Zile decisive pentru viitorul echipei Aerostar Bacău. Săptămâna următoare se decide totul: Liga 2 sau Liga 3? Președintele Doru Damaschin: ”Eforturile au rămas fără ecou, dar nu renunțăm la ideea de a sensibiliza autoritățile și mediul de afaceri”

Răzvan STÎNGĂ 14 Jul. 2020, 20:17 Liga 3
Zile decisive pentru viitorul echipei Aerostar Bacău. Săptămâna următoare se decide totul: Liga 2 sau Liga 3? Președintele Doru Damaschin: ”Eforturile au rămas fără ecou, dar nu renunțăm la ideea de a sensibiliza autoritățile și mediul de afaceri”

Aerostar Bacău are mari probleme financiare și există posibilitatea să nu se înscrie în Liga 2, în sezonul următor. Ceea ce trebuia să fie o veste bună pentru club, că pandemia a oprit campionatul în Liga 3 și a fost declarată campioană în Seria 1, s-a transformat într-un vis urât. Din cauza noului coronavirus, Bacăul are de suferit la capitolul finanțe, iar bugetul are extrem de mult de suferit. Până acum, situația nu s-a reglat, iar potrivit declarațiilor oferite de președintele Doru Damaschin, săptămâna următoare e decisivă.

Doru Damaschin: ”Mai avem o săptămână la dispoziție în care încercăm și sperăm să mișcăm lucrurile într-o direcție pozitivă”

Aerostar trebuie să găsească neapărat sponsori pentru a putea să se înscrie în Liga 2. Echipa nu beneficiază de surse de finanțare de la autorițile locale și nici de la sponsori. În acest moment, singurii bani provin din fondurile proprii, după cum a punctat conducătorul echipei din Bacău. Se caută în continuare soluții, atât la nivel privat cât și la nivelul autorităilor din județ.

”Nu este deloc o decizie ușoară, iar ea va depinde exclusiv de buget. De luni de zile ne preocupă această problemă. Am făcut și facem eforturi consistente pentru a găsi soluții financiare care să ne permită prezența în liga secundă, dar, din păcate, eforturile noastre au rămas fără ecou.

Asta nu înseamnă că am renunțat la ideea de a sensibiliza autoritățile și mediul de afaceri. Vrem să jucăm în Liga a II-a, însă fără sprijinul comunității, nu avem cum să ducem la bun sfârșit un campionat dificil precum se anunță cel viitor, unul în care, pe lângă echipe precum Farul Constanța, Poli Timișoara sau U Cluj, ar putea exista formații de calibrul Petrolului, Argeșului, Rapidului sau chiar Dinamo. Consider că ar fi un punct de interes major pentru fotbalul băcăuan de a avea o reprezentantă la acest nivel, dar, repet în absența unui buget pe măsură, nu ne putem asuma riscuri. Mai avem o săptămână la dispoziție în care încercăm și sperăm să mișcăm lucrurile într-o direcție pozitivă”, a declarat Doru Damaschin pentru Deșteptarea.

Aerostar Bacău vrea să pună bazele unui ”Consiliu al Seniorilor” 

Se pare că un prim demers a fost făcut de Aerostar Bacău. Mai exact, se dorește constituirea unui ”Consiliu al Seniorilor”, în care ar urma să intre anumite personalități fotbalistice din Bacău. Una din ele este Gheorghe Andrieș, fost antrenor și jucător al băcăuanilor.

”Este o bucurie și o onoare pentru mine de a face parte dintr-un astfel de Consiliu și de a pune umărul la bunul mers al singurei echipe nu doar din Bacău ci din întreaga Moldovă care ține steagul sus în Liga a II-a. Spun Liga a II-a pentru că eu sper din tot sufletul ca să se gasească resurse economice astfel încât, din toamnă, Aerostar să joace din nou în eșalonul secund”, a declarat Gheorghe Andrieș pentru sursa amintită.

Aerostar Bacău a terminat campionatul Ligii 3, în Seria 1, pe locul 1, la o diferență destul de importantă față de poziția secundă, Foresta Suceava. Avansul de șapte puncte a plasat-o în rândul formațiilor care pot promova direct în Liga 2, după suspendarea definitivă a eșalonului trei. Federația Română de Fotbal a decis ca toate locurile 1 din seriile Ligii 3 să urce direct, dacă au un avans mai mare de patru puncte față de următoarele clasate. Din cauza situației dificile cu finanțele se vede însă nevoită să caute soluții imediate pentru a vedea dacă se poate înscrie în Liga 2 sau dacă este nevoită să mai petreacă cel puțin un sezon în Liga 3.

Foto: Aerostar Bacău 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-asteapta-o-decizie-a-frf-privind-noul-sezon-pentru-a-stii-daca-se-inscrie-in-liga-2-doru-damaschin-noi-militam-pentru-un-campionat-cu-doua-serii-moldova-risca-sa-n-19136142

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-nu-e-sigura-de-prezenta-in-noua-editia-a-ligii-2-insa-si-a-depus-dosarul-de-certificare-19134915

https://liga2.prosport.ro/liga-3/punctul-de-vedere-al-clubului-aerostar-bacau-dupa-ce-frf-a-prezentat-planul-pentru-inghetarea-sezonului-de-liga-3-plan-care-duce-echipa-moldoveana-direct-in-liga-2-19132043

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-se-considera-discriminata-de-frf-dupa-ce-a-propus-inghetarea-sezonului-de-liga-3-si-a-desemnat-aerostar-bacau-ca-promovata-andrei-ciutac-eu-de-ce-sa-nu-joc-19131853

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Jul. 2020, 20:17 Liga 3
Pe aceeași temă