Cristian Pustai, prudent înaintea partidei Gloria Buzău – Ripensia. Argumentele care-l fac pe antrenor să abordeze atent meciul și ce fotbalist își dorea să mai aducă

Răzvan STÎNGĂ 05 Aug. 2022, 14:34 Liga 2
Cristian Pustai, prudent înaintea partidei Gloria Buzău – Ripensia. Argumentele care-l fac pe antrenor să abordeze atent meciul și ce fotbalist își dorea să mai aducă

Gloria Buzău începe Liga 2 cu meci pe teren propriu, cu Ripensia, sâmbătă, de la ora 11:00, live-text pe Liga2.ro. Formația lui Cristian Pustai pornește ca favorită, dar antrenorul a atras atenția înaintea confruntării, la conferința de presă premergătoare disputei.

Cristian Pustai, analiza partidei Gloria Buzău – Ripensia 

Pustai are câteva argumente prin care vrea să își motiveze suplimentar jucătorii. În primul rând, faptul că partida se va disputa la ora 11:00 înseamnă că temperatura va fi una ridicată. Speră ca jucătorii săi să reziste mai bine și să se impună în fața timișorenilor.

Alt punct pentru care Pustai vede un debut deloc facil în Liga 2, în noul sezon, e faptul că Ripensia a arătat bine în meciurile de pregătire premergătoare startului de campionat. Formația de pe Bega a terminat amicalele cu două victorii, 5-0 cu CSM Deva și 4-2 cu CSC Dumbrăvița.

Cristian Pustai: ”Ripensia a avut o perioadă de pregătire bună, cu rezultate bune, a încheiat seria de pregătire cu două victorii”

Pustai a făcut o scurtă analiză a primelor runde din Liga 2 și, așa cum a mai spus, consideră că Gloria Buzău poate avea un început cu rezultate pozitive, care să plaseze echipa pe primele poziții.

Probleme cu temperaturile au toate echipele, e o problemă generală, nu e doar la Gloria Buzău. E o oră nepotrivită pentru fotbal, chiar și pentru spectatori, e foarte cald. Ripensia a avut și ea o perioadă de pregătire bună, cu rezultate bune, a încheiat seria de pregătire cu două victorii.

E un pic mai greu la prima etapă cu vizionările, pentru că filmările sunt slabe, nu prea ai material. Din etapa a 2-a poți să studiezi mult mai bine adversarul. E un adversar pe care noi l-am întâlnit de două ori sezonul trecut, iar mari schimbări nu sunt. Doar câteva veniri, în rest a rămas un lot despre care spuneam că e valoros.

Anul trecut ne-am întâlnit de două ori cu ei la Timișoara, anul acesta jucăm pe terenul nostru, unul mai bun cu siguranță. Sperăm să jucăm bine și să câștigăm.

(N.r. – Despre programul primelor etape) Programul, dacă ne uităm după nume, e accesibil, dar nu trebuie să ne luăm după nume. Vedem ce s-a întâmplat și în SuperLiga. Orice joc e greu. Avem primele deplasări la echipe bune, iar jocurile de acasă par accesibile. Orice joc are istoria lui, dar sperăm să ieșim învingători. O să fie greu, dar încercăm”, a declarat Cristian Pustai la conferința de presă.

Cristian Pustai ar fi vrut un atacant care să-și pună amprenta pe jocul echipei Gloria Buzău. A testat două sisteme de joc

Cristian Pustai a detaliat și problemele de lot pe care le are în acest moment. A scos în evidență faptul că Gloria Buzău ar avea nevoie de un atacant care să aducă un plus evident în față, mai ales că Adrian Chică-Roșă nu a mai rămas la echipă, așa cum se preconiza.

În plus, Pustai are nevoie și de timp pentru a omogeniza lotul. Meciurile de pregătire nu au fost suficiente pentru a putea pune la punct toate detaliile. Referitor la sistemele pe care vrea să le încerce, antrenorul a lucrat două, 4-2-3-1 și 4-3-3.

Avem un lot omogen, un lot bun. Suferim încă la capitolul atacant central la nivelul pe care l-am dori. N-am putut să continuăm colaborarea cu Chică-Roșă. E locul unde trebuie să îmbunătățim. În rest, ne-am dublat posturile, avem un grup frumos, concurență pe posturi și sper să facem un sezon bun.

(N.r. – Despre sistemele de joc testate) În general, este un sistem clar, dar contează dinamica unui joc, poți să schimbi sistemul dacă jucătorii au o dinamică bună. Noi am pregătit în această perioadă 4-2-3-1 și am încercat și un 4-3-3. Sunt cele două sisteme pe care le vom încerca”, a mai spus Pustai.

Gloria Buzău, trei meciuri acasă în primele cinci etape

Gloria Buzău va începe sezonul următor al Ligii 2 acasă, cu Ripensia. Ulterior, până în runda a 5-a, formația pregătită de Cristian Pustai le va întâlni pe Metaloglobus (deplasare), CSM Slatina (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și CSC Dâmbovița (acasă).

Ultimul meci jucat la Buzău între Gloria, până în această vară FC Buzău, și Ripensia s-a disputat în decembrie 2019, în etapa a 21-a din Liga 2, iar scorul a fost egal, 3-3. Buzoienii au egalat în minutele adiționale, prin Valentin Munteanu.

Programul complet al sezonului regular din Liga 2 poate fi văzut AICI.

Foto și video: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-incepe-lunga-cursa-pentru-promovare-auras-brasoveanu-analiza-obiectiva-inaintea-debutului-cu-ripensia-am-ramas-datori-promisiunea-presedintelui-19239405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-incepe-iar-lupa-e-pusa-pe-cei-mai-interesanti-tineri-ai-campionatului-frf-analiza-celor-mai-de-perspectiva-nume-pe-cine-propun-steaua-si-dinamo-si-cine-sunt-numiti-din-ran-19239311

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-debuteaza-in-noul-sezon-la-buzau-contra-unui-adversar-pe-care-il-vede-favorit-la-promovare-cristian-gavra-are-o-parere-buna-si-despre-echipa-sa-arata-mult-mai-bine-ca-sezonul-trec-19239461

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Aug. 2022, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă