EXCLUSIV | Viitorul Pandurii a rămas fără antrenor! Contractul cu Cristian Lupuț nu va fi prelungit

Răzvan STÎNGĂ 10 Jul. 2020, 19:06 Liga 2
EXCLUSIV | Viitorul Pandurii a rămas fără antrenor! Contractul cu Cristian Lupuț nu va fi prelungit

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a rămas fără antrenor! Potrivit surselor Liga2.ro, antrenorul Cristian Lupuț (42 de ani) și conducerea clubului nu au mai ajuns la un acord în vederea prelungirii contractuale, deși între cele două părți exista, din urmă cu ceva timp, o înțelegere clară, din punct de vedere verbal. Din pricina pandemiei și a problemelor de tip financiar, clubul care își desfășoară meciurile la Târgu Jiu va avea o altă strategie pentru stagiunea următoare, iar bugetul va fi regândit.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu caută alt antrenor 

Un lucru este cert, acum, după despărțirea de Cristian Lupuț, Viitorul Pandurii Târgu Jiu trebuie să își caute un nou antrenor până la reluarea activității. Până în acest moment, echipa nu s-a reunit și nu a început antrenamentele. Se preconiza că startul va fi dat în primele zile ale lunii iulie, dar ”mișcarea” a fost reprogramată.

”Nu s-a mai prelungit contractul cu domnul Lupuț. Bugetul a avut de suferit din cauza pandemiei și a fost regândită strategia clubului. A fost oferit un anumit contract, dar nu am ajuns la un acord. Fusese stabilit un acord între club și antrenor, verbal, cu anumite chestiuni, urmând să se semneze și contractul, dar în cele din urmă s-a ajuns la concluzia că nu se mai poate prelungi pentru că prevederile inițiale s-au schimbat. Au fost anumite probleme care au intervenit. Nu mai intră în discuții alte negocieri. Acum se are în vedere căutarea și numirea unui nou antrenor”, au declarat surse din cadrul clubului Viitorul Pandurii pentru Liga2.ro.

  • Cristian Lupuț a fost instalat pe banca echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fostă Energeticianului, fostă ACS Șirineasa, la începutul sezonului ”înghețat” din cauza pandemiei, în august 2019 și a avut contract până la finalul lunii iunie 2020. Anterior a condus Luceafărul Oradea, altă echipă din Liga 2 controlată prin interpuși de afaceristul Nicolae Sarcină. Mutarea dintr-o parte în alta s-a făcut după ce s-a decis retragerea din Liga 2 a echipei bihorene tocmai pentru ca Viitorul Pandurii să rămână în eșalonul secund, fiindcă ocupa ultima poziție retrogradabilă. Odată cu antrenorul Lupuț, și mai mulți jucători de la Luceafărul au trecut la trupa gorjeană.
  • Cu Cristian Lupuț pe bancă, Viitorul Pandurii a obținut în 22 de meciuri desfășurate în 24 de etape 9 victorii, 6 egaluri și 7 înfrângeri, cu cele 33 de puncte încheind sezonul ”înghețat” pe locul 10, la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Farul echipei care au avut golaveraje mai bune și s-au clasat pe pozițiile din față. Media de puncte câștigate a fost de 1.50 pe meci.

Cristian Lupuț, în urmă cu o lună: ”Mi-am dat cuvântul că rămân. Pentru mine e important și cuvântul, iar ei au același punct de vedere”

Nu mai târziu de luna trecută, antrenorul declara pentru Liga2.ro că înțelegerea cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu va fi prelungită fără probleme. Exista un acord verbal între cele două părți, după cum au declarat și sursele, dar problemele apărute fac ca echipa care a terminat sezonul trecut pe locul 10 să caute un alt antrenor.

Planurile pentru sezonul următor erau destul de importante la Târgu Jiu. Se dorea clasarea pe unul din locurile din partea superioară a clasamentului în Liga 2.

”Contractul meu mai e valabil până pe 30 iunie, dar am avut o discuție cu conducerea. Mi-am dat cuvântul că rămân. Pentru mine e important și cuvântul, iar ei au același punct de vedere. Nu sunt probleme. Totul e în regulă. Am avut o discuție cu patronul și cu conducerea. Nu e nimic oficial, dar am ajuns la un acord verbal. Nu ne-am întâlnit, pentru că au fost aceste probleme, dar lucrurile sunt destul de clare. Vrem un obiectiv mai îndrăzneț din sezonul următor. Vrem să se batem cu șanse la primele locuri”, declara Cristian Lupuț pe 11 iunie.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu era neînvinsă de șase partide, timp în care a acumulat 12 puncte. Ultimul eșec a fost bifat în noiembrie 2019, când a cedat cu 1-3 pe terenul Petrolului.

În cele două partide desfășurate în 2020, până la suspendarea definitivă a campionatului din Liga 2, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a adunat șase puncte. S-a impus cu 2-0 pe terenul echipei CS Mioveni și cu 4-0, acasă, împotriva celor de la Pandurii Târgu Jiu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-muta-presiunea-din-primvs-derby-pe-petrolul-pentru-rivala-noastra-este-un-meci-de-viata-si-moarte-antrenorul-rapidului-se-teme-de-adversarul-ranit-de-co-19138812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-mari-de-lot-pentru-petrolul-inaintea-derby-ului-cu-rapid-costel-lazar-anunta-ca-mai-multi-tineri-vor-fi-promovati-la-prima-echipa-vom-alinia-o-formatie-cu-multi-juniori-e-sansa-l-19138800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sergiu-popovici-si-a-prelungit-contractul-cu-asu-politehnica-dupa-mai-bine-de-o-saptamana-de-negocieri-19138785

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-iacob-nu-dezarmeaza-dupa-infrangerea-suferita-de-uta-cu-turris-oltul-a-fost-un-simplu-accident-portarul-stie-care-a-fost-problema-si-e-increzator-vom-promova-in-li-19138778

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Jul. 2020, 19:06 Liga 2
Pe aceeași temă