Cristian Lupuț și-a găsit echipă după despărțirea de Viitorul Pandurii. Va antrena tot în Liga 2: ”Insistența oamenilor de aici și stabilitatea m-au convins să vin”

Răzvan STÎNGĂ 03 Aug. 2020, 16:53 Liga 2
Cristian Lupuț și-a găsit echipă după despărțirea de Viitorul Pandurii. Va antrena tot în Liga 2: ”Insistența oamenilor de aici și stabilitatea m-au convins să vin”

Cristian Lupuț (43 de ani) și-a găsit echipă după despărțirea de Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul va lucra tot în Liga 2, după ce a ajuns la un acord cu formația Aerostar Bacău, promovată la finalul acestui sezon din Seria 1 a Ligii a 3-a.

Contractul a fost semnat luni, 3 august, până în vara lui 2021, iar antrenorul orădean va trece imediat la treabă. După parafarea actelor a precizat că va face o analiză a lotului, după care va anunța conducerea ce jucători trebuie să revină la Aerostar.

Cristian Lupuț: ”În perioada următoare voi face o evaluare a lotului”

Lupuț a mai declarat că se așteaptă ca Aerostar Bacău să nu fie doar prezentă cu numele în Liga 2, ci vrea să îndeplinească obiectivul trasat alături de cei care conduc echipa din funcțiile înalte. Antrenorul a fost solicitat insistent de cei de la Aerostar, după cum a spus, iar acesta a fost unul dintre motivele principale pentru care a decis să vină.

”Insistența oamenilor de aici și stabilitatea de care Aerostar a dat dovadă în ultimii ani m-au convins să vin la Bacău. În perioada următoare voi face o evaluare a lotului pentru a vedea exact cum și unde trebuie să ne întărim astfel încât să facem o figură frumoasă în liga a doua”, a declarat Cristian Lupuț pentru Deșteptarea.

Doru Damaschin, președintele clubului Aerostar Bacău, a declarat că problemele de ordin financiar cu care echipa s-a confruntat nu mai sunt la fel de mari. A primit mai multe promisiune de la anumiți oameni de afaceri că se vor implica și vor ajuta la conturarea unui buget solid, cu care echipa să facă o figură frumoasă încă de la primul sezon în Liga 2.

”Chiar dacă nu ne-am consolidat încă bugetul, avem promisiuni solide din partea mediului de afaceri băcăuan că vom primi sprijinul financiar care ne va permite să facem față cu bine rigorilor ligii secunde. Venirea antrenorului Cristian Lupuț și a preparatorului fizic Cristi Gurău reprezintă un pas hotărât pe care CS Aerostar îl face în această direcție”, a declarat și președintele Doru Damaschin pentru sursa citată.

Președintele Aerostarului, Doru Damaschin, și antrenorul Cristian Lupuț au bătut palma pentru ca acesta din urmă să pregătească echipa la revenirea în Liga 2. Foto: Deșteptarea

Aerostar Bacău nu s-a înțeles cu antrenorul care i-a adus promovarea, Daniel Munteanu 

Antrenorul Daniel Munteanu, omul care a dus echipa din punct de vedere sportiv în Liga 2, și-a terminat contractul și nu se decisese între cele două părți dacă va fi prelungit sau nu. Doru Damaschin a precizat că nu a fost propusă o nouă înțelegere pentru că nu se știa care va fi traiectoria echipei din această vară, dacă va participa în Liga 2 sau va rămâne pentru cel puțin încă un sezon în Liga 3.

Potrivit declarațiilor conducătorului din a doua parte a lunii iulie, a fost promisă o discuție cu Daniel Munteanu, cu privire la prelungire. Se pare că nu s-a ajuns la un acord, iar băcăuanii au mers pe altă variantă și au numit un nou ”principal”, pe Cristian Lupuț.

Aerostar Bacău a fost la un pas să nu participe în Liga 2, din cauza problemelor financiare

Aerostar Bacău și-a confirmat, în cele din urmă, prezența în Liga 2 în sezonul următor. A avut și are probleme din punct de vedere financiar, dar a decis să nu rateze această șansă, a posibilității de a juca în eșalonul secund. Resursele de care dispune în acest moment echipa din Bacău nu îi permit să termine sezonul, dar după cum a declarat mai sus președintele Damaschin, există promisiuni. În acest moment, singurii bani provin din fondurile proprii, după cum a punctat conducătorul echipei din Bacău în cursul săptămânilor precedente.

Se dorește și constituirea unui ”Consiliu al Seniorilor”, în care ar urma să intre anumite personalități fotbalistice din Bacău. Una din ele este Gheorghe Andrieș, fost antrenor și jucător al băcăuanilor. Acesta din urmă laudă curajul arătat de conducerea clubului pe care l-a reprezentat din teren și de pe banca tehnică.

Răzvan STÎNGĂ 03 Aug. 2020, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă