Trei noi achiziții pentru Progresul Spartac înainte de restanța cu CSC Dumbrăvița. Echipa lui Andrei Erimia are și trei plecări din lot, dintre care doi sunt jucători semnați în această vară

Marius ANGHEL 07 Sep. 2023, 13:22 Liga 2

Progresul Spartac a perfectat trei noi achiziții la începutul acestei săptămâni, cu ocazia încheierii perioadei de transferuri din această vară.

Trupa bucureșteană reprimită în Liga 2 în locul retrogradatei FC Brașov în săptămâna de după debutul sezonului, motiv pentru care și acum are un meci restant din prima etapă, și-a asigurat serviciile a trei tineri în ”benzile terenului”, după cum informează.

Între timp, clubul care își desfășoară meciurile din campionat la baza de la Buftea a FRF s-a și despărțit de trei jucători, dintre care doi aduși în această vară!

Cristian Istrate, Sebastian Radu și Tudor Tenică au semnat cu Progresul Spartac

Noile achiziții ale Progresului Spartac sunt Cristian Istrate (21 de ani), un fundaș din Moldova crescut de Zimbru Chișinău și din vara anului 2019 prezent la Viitorul Cluj (Liga 3), Sebastian Radu (17 ani), tot fundaș, împrumutat de la Academia FCSB, și Tudor Tenică (17 ani), un mijlocaș lateral luat de la Kids Tâmpa Brașov (Liga 3).

Săptămâna trecută, clubul din București semna cu alți patru jucători, Aurelian Păun, Issac Solet Bomawoko, Mario Preda și Andreas Chirițoiu, îi includea în lotul pentru jocul cu CSM Reșița, cel mai recent disputat în campionat, iar primii trei începeau ca titulari, iar ultimul era introdus pe final.

”Ultimele mișcări progresiste din perioada de transferuri!
Chiar înspre finalul perioadei de vară de transferuri, clubul nostru a asigurat împrumutul a încă trei jucători. De data aceasta ne-am axat pe benzile terenului, aducându-i în Intrarea Vrabiei pe fundașul stânga Cristian Istrate, fundașul dreapta Sebastian Radu, și extrema Tudor Tenică.
Cristian Istrate (2002) este un fundaș moldovean care provine din academia celor de la Zimbru Chișinău, care s-a transferat în România în vara lui 2019, ajungând la Viitorul Cluj. Pentru clujeni, acesta a jucat în competiții de juniori și în Liga a 4-a, unde, în vara lui 2021, a ridicat trofeul promovării alături de colegii săi.
Încă din primul sezon de Liga a 3-a, Cristian Istrate a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai formației sale, care avea să intre în Play-Off, fiind al doilea cel mai utilizat jucător, cu 23 de apariții și un gol marcat. Și anul trecut a fost integral liniei de fund a clujenilor, purtând tricoul acestora de 21 de ori.
Sebastian Radu (2005) este un fundaș tânăr care a fost format în academia celor de la FCSB. Acesta a urcat prin grupele de juniori ale roș-albaștrilor, fiind un component important în campania de anul trecut al formației U18, care s-a clasat pe podium în Liga de Tineret și a câștigat Cupa de Tineret. Însă nu înainte de a debuta la echipa de seniori a celor de la FCSB, intrând anul trecut în ultimele minute ale unui meci de Cupă împotriva celor de la FC Botoșani.
Tudor Tenică (2005) este o extremă tânără care poate juca pe ambele benzi ale terenului, ce provine din fotbalul brașovean. Acesta s-a alăturat în 2015 celor de la Kids Tâmpa Brașov, unde a debutat la doar 15 ani în fotbalul senior, înregistrând zece meciuri pentru formația sa în sezonul 2020-2021 al Ligii a 3-a. Din păcate, el a suferit o accidentare serioasă care l-a indisponibilizat până în primăvara trecută, când a preluat numărul 10 pe spate, și a jucat în nouă partide pentru brașoveni.
Deși există întotdeauna opțiunea semnării unor jucători liberi de contract, acești trei noi jucători bleu-albaștrii marchează finalul unei perioade agitate, dar productive, de transferuri, care a început deja să-și arate roadele în ultimele două etape.
Bine ați venit, băieți!”, sună anunțul Progresului Spartac în privința lui Istrate, Radu și Tenică.

Dintre noutăți, Paraschiv s-a accidentat grav la debut, iar Dițu și Apostol au părăsit deja echipa. Ohaci a plecat și el

Cu echipa antrenată de Andrei Erimia au mai semnat în această campanie de achiziții Emilian Pacionel (22 de ani, mijlocaș, ex Steaua), Alexandru Crivac (21 de ani, mijlocaș, împrumut de la Rapid), Andrei Florescu (21 de ani, mijlocas, împrumut de la Dinamo), Bogdan Istrătie (19, atacant, împrumut  de la Poli Iași), Leonard Alexandrescu (21, fundaș, împrumut de la Concordia Chiajna), Daniel Constantin Paraschiv (20 de ani, portar, FC Voluntari), Aurelian Păun (22 de ani, portar, ex Oțelul Galați), Issac Solet Bomawoko (22 ani, mijlocaș francez, ex Poissy AS – liga a patra din Franța), Mario Preda (17 ani, extrema, împrumut de la FCSB) și Andreas Chirițoiu (19 ani, atacant, ex CS Tunari).

  • Portarul Paraschiv, care a debutat cu Concordia Chiajna (scor 0-6), s-a accidentat în prima repriză a jocului și a suferit o accidentare gravă, ruptură de ligamente, astfel că va fi indisponibil cel puțin până la primavară, după cum a informat clubul. Din acest motiv a fost adus un alt portar, Păun.

În lotul Progresului Spartac, noutăți la debutul în noul sezon au fost și Alexandru Dițu (24 de ani, mijlocaș revenit de la CS Dinamo) și George Apostol (31 de ani, fundaș luat de la SC Popești Leodeni), însă amândoi s-au despărțit de club. Dițu a ajuns la CS Afumați, iar Apostol s-a întors la SC Popești Leordeni.

În plus, și Andrei Ohaci (19 ani, mijlocaș) a părăsit echipa tot cu destinația SC Popești Leordeni (Liga 3).

  • Apostol a jucat titular tot în meciul cu Concordia (0-6), Dițu a început din primul 11 partidele cu FK Miercurea Ciuc (0-3) și Concordia, iar Ohaci a fost titular contra ciucanilor și a intrat din postura de rezervă cu Concordia.

Progresul Spartac poate scăpa de ultimul loc în clasamentul Ligii 2 cu cel puțin un punct obținut în restanța cu CSC Dumbrăvița

În primele cinci etape, Progresul Spartac a jucat de patru ori și tocmai vine după meciul în care a reușit să nu ia pentru prima dată gol și să obțină primul punct în noul sezon, după 0-0 la CSM Reșița.

Cu 1 punct acumulat și golaveraj 1-11, echipa lui Andrei Erimia este ultima în clasament, la egalitate cu nou-promovata CS Tunari, care are un meci mai mult disputat și un golaveraj ușor mai bun, 4-10.

Acum, Progresul Spartac se pregătește de meciul restant din prima etapă cu CSC Dumbrăvița (locul 12, 5 puncte), pe care îl va găzdui marți, 12 septembrie, de la ora 11:00, pe terenul de iarbă al CNAF Buftea.

În etapa a 6-a, echipa lui Erimia joacă tot acasă, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 15, 4 puncte), la finalul săptămânii următoare.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

Marius ANGHEL 07 Sep. 2023, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă