CS Comunal Șelimbăr explică mutarea de la Avrig la Râmnicu Vâlcea cu meciurile de pe teren propriu. Primarul comunei sibiene vorbește în numele clubului

Marius ANGHEL 16 Mar. 2022, 12:00 Liga 2
CS Comunal Șelimbăr explică mutarea de la Avrig la Râmnicu Vâlcea cu meciurile de pe teren propriu. Primarul comunei sibiene vorbește în numele clubului

CS Comunal Șelimbăr a decis să se mute cu ultimele meciuri din propria organizare din acest final de sezon de Liga 2 la Râmnicu Vâlcea, pe stadionul Municipal. Asta după ce în restul campionatului a evoluat ”acasă” la Avrig. Trei partide au de jucat sibienii pe teren propriu în play-out-ul eșalonului secund.

Ieri, arena din municipiul de reședință al județului Vâlcea a fost reomologată de reprezentanții FRF pentru partide din Liga 2, iar alăltăieri, antrenorul primului adversar al Șelimbărului la Râmnicu Vâlcea, Costel Enache, de la Poli Iași, vorbea în premieră despre această mutate a echipei sibiene.

CS Comunal Șelimbăr anunță motivele pentru care s-a mutat de la Avrig la Râmnicu Vâlcea

CS Comunal Șelimbăr explică în mod oficial mutarea de la Avrig la Râmnicu Vâlcea cu meciurile oficiale fiindcă primarul din orașul vâlcean le-a oferit deschidere și suport. În numele clubului sibian a vorbit primarul din Șelimbăr, care spune că a ales această variantă pentru a oferii condiții cât mai bune jucătorilor echipei, dar și fiindcă din comunicatea pe care o reprezintă fac parte ”foarte mulți oameni care au venit din județul Vâlcea”.

”Echipa noastră mai are de disputat trei partide din acest sezon, iar oficialii clubului șelimbărean alături de primarul Marius Grecu, au hotărât ca meciurile considerate ”acasă” să se desfășoare la Râmnicu Vâlcea, pe stadionul ”Municipal”.

Unul dintre principalele argumente pentru care CSC 1599 Șelimbăr va evolua în județul vecin este dat de deschiderea și suporterul oferit primarul municipiului Râmnicu Vâlcea – Mircia Gutău.

«Am decis să ne mutăm la Râmnicu Vâlcea în primul rând pentru a le putea oferi băieților condiții cât mai bune, însă am ținut cont și de faptul că din comunitatea șelimbăreană fac parte foarte mulți oameni care au venit din județul Vâlcea, cred că sunt cel putin 5000 de persoane care locuiesc în Șelimbăr. Sper ca acestă mutare să fie de bun augur și echipa noastră, a șelimbărenilor, să își îndeplinească obiectivul fixat la încpeutul sezonului și anume, evitarea retrogradări. Am încredere deplină în staff-ull tehnic și în jucători că vor obține rezultate favorabile în play-out așa cum au făcut-o și de-a lungul sezonului regular», a declarat Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr.

Elevii lui Eugen Beza vor juca sâmbătă primul meci pe arena din Râmnicu Vâlcea, contra celor de la Poli Iași, iar accesul spectatorilor va fi gratuit, astfel că iubitorii de fotbal vor putea urmări cele trei partide disputate cu Poli Iași, FK Csikszereda și Dacia Unirea Brăila.

CSC 1599 Șelimbăr mulțumește pentru colaborarea oferită de administrația locală din Avrig până în acest moment!”, sună anunțul clubului din Șelimbăr.

Ceea ce nu spun clubul din Șelimbăr și primarul comunei este că principalul motiv pentru plecarea de la Avrig se datorează stării precare în această perioadă a gazonului, elocvente fiind imaginile cu noroiul pe care s-a jucat ultimul meci de pe teren propriu, cu FK Miercurea Ciuc.

Șelimbărul mai are trei meciuri acasă în acest sezon de Liga 2

CS Comunal Șelimbăr a ajuns la un acord cu SCM Râmnicu Vâlcea, administratorul stadionului Municipal din Râmnicu Vâlcea, pentru a juca în Zăvoi cele trei jocuri pe care le are de disputat acasă în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu Politehnica Iași (19 martie), FK Miercurea Ciuc (9 aprilie) și Dacia Unirea Brăila (30 aprilie).

Directorul SCM Râmnicu Vâlcea, Marius Țuca, a anunțat că intrarea la aceste jocuri va fi gratuită, spre deosebire de modul în care se intra la jocurile Șelimbărului organizate la Avrig, unde se percepea o taxă de 25 de lei pe bilet.

Râmnicu Vâlcea este la o distanță de aproximativ 95 de kilometri de Șelimbăr, iar drumul se poate parcuge în decurs de o oră și jumătate, în condiții normale de drum.

CS Comunal Șelimbăr a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, după ce a încheiat sezonul regular pe locul 14. Echipa sibiană are 23 de puncte și se situează pe locul 4 în play-out, principalul ei obiectiv fiind menținerea în eșalonul secund, deci evitarea locului 5, care duce la baraj, pe care se situează Poli Timișoara, cu 21 de puncte.

Foto: CS Comunal Șelimbăr

Marius ANGHEL 16 Mar. 2022, 12:00 Liga 2
Pe aceeași temă