Ceahlăul, în fața debutului în Liga 2. Cristian Pustai, pus în gardă de rezultatele din amicale ale Corvinului: ”Au un nucleu bun, nu sunt chiar un novice în Liga 2”

Narcis POHOAȚĂ 04 Aug. 2023, 11:41 Liga 2
Ceahlăul, în fața debutului în Liga 2. Cristian Pustai, pus în gardă de rezultatele din amicale ale Corvinului: ”Au un nucleu bun, nu sunt chiar un novice în Liga 2”

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a organizat, joi, o conferință de presă în care antrenorul Cristian Pustai și reprezentanți ai conducerii au vorbit despre debutul formației nemțene în Liga 2. Cu acest prilej, președinții Cătălin Anton și Marin Mitran au prezentat și un nou sponsor al echipei.

  • Meciul Corvinul Hunedoara – Ceahlăul Piatra Neamț are loc duminică, de la ora 12:00, pe stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara și contează pentru prima etapă a sezonului regular al Ligii 2.

Cristian Pustai, înainte de debutul Ceahlăului în Liga 2: ”Încercăm să creăm o echipă puternică, capabilă să pună probleme oriunde va juca”

Pentru început, antrenorul Cristian Pustai s-a declarat mulțumit și onorat de faptul că echipa sa, o nou-promovată, va fi televizată în primele două runde ale campionatului, cu Corvinul și CSM Reșița, în deplasare și acasă.

”Începe un nou campionat, o altă ligă. Ne bucurăm de tot sprijinul și de euforia creată în jurul acestei promovări, dar trebuie să stăm cu picioarele pe pământ și să fim realiști, va fi cu totul altceva. Încercăm să creăm o echipă puternică, capabilă să pună probleme oriunde va juca și sper ca la sfârșitul campionatului să fim mulțumiți de evoluția noastră. Avem meci duminică, miercuri jucăm în Cupă, iar duminica viitoare jucăm cu CSM Reșița. Este foarte onorant faptul că în primele două etape o echipă nou-promovată este televizată la ambele jocuri. Asta înseamnă ceva și sperăm să nu dezamăgim”, a spus Pustai.

”Sperăm să ne întoarcem cu punct sau puncte de la Hunedoara”

În ciuda faptului că Ceahlăul va debuta pe terenul unei nou-promovate, Corvinul, experimentatul antrenor a explicat de ce consideră că primul adversar al sezonului va fi unul incomod.

”Corvinul este o echipă bună, cu un nucleu destul de bun de jucători în ultimii doi ani. Anul trecut au pierdut barajul neașteptat, cu Baia Mare, iar anul acesta au trecut fără probleme de baraj. Adversarul cel mai greu a fost în semifinale, dar a câștigat și la Bistrița, și la Hunedoara. În pregătire au avut un singur eșec, în primul meci, cu UTA Arad, foarte devreme, după care au urmat doar victorii. Au învins și pe Argeș, și Mediașul, victorii categorice. Sunt și jucătorii mai tineri, dar și cu experiență la nivelul Ligii a 2-a. Sunt acolo un Coman, un Pîrvulescu, un Neacșa. În linia de apărare îi au pe Elton da Silva, pe care l-am avut la Pandurii, Lică, Velisar, jucători cunoscuți. Deci nu întâlnim un novice în fotbalul din Liga 2. Va fi un meci foarte greu, să sperăm că și noi am închegat un grup bun și ne dorim să venim cu punct sau puncte de la Hunedoara”, a declarat Cristian Pustai.

Antrenorul a precizat că elevii săi nu ar trebui să resimtă pasul făcut la Liga 2, întrucât mulți dintre ei au jucat la acest nivel: ”Nu avem nici noi foarte mulți debutanți în Liga 2. Poate unii străini, dar și ei au jucat în diferite ligi echivalente cu a noastră. Diferența de ligă se va simți în organizarea jocului, în forța duelurilor. Dar nu au făcut un salt de două ligi, nu ar trebui să aibă nimeni nicio emoție. Doar să fim mai conștienți că suntem în altă ligă și nu-ți mai poți permite să ai zece situații de gol și să ratezi. Cu cât crești în valoare, cu atât echipele sunt mai pragmatice. Încercăm să fim o echipă foarte bună, care să-și creeze multe situații de gol și să înscrie mai multe goluri decât primește”, a punctat Pustai.

Marin Mitran: ”Am rămas la un anumit nivel salarial, nu vrem să ne rupem gâtul”

Președinții Cătălin Anton și Marin Mitran, nelipsiți de la conferințele organizate de club după prezentarea lor, au vorbit despre partea sportivă, dar au atins și latura financiară.

”Sunt optimist în ceea ce am făcut în perioada asta. Sper ca echipa să se ridice la nivelul pe care îl știm, să aibă un joc bun. Suntem foarte pozitivi, jucătorii sunt motivați, dorința este foarte mare. Până când se încheie perioada de transferuri este posibil să mai vină jucători. Am prezentat noi sponsori și vom mai aduce. Tot timpul îți dorești mai mult, cu cât ai buget mai mare aduci și jucători mai buni. Noi am încercat să echilibrăm transferurile în funcție de banii pe care îi avem. Nu am sărit capra cum se spune, am rămas la un anumit nivel salarial, pentru că nu vrem să ne rupem gâtul”, a declarat Marin Mitran, cel care ultima dată a fost la FC Brașov, în sezonul trecut, echipă care din cauza problemelor financiare nu a obținut certificarea pentru Liga 2 și a apelat la TAS în speranța că va întoarce decizia FRF și va putea continua în eșalonul secund.

Cătălin Anton a făcut apel la suporteri să cumpere abonamente

La rândul său, Cătălin Anton a făcut un apel la suporterii Ceahlăului să cumpere abonamente în număr cât mai mare.

”Acum avem aproape 500 de abonamente vândute, dar până la primul meci acasă vom depăși 1.000. Avem o inițiativă împreună cu ISJ, vom asigura accesul gratuit al primilor 10 elevi de la fiecare liceu la meciurile de acasă. Vom avea și un Family Zone, familiile cu copii vor fi protejate de vacarmul tribunei. Pornind de la premisa că au fost 10.000 de spectatori la baraj, mă declar dezamăgit de interesul mai scăzut pentru abonamente. Un abonament îți asigură accesul facil pe stadion, dar și statutul de membru solidar al acestei echipe. Dacă vreți să vă exprimați dragostea față de echipă, e foarte important să luați abonamente! Vă rog, în ultimele zile veniți și luați abonamente!”, a sunat apelul fostului președinte al Botoșaniului.

Cele mai ieftine bilete pe teren propriu vor costa 20 de lei, dar oficialii au transmis că la unele partide, cum ar fi cele cu Argeș sau Chindia, tichetele vor fi mai scumpe.

De asemenea, oficialii sunt optimiști că vor primi susținere financiară și din partea autorităților locale sau județene. ”Bugetul este o estimare, o previzionare financiară. Am constituit un buget undeva la limita a 2,5 milioane de euro, până la sfârșitul anului sunt convins că vom primi fonduri și de la autoritățile locale. Am avut discuții foarte serioase și știu că ne vor ajuta. În plus, de la săptămână la săptămână vom prezenta noi sponsori”, a mai spus Anton.

Încă un sponsor pentru Ceahlăul

Acesta și colegul său din executiv, Marin Mitran, au prezentat în cadrul conferinței un nou sponsor – societatea Evopack. Aceasta se va regăsi pe echipament în două locuri, atât pe tricou, cât și pe șort, în partea stângă a acestora.

Anterior, în conferința de presă în care au fost aduși în fața presei noii jucători, a mai fost prezentat sponsorul Decor Lux, iar pe echipament se va regăsi în continuare și compania Comes, care aparține finanțatorului clubului, Anton Măzianu.

Conferința de presă organizată de Ceahlăul înaintea meciului cu Corvinul:

https://www.youtube.com/watch?v=DXVjaFovKAA

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-2-al-cupei-romaniei-19278800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-reactie-inainte-de-covinul-hunedoara-csm-ceahlaul-19278764

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-llullaku-inainte-de-debutul-cu-ceahlaul-in-liga-2-19278732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/numerele-alese-de-jucatorii-echipei-ceahlaul-19278661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/14-jucatori-noi-la-ceahlaul-19278263

Narcis POHOAȚĂ 04 Aug. 2023, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă