia-lui-claudiu-niculescu-19300165

Andrei PASCU 22 Feb. 2024, 18:25 Liga 2
Pe aceeași temă